Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Καμμένος για Τσίπρα: Είναι πραγματικός ηγέτης

Για την πολύ καλή σχέση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και αποθεώνει, αλλά και για το ταξίδι στις ΗΠΑ και τη συμφωνία που .....
υπέγραψαν μίλησε σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα αυτά τα δυόμισι χρόνια δεν έχουμε αλλάξει ποτέ μια πικρή κουβέντα. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Είναι σε διαφορετικό πολιτικό χώρο από μένα, αλλά είναι ένας ηγέτης που ακούει… Δεν ακούει μόνον εμάς, τους εταίρους στην κυβέρνηση, αλλά ακούει τους πολίτες», σημείωσε.

Για τη συμφωνία για τα F16 είπε μεταξύ άλλων: «Ούτε έχουμε υπογράψει τίποτα ούτε έχει προχωρήσει καμία συμφωνία, η οποία έτσι κι αλλιώς θα περάσει από τη Βουλή. Εμείς εκφράσαμε με ένα «Letter of Request» την απαίτηση που έχουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και η Πολεμική Αεροπορία για την αναβάθμιση του στόλου των F16 ή μέρους αυτού. Αυτό παρουσιάσαμε και στη Βουλή.

Παράλληλα εκφράσαμε την επιθυμία να μας γνωστοποιήσουν τιμές ενός αεροσκάφους νέας γενιάς. Αυτό μπορεί να είναι το F35, μπορεί να είναι άλλο αεροσκάφος που θα επιλέξουν οι Αμερικανοί, που θα αξιολογήσει βεβαίως η Πολεμική μας Αεροπορία.

Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε θέσει μια οικονομική «οροφή» βάσει του προϋπολογισμού και των δυνατοτήτων μας: να αποπληρώσουμε σε 10 με 15 χρόνια ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ. Αναλογούν, δηλαδή, σε περίπου 100 εκατ. τον χρόνο με ένα bugdet 400 εκατ. που έχουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις»

Σχετικά με τα αντισταθμιστικά, ανέφερε: «Εάν υπάρξουν αντισταθμιστικά ωφελήματα, θα υπάρξουν μόνο και μόνο για συγκεκριμένες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Δεν θα μιλάμε για αντισταθμιστικά ωφελήματα σαν αυτά του παρελθόντος, τα οποία υπέκρυπταν ουσιαστικά μίζες».