Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Δήλωση για τις περικοπές των συντάξεων αποστράτων

Χαίρομαι για την πτήση του Πρωθυπουργού με μαχητικό της ΠΑ στο Β. Αιγαίο.


Κάθε Πρωθυπουργός πρέπει να το κάνει μια φορά, για να νοιώσει το δέος μπροστά στην αποστολή των πιλότων μας για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας.

Όμως λίγες ημέρες πριν, οι απόστρατοι της ΠΑ, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13 του ν. Κατρούγκαλου, εισέπραξαν την σύνταξη του Οκτωβρίου με μείωση 200-250 ευρώ. Εφαρμοζομένης της αναδρομικότητας του άρθρου από τον Ιούνιο του 2016 οι περικοπές των συντάξεων θα αγγίξουν τα 500 Ευρώ το μήνα. Αντίστοιχες μειώσεις έχουν υποστεί και οι απόστρατοι των Ειδικών Δυνάμεων και των υπηρετησάντων σε υποβρύχια, διότι το άρθρο 13 πετσοκόβει τα επιδόματα πτητικών και εν γένει των επιδομάτων κινδύνου εν υπηρεσία για τις ειδικές κατηγορίες των προκινδυνευόντων της εθνικής άμυνας.

Πρέπει λοιπόν με τροπολογία τα εξάμηνα κινδύνου να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του νόμου αυτού για μικτή σύνταξη άνω των 2000 Ευρώ και να αποδοθεί η διαφορά που περικόπηκε στους δικαιούχους.

Εύγε κ. Τσίπρα που πήρατε μια γεύση από την ζωή των Αετών μας. Τιμήστε όμως τους ιπτάμενους, όπως και τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, στην πράξη και όχι με έπεα πτερόεντα.

Φαήλος Κρανιδιώτης

Πρόεδρος Νέας Δεξιάς