Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: Ανοικονόμητος και υπερδανεισμένος ο δήμος Θεσσαλονίκης με υπογραφή Μπουτάρη

«Ο απολογισμός που παρουσιάζει η διοίκηση Μπουτάρη δείχνει ότι ....
έχουμε να κάνουμε με έναν Δήμο ανοικονόμητο. Με έναν δήμο ανοργάνωτο, αναποτελεσματικό και υπερδανεισμένο»!

Αυτό υπογράμμισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του, σήμερα (Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017), στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επί του Απολογισμού.

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης προϋπολογίστηκαν 434,9 εκ. ευρώ έσοδα, βεβαιώθηκαν 417,9 εκ. ευρώ και, τελικά, εισπράχθηκαν μόνον 276,2 εκ. ευρώ! «Στη διοίκηση είναι σημαντικό να κάνεις τη σωστή πρόβλεψη και να σχεδιάζεις. Εσείς, σε αυτόν τον τομέα, πέσατε έξω… παρασάγγας», τόνισε. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ενώ εκκρεμούν οφειλές του δήμου προς τρίτους ύψους, περίπου, 30.000.000 ευρώ, προϋπολογίζονται μόνον 10.000.000 ευρώ γι αυτόν τον σκοπό. «Η εικόνα που παρουσιάζετε, είναι πλασματική! Υπάρχει πρόβλημα να σχεδιάσετε με βάση την πραγματικότητα», πρόσθεσε!
Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «έχουμε να κάνουμε με έναν υπερδανεισμένο δήμο», τονίζοντας πως «στα 24 εκ. ευρώ χρέη θα πρέπει να προσθέσουμε κι άλλα 20 εκ. ευρώ που θα ληφθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τελικά, έχουμε έναν υπερδανεισμένο δήμο, με υπογραφή της διοίκησης Μπουτάρη».

Σημείωσε ότι «όπως προκύπτει, το κονδύλι για την υλοποίηση έργων είναι μηδαμινό(μόλις 6,8 εκ. ευρώ για συντηρήσεις)», ενώ το κονδύλι για τις μελέτες «είναι ελάχιστο. Με αυτά, είμαστε πολύ απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι για το μέλλον».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επισήμανε την απουσία του Δημάρχου από την Ειδική Συνεδρίαση χαρακτηρίζοντάς την «μια από τις κορυφαίες στιγμές του δημοτικού συμβουλίου. Κι όμως, πάλι είναι απών ο δήμαρχος, όπως είναι απών και από την επίλυση των προβλημάτων της πόλης. Προφανώς έχει κάποια δυσανεξία όταν πρέπει να απολογηθεί στους συμπολίτες του», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις συνεχείς αναφορές σε προηγούμενες διοικήσεις, τόνισε πως «έχει… κολλήσει η βελόνα. Το επιχείρημά σας αυτό πάσχει τυπικά και ουσιαστικά. Ξεχνάτε ότι η προηγούμενη διοίκηση ήσασταν… εσείς. Για να βρείτε άλλη διοίκηση πρέπει να πάτε οκτώ χρόνια πίσω! Σε λίγο θα κάνετε σύγκριση με τη διοίκηση του… αείμνηστου Μαναβή»!