Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Πάνω απ’ όλα η εμφάνιση…

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα όπου πολλοί αδιαφορούν για την ουσία ενός χαρακτήρα και δίνουν βάρος στην εμφάνιση και μόνο. Κάτι που βλέπουμε ...
κατά κόρον όχι μόνο στα σίριαλ και στα μεσημεριανάδικα, όπου δεν χρειάζεται ταλέντο ή μυαλό για να κάνει κανείς καριέρα, αρκεί να υπάρχει ωραία εμφάνιση, αλλά το βλέπουμε και στην πολιτική, όπου διάφορες «καλλίπυγες» νομοθετούν, ασχέτως αν είναι μπίμπο… ας μην πω ονόματα, τις γνωρίζουμε όλοι.


Μάλιστα, αν τυχόν προσπαθήσει κανένας μικροπρεπής ποταπός (σαν και του λόγου μου) να τις σχολιάσει αρνητικά για τις πολιτικές και (νοητικές) τους ελλείψεις, αμέσως πετάγονται διάφοροι «γκομενοφύλακες» να τον βάλουν στη θέση του με το στιβαρό επιχείρημα «κάτω τα χέρια ρε, είναι μωράκλα» ή «είναι κορμάρα», ή «γκομενάρα», κ.ο.κ. Με αποτέλεσμα η χώρα να μαστίζεται από την κρίση και τα μνημόνια, αλλά κάποιες βολευτίνες μας να ζουν το όνειρο, επειδή ακριβώς είναι… κορμάρες…


Τέλος πάντων, αυτό συνέβαινε ανέκαθεν. Και όχι μόνο με γυναίκες. Θυμόσαστε τον Παπαχρόνη; Που σκότωνε και βίαζε κοπέλες κάποτε; Με αυτήν την σειρά; Ε λοιπόν, θα θυμόσαστε επίσης ότι είχε γίνει λαϊκό ίνδαλμα για διάφορες σαλεμένες της εποχής του, που όχι μόνο τον είχαν ερωτευτεί επειδή ήταν «τσολιάς» στο ανάστημα, αλλά πλημμύριζαν τις φυλακές του Κορυδαλλού με γράμματα και κάρτες, μέσα από τα οποία περιέγραφαν τον έρωτά τους, και τον παρακαλούσαν να τις παντρευτεί!!!!! Για τέτοια μυαλά μιλάμε… για τέτοια ηθική αρετή.
Αλλά δεν είναι μόνο η Ελλάδα που χωλαίνει σε αυτόν τον τομέα. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, όπως π.χ. στην Αμερική. Όπου μπορεί να μην στέλνουν μπίμπο στο Κογκρέσο (δεν ξέρω… υποθέτω), αλλά τρελαίνονται με τα ωραία κορμιά και τις ωραίες φάτσες, άσχετα αν αυτές ανήκουν σε σεσημασμένους εγκληματίες και κακοποιούς.
Όπως συνέβη πριν από 2-3 χρόνια με τον περίφημο κατάδικο με τα γαλάζια μάτια (βλ. φωτό), τον Jeremy Meeks, που οι αμερικανικές φυλλάδες τον είχαν ονομάσει «the dreamy mugshot guy»όταν με αφορμή την δημοσίευση της φωτογραφίας σύλληψής του εκατοντάδες χιλιάδες δροσερές και μη κοπέλες τον ερωτεύτηκαν σφόδρα, και βάλθηκαν να τον αναμορφώσουν στις αγκαλιές τους, με την φωτό του να γίνεται viral.
Το αποτέλεσμα ήταν πως όταν ο εν λόγω κακοποιός αποφυλακίστηκε, οι προτάσεις για να γίνει μοντέλο ή ακόμη και ηθοποιός έπεφτααν σαν βροχή. Μάλιστα ο Jeremy, που η γυναίκα του τον χώρισε λόγω της ζήλειας που προέκυψε,  προσέλαβε μέχρι και ατζέντη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι υπάρχουν δεκάδες σοβαρές προτάσεις για ταινίες, ακόμη και από μεγάλα στούντιο του Χόλυγουντ!!!!!  

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα, με μια άλλη καυτή κατάδικο, ή «hot felon» όπως την αποκαλούν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Πρόκειται για την 20χρονη Mirella Ponce, μέλος της σκληρής συμμορίας Tiny Rascal Gang της πόλης Φρέσνο της Καλιφόρνιας, η οποία συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή. Μάλιστα, κατά την σύλληψή της είχε μέσα στο αμάξι όχι μόνο όπλα, αλλά και το νεογέννητο μωρό της! Μαμά με τα όλα της δηλαδή.
Άτυχη μεν που συνελήφθη, τυχερή δε… κι αυτό διότι μόλις η αστυνομία του Φρέσνο δημοσίευσε το mugshot (φωτογραφία μετά τη σύλληψη) της στο διαδίκτυο, έγινε ο κακός χαμός.
Γιατί; Βασικά λόγω της γλυκιάς της φάτσας, αλλά κυρίως λόγω των πολλών τατουάζ που κοσμούν τον λαιμό της και που προσέλκυσαν χιλιάδες ανισόρροπους. Μάλιστα ένα από αυτά γράφει «Η αγάπη είναι πόνος. Ο πόνος είναι ηδονή»!!!!! Κάτι που τρέλανε κόσμο και κοσμάκη, με κάποιον μερακλή να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «το μόνο έγκλημα που έκανε η κοπέλα είναι που μου έκλεψε την καρδιά», και με αποτέλεσμα η εν λόγω «συμμορίτισσα» να γίνει διάσημη, και οι προτάσεις για σεξ ή και για γάμο να πέφτουν βροχή. Προφανώς θα ακολουθήσουν και προτάσεις για μόντελινγκ ή και για ηθοποιία. Αν δε ηMirella ήταν Ελληνίδα, μπορεί τα κόμματα να σφάζονταν στην ποδιά της για το ποιο απ’ όλα θα την στείλει στην βουλή για να μας σώσει… αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσο τυχερή, οπότε ας περιοριστεί στο αμερικανικό όνειρο και μόνο.
Προς το παρόν η λεγάμενη είναι ελεύθερη εν αναμονή της δίκης, κι αυτό διότι βρέθηκε κάποιος μερακλής (από αυτούς που λέγαμε) και πλήρωσε την εγγύησή της ύψους $155.000 παρακαλώ… Να δούμε τώρα αν θα του κάτσει, ή θα την κάνει, αποφεύγοντας να εμφανιστεί στο δικαστήριο,  με αποτέλεσμα ο τύπος να κλαίει τα λεφτά του…

Strange Attractor


Δείτε και εδώ