Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017

Πώς να κάνετε γρήγορα, εύκολα και αφορολόγητα, πολλά λεφτά

Ας υποθέσουμε είστε η φίρμα "Τρεχαγυρευόπουλος Α.Ε" και εμπορεύεστε ένα προϊόν που "ξεσκίζει" σε πωλήσεις. Ας υποθέσουμε ότι ανοίγετε μαγαζί που πουλάει λουκάνικα και όλοι τα βρίσκουν τρομερά γευστικά και...

κάνουν τρελές πωλήσεις. Τα κέρδη σας αρχίζουν να απογειώνονται, αλλά ως γνωστόν όταν έρχονται τα κέρδη, έρχονται και οι φόροι.

Aς πούμε ότι το 2016 είχατε έσοδα 20.000.000 ευρώ και έξοδα 8.000.000. Άρα δηλώσατε κέρδη 12.000.000 και ....σας τα πήρε όλα η εφορία.

Τι κάνετε λοιπόν;
Απλά πράγματα:

1) Βαφτίζετε τα μαγαζιά με τα λουκάνικά σας με ένα όνομα, π.χ. "Lukanix".

2) Πηγαίνετε σε έναν φορολογικό παράδεισο και ιδρύετε μια εταιρεία (offshore) με το όνομα Lukanix inc, της οποίας η μοναδική δραστηριότητα είναι η κατοχή του "σήματος" (trademark) Lukanix και η παραχώρησή του σε εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

3) Υπογράφετε μεταξύ της "Lukanix inc" και της "Τρεχαγυρευόπουλος Α.Ε." συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης ονόματος. Στο συμβόλαιο αναγράφεται ότι για να μπορείτε να ονομάσετε τα μαγαζιά σας "Lukanix", θα καταβάλλετε το ποσό των 13.000.000 ευρώ ετησίως στη Lukanix inc (royalties το λένε οι απατεώνες). (που στην πραγματικότητα ανήκει πάλι σε σας, μόνο που δεν φορολογείται αφού εδρεύει στα Κέημαν κ.λ.π.)

4) Στη χρήση 2017, έχετε πάλι πωλήσεις 20 εκ., έξοδα 8, υπόλοιπο 12, αλλά αυτή τη φορά στα έξοδά σας, περνάτε και το τιμολόγιο για το σήμα, των 13 εκ. Έτσι, εμφανίζεστε στην ελληνινή εφορία με ζημία 1 εκ.ευρώ, αφού πλέον τα έξοδά σας είναι 8+13=21 εκ. !

Τα 13 εκ. τα στέλνετε φυσικά στην offshore, με νόμιμα χαρτιά και όντως υπάρχουν στα Κέημαν, στα οποία πηγαίνετε σαν κύριος όποτε θέλετε και κάνετε την ανάληψή σας, αφορολόγητος και κούκλος!

Είδατε τα απλά, (δεν) φορολογούνται όσοι έχουν;