Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

«Πράσινο» το ντέρμπι, ψόφιος ο Ολυμπιακός

Το πιό περίεργο πρωτάθλημα των τελευταίων 20 ετών. Ο ένας το δίνει στον άλλο κι ο άλλος δεν το παίρνει !
Ο Παναθηναϊκός ήθελε το ντέρμπι περισσότερο από....
τον Ολυμπιακό και το πήρε, νικώντας τους «ερυθρόλευκους» 1-0 στο clasico της 9ης αγωνιστικής και φανερώνοντας για άλλη μια φορά τα μεγάλα φετινά προβλήματα του αντιπάλου του, που πληρώνει τις «αλχημείες» του καλοκαιριού, με την επιλογή του Μπέσνικ Χάσι στη θέση του προπονητή.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κινδύνεψε να ισοφαριστεί στο τέλος, καθώς πιέστηκε αρκετά, αλλά τότε ήταν που προέκυψε το ερωτηματικό για τον Τάκη Λεμονή και το πλάνο με το οποίο προσέγγισε, αρχικά, το ντέρμπι. Ο πρωταθλητής κυνηγά στη βαθμολογία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο αντίπαλός του έχει προβλήματα, αλλά στην πρώτη ώρα της συνάντησης φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε πρωτίστως για την ισοπαλία.
Ο Λεμονής άργησε πολύ να επέμβει στο παιχνίδι, κι αυτό το έκανε υπό το βάρος του 0-1, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν επιθετικά ανύπαρκτοι έως ότου δεχθούν το γκολ, αλλά κίνηση για να αποκατασταθεί αυτή η δυσλειτουργία δεν έγινε από τον πάγκο παρά μόνο στο 66ο λεπτό, με το σκορ στο 1-0 για τους «πράσινους» από το 56΄.
Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής, δικαίως εν πολλοίς, αφού ήταν η ομάδα που προσπάθησε περισσότερο, πίεσε πολύ τον αντίπαλό του, αλλά στο τέλος η επιλογή της οπισθοχώρησης αποδείχθηκε επίσης λάθος προσέγγιση, καθώς δέχθηκε μεγάλο βάρος στην άμυνα και παραλίγο να ισοφαριστεί.
Όπως και νάχει, το «τριφύλλι» των μυρίων προβλημάτων μείωσε στον ένα βαθμό από τον «αιώνιο» αντίπαλο με τους καλοπληρωμένους και χωρίς οικονομικές σκοτούρες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι για ακόμη μια φορά εμφάνισαν εικόνα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική.
Οι «πράσινοι» πίεσαν ψηλά από τα πρώτα λεπτά, δεν επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να οργανωθεί στη μεσαία γραμμή και να απειλήσει με τις προωθήσεις των πολύ επιθετικών ακραίων αμυντικών του. Στο 4ο λεπτό ο Χίλιεμαρκ στο 4΄ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Προτό, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό.
Στο 11΄ η κεφαλιά του Κουλιμπαλί στο πρώτο δοκάρι, μετά από κόρνερ του Χίλιεμαρκ, πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 14΄ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ανδρούτσου στην περιοχή από προσπάθεια του Βιγιαφάνιες. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Προτό είπε «όχι» στον Λουντ, που προσπάθησε να σκοράρει με αριστερό σουτ.
Παρόμοια η εικόνα του ματς και στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ των «ερυθρόλευκων» να παίρνει προβάδισμα στο 56΄: από πάσα του Μολίνς και γύρισμα του Λουντ, ο Προτό δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα και ο Βιγιαφάνιες σε άδειο τέρμα «έγραψε» το 1-0.
Ο Λεμονής πέρασε Καρσελά κι Ανσαριφάρντ σντί του Ανδρούτσου και του «αόρατου» Οτζίτζα και ο Ολυμπιακός, που ως το 60΄ ήταν κακός, άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση, με την απορία να είναι γιατί οι κινήσεις αυτές δεν έγιναν νωρίτερα, εφόσον στόχος ήταν η νίκη και ο Εμενίκε μόνος δεν αρκούσε, καθώς η μπάλα δεν έφτανε σε αυτόν.
Στο δίλεπτο 78΄-79΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ανσαριφάρντ, που νικήθηκε ισάριθμες φορές από τον Βλαχοδήμο στο σουτ και στην κεφαλιά που επιχείρησε, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο 89΄ ο Εμενίκε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βλαχοδήμο από κοντά, σπαταλώντας και την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του.