Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Όχι στο ξεπούλημα του ΟΛΘ και της ΔΕΗ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία του με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, που ....
προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο δημόσιο συμφέρον καθώς πάγια θέση μας αποτελεί το αυτονόητο, ότι το ρεύμα αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να πωλείται.
Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη γνωστή τακτική της ανακολουθίας των όσων λέει και των όσων τελικά πράττει. Από τη διαφωνία της στην πώληση της ΔΕΗ, την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει "εθνικό έγκλημα", φτάσαμε σήμερα στην εκποίηση της ΔΕΗ.
Βέβαια, αναρωτιέται κανείς για τη συνολικότερη στάση της κυβέρνησης, όταν ακούει τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, να αμφισβητεί τη νομιμότητα της πώλησης της ΔΕΗ και με δηλώσεις του να τονίζει πως "ο διαγωνισμός είναι στημένος, στελέχη των τεχνικών κλιμακίων είναι βαποράκια συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην δημόσια περιουσία". Και στο τέλος, να μας αφήνει όλους άφωνους τονίζοντας πως μπορεί το παιχνίδι να είναι στημένο, εκείνος όμως θα ψηφίσει την πώληση της ΔΕΗ.
Η Κυβέρνηση φαίνεται πως... χρειάζεται ομαδική ψυχοθεραπεία. Γιατί πως αλλιώς να ερμηνευτεί η κίνηση του Πρωθυπουργού που επέλεξε τη διάσκεψη της Ρώμης για να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα συνδικάτα (που αγγίζει τα όρια της Δημοκρατικής εκτροπής) και να διαστρεβλώσει για ακόμη μια φορά την πραγματικότητα προσαρμόζοντας την κατά το δοκούν. Επιλέγει να στοχοποιήσει τα συνδικάτα τη στιγμή που επί 26 μήνες διακυβέρνησης αρνείται κατηγορηματικά να συνεργαστεί μαζί τους. Αγνοεί προκλητικά την ύπαρξη των εκπροσώπων των εργαζομένων την ώρα που επιλέγει ως προνομιακούς συνομιλητές τους εργοδότες, συναποφασίζοντας για όλα.
Τα μνημόνια ούτε τα διαπραγματεύονται, ούτε τα υπογράφουν και ούτε τα στηρίζουν τα συνδικάτα. Τα διαπραγματεύονται, υπογράφουν και ψηφίζουν οι Κυβερνήσεις.
Αποφάσεις που είναι αντίθετες στο κοινωνικό σύνολο μας βρίσκουν αντίθετους. Λέμε για ακόμη μια φορά "Όχι στην πώληση της ΔΕΗ". Η απόφαση για πώληση του κοινωνικού αγαθού του ρεύματος μας βρίσκει όλους αντίθετους και η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι της.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.