Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Δεύτερο περιστατικό με φωτια σε περιπολικό στη Θεσσαλονικη

Σημερα 20/10/17
Παρανάλωμα του πυρός έγινε νωρίτερα σήμερα ένα συμβατικό όχημα της Αστυνομίας στην περιοχή του ....
Προφήτη στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για όχημα του Αστυνομικού Σταθμού Σοχού το οποίο πραγματοποιούσε εποχούμενη περιπολία, όταν μετά από σήμα του κέντρου έσπευσε περιοχή του Προφητή.

Ξαφνικά και ενώ κινούνταν στο δρόμο άρχισε να βγαίνει καπνός και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς.

Μάλιστα οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα δεν πρόλαβαν καν να απομακρύνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Δείτε (ΕΔΩ) τί δήλωσε για το περιστατικό ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης

Makpress

Δεκάδες αναρτήσεις αρκετές ερωτήσεις των συνδικαλιστών αστυνομικών βουλευτών αλλά σε κανένα μπλόγκ της πόλεως η σε ΜΜΕ δεν διαβάσαμε δήλωση η ανακοίνωση της ΠΚΜ

Ο κ Τζιτζικώστας θα έπρεπε να έχει ήδη προβεί σε κάποια δήλωση
Όλες οι περιφέρειες όπως αναδείχθηκε με αναρτήσεις είχαν εντάξη στο ΕΣΠΑ την προμήθεια περιπολικών δικύκλων υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Η ΠΚΜ δυστυχώς δεν είχε βάλει μέσω ΕΣΠΑ την προμήθεια τους οι συνδικαλιστές ανέδειξαν το θέμα επερωτήσεις βουλευτών για την άθλια κατάσταση των περιπολικών του Νομού γιά απαράδεκτη κατάσταση που αντί να κυκλοφορούν 20-25 περιπολικά ανά βαρδια λόγω έλλειψης οχημάτων κυκλοφορούν τα μισά ρεπορτάζ μπλόγκς καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας κι όμως μέχρι σήμερα αρκετές ημέρες μετά καμμιά ανακοίνωση ενημέρωση γιά ενα σοβαρότατο θέμα που αφορ΄την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Εντάχθηκε η όχι η προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αγοράς περιπολικών μηχανών όπως έπραξαν σχεδόν όλες οι Περιφέρεις της Ελλάδος κ Περιφερειάρχα της ΠΚΜ
Ελπίζουμε επιτέλους να υπάρξει μιά ανακοίνωση............γιατί η υπόσχεση ότι θα μπούν.............στην ΕΛΛΑΔΑ είναι τρίχες ...κατσαρές!!

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ............................και ειρωνεύονται...προφανώς για να στηρίξουν αυτούς πού απλά δεν κάνουν αυτό που κάνουν όλοι οι αλλοι.......ας δούμε λοιπόν ΕΣΠΑ.....Περιφέρειες.....

20/10/17Τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο επισκέφθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜ-Θ Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης.Κατά την επίσκεψη συζητήθηκε η αίτηση που έχει υποβάλει η Ελληνική Αστυνομία στην Περιφέρεια ΑΜΘ για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του «Σχεδίου ολοκληρωμένης παρέμβασης ενεργητικής ασφάλειας μεταφορών στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας ΑΜΘ». Το Σχέδιο αφορά στην προμήθεια αστυνομικών οχημάτων και κατάλληλου εξοπλισμού για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στα οδικά δίκτυα της Περιφέρειας.

ΚΡΗΤΗ Ξεμπλοκάρει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας η προμήθεια οχημάτων για την Ελληνική Αστυνομία η οποία ταλανίζεται από την έλλειψη αξιόπιστων μέσων, καθώς προηγήθηκαν άκαρπες διαδικασίες για την κοινή προμήθεια περιπολικών και μοτοσικλετών μέσω του ΕΣΠΑ, τα τελευταία χρόνια.

Την ανανέωση του εξοπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών τροχαίας της Ηπείρου, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, χρηματοδοτεί με το ποσό των 998.700 ευρώ η Περιφέρεια μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020.

