Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Με εκείνη τη διαπλάτυνση του δρόμου Νέα Μουδανιά-Ποτίδαια τι γίνεται;

Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα την ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης του δρόμου Νέα Μουδανιά-Ποτίδαια κατέθεσε σήμερα ο...
κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ζητά να ενημερωθεί σε ποιο σημείο βρίσκεται το έργο, τι σχεδιάζει το αρμόδιο Υπουργείο για το τελευταίο ένα χιλιόμετρο διαπλάτυνσης του δρόμου που εκκρεμεί ακόμα, καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων για το συγκεκριμένο τμήμα της διαπλάτυνσης.
Όπως σημειώνει στην ερώτησή του, πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και χρόνια και στο οποίο κάθε χρόνο, από την περίοδο του Πάσχα και έπειτα, όταν ξεκινά η μεγαλύτερη έξοδος και κίνηση των εκδρομέων, δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων.
Ουσιαστικά, με την ερώτησή του ο κ. Καράογλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι τα πρώτα 4 χιλιόμετρα του δρόμου Νέα Μουδανιά-Ποτίδαια φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί ή να ολοκληρώνονται μέχρι το Πάσχα του 2017, εάν δεν πραγματοποιηθούν οι εργασίες διαπλάτυνσης στο σύνολο του έργου, συμπεριλαμβανομένου και του ενός ακόμα χιλιομέτρου που εκκρεμεί, ουσιαστικά αυτό ακυρώνεται, καθώς παραμένουν τα προβλήματα στην ομαλή διέλευση των οχημάτων από το σημείο.