Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Μετά μας φταίνε οι πολιτικοί...

Αν δεν αποδίδεις τον ΦΠΑ άν δεν πληρώνεις το ΙΚΑ σου φταίνε οι άλλοι...........γνωστό Ελληνικό κόλπο......
Το 89% των ελεύθερων επαγγελματιών ....
της χώρας, περίπου 490.000 φορολογούμενοι, εμφάνισε στις φορολογικές δηλώσεις του 2017 εισόδημα χαμηλότερο των 7.032 ευρώ και πληρώνει στον ασφαλιστικό του φορέα μόνον το ελάχιστο μηνιαίο ποσό των 158 ευρώ που προβλέπει ο νόμος. Συγκριτικά με το 2016, παρατηρήθηκε νέα αύξηση,

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο τα 30,512 δισ. ευρώ (35,4%) αφορούν πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τα 16,689 δισ. ευρώ (19,3%) αφορούν ΦΠΑ

Δεν μιλάμε γιά φόρο δεν μιλάμε για ΕΝΦΙΑ μιλάμε για χρήματα που εισπράττουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν αποδίδουν στο Κράτος !!!

Πλέον, όπως λένε στελέχη του φοροελεγκτικού μηχανισμού, «μόνο το ΙΚΑ φοβούνται οι φοροφυγάδες. Αν μπει το ΙΚΑ και βρει ανασφάλιστο εργαζόμενο, επιβάλλει πρόστιμο 10.500 ευρώ. Τα πρόστιμα της Εφορίας είναι αστεία και συμφέρει να μην κόβεις αποδείξεις.

Κατά τα άλλα αλήτες πολιτικοί και τα γνωστά ........................Τα 4 από τα 10 ευρώ, που κανονικά θα έπρεπε να καταλήγουν στα κρατικά ταμεία, γεμίζουν τις τσέπες των επιτήδειων, οι οποίοι εξακολουθούν να κλέβουν το ΦΠΑ, που πρέπει να πληρώνουν ακόμα και τα πιο ασθενή στρώματα των Ελλήνων πολιτών.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