Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821:

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για ανεξαρτησία και ελευθερία οι οποίοι ταυτόχρονα οικοδόμησαν, θεμελίωσαν ένα σύγχρονο, φιλελεύθερο κράτος που βάζει τη σφραγίδα του, περίπου 200 χρόνια τώρα, στις εξελίξεις, στην πιο ασταθή, μπορεί να πει κανείς, περιοχή της υδρογείου. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς τους αγώνες και εμπνεόμαστε σήμερα που όλοι οι Έλληνες δίνουν τη μάχη με αξιοπρέπεια, με θέληση για κοινωνική δικαιοσύνη, με θέληση για διεύρυνση και υποστήριξη της λαϊκής κυριαρχίας, με θέληση να παίξουμε ένα σημαντικό ρόλο μέσα στο πλαίσιο μιας υπερεθνικής ενότητας ευρωπαϊκής, έτσι ώστε ο 21ος αιώνας να σφραγιστεί από πολιτικές διεξόδους για τους λαούς, από κοινωνικές συγκλίσεις, από ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα αλλά και ανάκτηση της αξιοπρέπειας του λαού μας που τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί. Εργαζόμαστε σ’ αυτή την κατεύθυνση, εμπνεόμαστε από τους αγώνες των προγόνων μας».

Πριν την έναρξη της παρέλασης, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο γραφείο του στη Βουλή, την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, εκπροσώπους των κομμάτων, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία, τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τον κ. Γεώργιο Μαυρωτά από Το Ποτάμι, τον κ. Κωνσταντίνο Κατσίκη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους των Ανωτάτων Δικαστικών Αρχών, της Περιφέρειας και του Δήμου Αθηναίων.