Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Προωθείται ασυμβίβαστο στην ιδιότητα μετόχου και υπαλλήλου στον ΟΑΣΘ

Για τις αλλαγές που δρομολογούνται στον ΟΑΣΘ μίλησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, σε ....
συνέντευξή του, στο «Πρακτορείο FM 104,9».

Όπως επισήμανε ο ίδιος, «επειδή άλλαξε η διοίκηση και η μετοχική σύνθεση του Οργανισμού, δε σημαίνει ότι ξαφνικά οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ απέκτησαν τη συνείδηση, που πρέπει να έχουν και την κατεύθυνση, που οφείλουν να έχουν απέναντι στο καταναλωτικό κοινό, θα την αποκτήσουν όμως λίαν συντόμως με διάφορες κινήσεις που προετοιμάζονται».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, μία από τις πρωτοβουλίες που προωθούνται άμεσα είναι η πρόβλεψη ασυμβατότητας και κωλύματος στο να είναι ένα άτομο μέτοχος και συγχρόνως υπάλληλος του ΟΑΣΘ, «διότι υπάρχουν καλοπροαίρετοι άνθρωποι, οι οποίοι δε θέλουν να υπάρχουν προβλήματα στην εταιρεία, υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που έχουν πίσω σκέψεις», μη αποκλείοντας την πιθανότητα κάποιος μέτοχος, εκμεταλλευόμενος της θέση του υπαλλήλου, να προσπαθήσει να δημιουργήσει πρόβλημα π.χ. στις προμήθειες, στην τεχνική υποστήριξη κ.λπ.

«Δεν έχουμε περιθώριο για τέτοια παιχνίδια, οι Θεσσαλονικείς περιμένουν πολλά χρόνια να δουν καλές συγκοινωνίες και θα τις δουν. Για να παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία, υπάρχουν τέτοια παιχνίδια», εξήγησε.

Ερωτηθείς αναφορικά με την προβλεπόμενη εξίσωση του αντιτίμου των εισιτηρίων που εκδίδονται μέσα στα λεωφορεία με τα αντίστοιχα που αγοράζονται εκτός είπε:

«Υπήρχε βούληση από την πρώτη στιγμή να το αλλάξουμε αυτό, όπως και πολλά άλλα στον ΟΑΣΘ και πράγματι κάποια έχουν αλλάξει.

Υπάρχει μία καθυστέρηση στην εφαρμογή λόγω τεχνικών προβλημάτων που έχουν εμφιλοχωρήσει και λόγω δυσκαμψιών που υπάρχουν μέσα στον ίδιο τον ΟΑΣΘ».

Σχόλιο makpress: 
Μα τι λέει ο άνθρωπος !!! Αφού καταργήθηκε η μετοχική ιδιότητα ! Μέτοχος του ΟΑΣΘ είναι μόνο το δημόσιο ! Τι "ασυμβίβαστο" προωθείται; Κανείς εργαζόμενος δεν είναι σήμερα μέτοχος !