Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ο Π. Καμμένος τιμήθηκε με Μετάλλιο Α' τάξεως !

Το Μετάλλιο Α’ Τάξεως «Χρυσούς Αλέξανδρος» που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση του....
Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσ/νίκης, απονεμήθηκε στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο σε ειδική τελετή.

Ο κ. Καμμένος τιμήθηκε από τον Πρύτανη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη.



Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Άμυνας μεταξύ άλλων είπε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα, εδώ, στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, και να λαμβάνω αυτή την ύψιστη τιμή του Μεταλλίου «Χρυσούς Αλέξανδρος» και ιδιαίτερα σε μία πολύ ευαίσθητη στιγμή για τη Μακεδονία μας, για το όνομα της Μακεδονίας, για τη μεγάλη αυτή εθνική υπόθεση που φαίνεται να πλησιάζουμε προς τη λύση της.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Μακεδονία είναι μία και μοναδική. Η μία και μοναδική ελληνική Μακεδονία υπήρξε πάντα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στόχος της σλαβικής επιβουλής. Στόχο δεν αποτελεί μόνο η ονομασία, αλλά και η εδαφική ακεραιότητα και το χειρότερο, η σλαβοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας, τουτέστιν του ελληνικού Έθνους.

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας και βεβαίως δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει αυτή η προσπάθεια στο αποτέλεσμα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και της παραχάραξης της ιστορίας.

Οποιαδήποτε απόφαση η οποία θα συμπεριλαμβάνει τον ελληνικό όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής οντότητας, θα είναι μία απόφαση η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1992. Οποιαδήποτε και αν είναι η λύση για να νομιμοποιηθεί απαιτείται η σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση των Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

Θέλω να ξεκαθαρίσω, όχι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέλος της κυβερνήσεως, αλλά ως Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε να συμπεριληφθεί ο ελληνικός όρος «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε λύση και αν προταθεί με τη δική μας ψήφο.

Οποιαδήποτε τέτοια λύση, πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος, όπου ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφανθεί. Γιατί τον ελληνικό λαό αφορά η ονομασία της ελληνικής Μακεδονίας και η αφαίρεση από τον ελληνικό λαό της ιστορίας και του πολιτισμού από μια δράκα Σλάβων δεν μπορεί παρά να έχει την απόφαση των Ελλήνων πολιτών.

Αποτελεί ύψιστη τιμή προς το πρόσωπό μου σήμερα η απονομή του Μεταλλίου Α’ Τάξεως «Χρυσούς Αλέξανδρος» από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα…..

….Η Ελλάδα και οι Έλληνες πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά τον εμφύλιο πόλεμο. Πληρώσαμε με αίμα, αλλά και με διχόνοια τον εμφύλιο πόλεμο. Ο εμφύλιος πόλεμος τελείωσε, πριν πάρα πολλά χρόνια. Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι έχουν τις δικές τους πληγές, δεν μπορεί όμως αυτές οι πληγές του παρελθόντος να προσδιορίζουν το μέλλον μας. Οι Έλληνες πρέπει να ζήσουμε ενωμένοι. Μόνο ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να καταφέρουμε να προχωρήσουμε νικητές στο μέλλον. Απόδειξη αυτού είναι το ίδιο το σύμβολο που βρίσκεται σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Θωρηκτό «Αβέρωφ».

Το Θωρηκτό «Αβέρωφ», το οποίο τιμήθηκε ιδιαίτερα από τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος, της Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι ένα απλό πλοίο το οποίο αποτέλεσε τη ναυαρχίδα του ελληνικού στόλου, αποτέλεσε και το σύμβολο της απελευθέρωσης του ελληνισμού. Δεν είναι ένα πλοίο το οποίο έχτισε το Πολεμικό μας Ναυτικό, είναι ένα πλοίο το οποίο αγοράστηκε κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας οικονομικής κρίσης, μιας αντίστοιχης με τη σημερινή κρίσης και κατάφερε με το 10% που διέθεσε ένας μεγάλος ευεργέτης της πατρίδας μας, ο Γεώργιος Αβέρωφ, με τη συνεισφορά του οβολού του ελληνικού λαού να γίνει το πλοίο της απελευθέρωσης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και τέλος της Δωδεκανήσου.

Αυτό είναι και το μήνυμα που θα πρέπει να περάσουμε από εδώ και πέρα όλοι μαζί για το αύριο του τόπου. Περάσαμε μία μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία έχει κλείσει πλέον τον κύκλο της. Η Ελλάδα από το 2018 μπαίνει σε μία νέα εποχή. Τα χρόνια της κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας έχουν ουσιαστικά παρέλθει. Από τον Αύγουστο του 2018, η Ελλάδα δεν θα ζει κάτω από μνημόνια, δεν θα ζει κάτω από εξάρτηση της εθνικής της κυριαρχίας και σε αυτό συνέβαλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στη δημιουργία, δηλαδή, μιας κυβέρνησης με ένα άλλο πολιτικό χώρο για να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε.

Κύρια επιτυχία και δείγμα ότι φύγαμε από την οικονομική κρίση θα είναι να σταματήσουμε την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί η πατρίδα μας με την απώλεια των νέων ανθρώπων προς το εξωτερικό.

Το μήνυμα που θέλω να δώσω κλείνοντας αυτή την ομιλία είναι ότι η ελπίδα επανήλθε» κατέληξε ο κ.Καμμένος