Η απόφαση ένταξης της πράξης υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Την ένταξη της προμήθειας αστυνομικού εξοπλισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ΕΣΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.Ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε λεπτομέρειες των προμηθειών, προϋπολογισμού 2.011.500 ευρώ. Με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας χρήσης του οδικού δικτύου της Στερεάς Ελλάδας από τους πολίτες, τους διερχόμενους και τους επισκέπτες.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής συνέβαλε στην υλοποίηση σχεδίου προμήθειας Αστυνομικού εξοπλισμού από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 για τον Νομό Αττικής.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για ανανέωση των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. και για βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών (και κατ’ επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη), συνέβαλε στην υλοποίηση σχεδίου προμήθειας Αστυνομικού εξοπλισμού από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 για τον Νομό Αττικής.

Με νέο εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ προμηθεύεται η Τροχαία Θεσσαλίας μετά την έγκριση συμβασιοποίησης που έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης ..

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων 5 νέα περιπολικά και 2 ... προήλθε η αγορά τουςμέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ.


ΕΣΠΑ Πελοποννήσου: 42 νέα οχήματα για την Αστυνομία
Με 25 περιπολικά και 10 μηχανές ενισχύεται η Τροχαία Θεσσαλίας - Εγκρίθηκε σήμερα η συμβασιοποίηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με 25 περιπολικά και 10 μηχανές ενισχύεται η Τροχαία Θεσσαλίας - Εγκρίθηκε σήμερα η συμβασιοποίηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας




ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα οχήματα της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη θέτοντας σε κίνδυνο και τη ζωή των αστυνομικών.

Αυτοκίνητα που δουλεύουν ασταμάτητα και έχουν «γράψει» από 400.000-650.000 χλμ. με σπασμένα ταμπλό που καλύπτονται με αυτοκόλλητα, προφυλακτήρες δεμένους με σχοινιά, κιβώτια ταχυτήτων χωρίς λεβιέ.

«Η κατάσταση των περιπολικών της Θεσσαλονίκης είναι τραγική χωρίς κανένας από τους αρμοδίους να συγκινείται.
Η εικόνα των οχημάτων της Τροχαίας Θεσσαλονίκης είναι σοκαριστική» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Α.Σ.Π.Α Θεσσαλονίκης.



Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση των αστυνομικών:

«Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολίτες αντιδρούν στις συστάσεις των συναδέλφων μας βλέποντας την τραγική κατάσταση των οχημάτων.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι αστυνομικοί που οδηγούν τα συγκεκριμένα οχήματα κινδυνεύουν, ενώ πάμπολλες φορές φορές έχουν βάλει χρήματα από την τσέπη τους για να επιδιορθώσουν βλάβες, αφού η έγκριση δαπανών γίνεται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.
Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι τα ελάχιστα περιπολικά που έχουν απομείνει στην πόλη μας λειτουργούν 24 ώρες ασταμάτητα και έχουν από 400.000-650.000 χλμ είναι εύκολα αντιληπτό ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος σε σύντομο χρονικό διάστημα η Θεσσαλονίκη να μείνει εξ ολοκλήρου χωρίς περιπολικά.
Δυστυχώς οι υποσχέσεις για ένταξη της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα(υπενθυμίζουμε ότι ήδη σε δύο προγράμματα δεν είχε συμπεριληφθεί η Θεσσαλονίκη), ενώ Πολιτική και Φυσική Ηγεσία προσπαθούν μάταια πλέον να κρύψουν κάτω από το χαλί ένα πρόβλημα τεραστίων διαστάσεων.
Επειδή, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να συμβεί το μοιραίο και η ευθύνη θα βαραίνει όλους μας, καλούμε την Ένωση μας να παρέμβει δυναμικά και να καταθέσει στην δικαιοσύνη φάκελο με όλα τα στοιχεία για την κατάσταση των οχημάτων της ΓΑΔΘ.
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι αιτιολογίες περί οικονομική στενότητας, όταν γύρω μας κατασπαταλώνται εκατομμύρια ευρώ δεν μας πείθουν»