Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Σήμερα η απολογία του 29χρονου ακροαριστερού

Σήμερα, Τρίτη, θα οδηγηθεί ενώπιον το Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, που....
συνελήφθη για την αποστολή τρομοδεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε σημαντικούς αξιωματούχους τους εξωτερικού.

Ο κατηγορούμενος θα επανέλθει στο Εφετείο την Τρίτη στις 2 μετά το μεσημέρι για την απολογία του.

Παράλληλα, η αστυνομία έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του, αλλά και τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε, με στόχο να εντοπιστούν νέα κρησφύγετα ή νέες γιάφκες που είχε δημιουργήσει και πιθανοί συνεργοί του.

Με ταξί προσπάθησε να μεταφέρει εκρηκτικά

Σύμφωνα με πληροφορίες το προηγούμενο Σάββατο, όταν και συνελήφθη, ο 29χρονος είχε καλέσει ταξί προκειμένου να μεταφέρει τις βαλίτσες με τα εκρηκτικά αλλά που είχε ετοιμάσει σε άλλη γιάφκα.

Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου ο οδηγός ταξί δέχθηκε την κλήση και πήγε στην οδό Αλκαμένους περιμένοντας τον 29χρονο.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ο 29χρονος μπήκε μέσα στο ταξί, κρατώντας ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ, ενώ είχε άλλο ένα σάκο κρεμασμένο στον ώμο του αλλά και μια θήκη ηλεκτρονικού υπολογιστή με το φορτιστή. Μέσα στις βαλίτσες έκρυβε τα εκρηκτικά που ήθελε να μεταφέρει.

Όταν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τον 29χρονο κατάλαβαν ότι ο νεαρός ετοιμάζεται να μετακομίσει περικύκλωσαν το ταξί και πριν προλάβει να μπει μέσα στο αυτοκίνητο του φώναξαν «αστυνομία ακίνητος».

Το κατηγορητήριο

Δείτε επίσης:Το κατηγορητήριο εναντίον του 29χρονου: «Αποφάσισες σε ήρεμη κατάσταση να σκοτώσεις τον Παπαδήμο»

«Έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, οι ενέργειές του «είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα».

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος διώκεται για:
- Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
- Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου
- Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.