Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

39χρονος Παραολυμπιονίκης δολοφόνησε 47χρονο

«Θα τα μάθετε τις επόμενες ημέρες» είπε ο Βασίλης Τσαγκάρης 
- Πώς η ερωτική σχέση που είχε συνάψει ο ...
παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης με την εν διαστάσει σύζυγο του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου οδήγησε στο φονικό

«Ήμουν σε άμυνα» ισχυρίστηκε πριν λίγη ώρα ο παραολυμπικονίκης, Βασίλης Τσαγκάρης, που σκότωσε το 47χρονο, Μάριο Λουκόπουλο, για τα μάτια μιας γυναίκας και μάλιστα την εν διαστάσει σύζυγο του δεύτερου. Πριν από λίγο πέρασε από τον ανακριτή.

Αποχωρώντας ισχυρίστηκε ότι «θα τα μάθετε τις επόμενες μέρες» και συμπλήρωσε «είχαν προηγηθεί πολλά», αφήνοντας πολλά υπονοούμενα.

Η πλευρά του δράστη υποστηρίζει πως ο ίδιος δεχόταν απειλές από το θύμα όπως και η οικογένεια του. Στις 30 Μαρτίου θα πήγαινε ο δράστης να καταθέσει σε δικαστήριο κι επειδή, όπως ισχυρίζεται, το θύμα δεν ήθελε κάτι τέτοιο, άρχισε να απειλεί το δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Τι δήλωσε ο Μαντούβαλος

«Ο δράστης αυτής της δολοφονίας με ειδικές συνθήκες που θα αναφερθούν στον ανακριτή, προέβη σε μία πάρα πολύ άσχημη πράξη. Χάθηκε ένας άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που από ότι φαινεται στην προηγούμενη διαδρομή του, πρέπει να είχε στην συμπεριφορά του, στη βιαιότητα του και στον χαρακτήρα του πάρα πολλά προβλήματα. Βεβαίως και με κανένα τρόπο δεν έπρεπε να γίνει αυτή η ανθρωποκτονία τις λεπτομέρειες και τα υπόλοιπα θα τα πούμε στον κύριο ανακριτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του δράστη Πέτρος Μαντούβαλος.

Ο ίδιος ακόμη σημείωσε: «Η εικόνα που έχω είναι ότι ήταν σε άμυνα και υπήρχε πολύ σφοδρή αντιδικία σε επίπεδο βιαιότητως χαρακτήρα του θανόντος με τη σύζυγό του και σε σχέση με τα παιδιά του. Είχε απειλήσει την οικογένεια του δράστη, είχε απειλήσει την μητέρα του πολλαπλά και η μητέρα του είχε δει πολλές φορές ότι είναι σε κίνδυνο».

Τι είπε στον ανακριτή ο δράστης

Η ερωτική σχέση που είχε συνάψει ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης με την εν διαστάσει σύζυγο του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου, ήταν η αιτία για το στυγερό έγκλημα χθες το βράδυ στο Μοσχάτο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από τις αρχές, ο δράστης είπε κατά την ανάκριση πως διατηρούσε σχέση με την εν διαστάσει σύζυγο του θύματος, το οποίο ήρθε στο μαγαζί του για να του ζητήσει το λόγο.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του Παραολυμπιονίκη το βράδυ της Πέμπτης, λίγα τετράγωνα μακριά από το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που έγινε το φονικό, ο 39χρονος έσπασε... «Εγώ τον σκότωσα, δεν το ήθελα, θόλωσε το μυαλό μου. Τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους, ήρθε στο πρακτορείο με το πιστόλι και με απείλησε... Φοβήθηκα, άρπαξα το πιστόλι και τον πυροβόλησα στο κεφάλι. Στην συνέχεια τα έχασα, δεν ήξερα τι να κάνω. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τους είδα, αλλά έφυγα και έφτασα σπίτι μου».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης, ο 47χρονος πήγε αποφασισμένος να προκαλέσει κακό, αφού μαζί του είχε ένα όπλο. Κατά τον καβγά, σύμφωνα με όσα λέει ο παραολυμπιονίκης, το όπλο εκπυρσοκρότησε μία φορά, τραυματίζοντας το θύμα. Στη συνέχεια ο 39χρονος άρπαξε το όπλο, όπως ο ίδιος δηλώνει στις αρχές και πυροβόλησε ακόμα τρεις φορές το θύμα.

«Για τα μάτια μιας γυναίκας έγινε το φονικό» υποστηρίζουν οι γείτονες που άκουσαν τον καβγά πριν τον ήχο του πυροβολισμού, το βράδυ της Πέμπτης στο πρακτορείο τυχερών παιγνίων που ανήκε στον παραολυμπιονίκη.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ χθες, όταν οι δυο άνδρες μάλωναν φωνάζοντας και βρίζοντας ενώ κάποια στιγμή τις φωνές τους κάλυψαν οι ήχοι πυροβολισμών, από τις σφαίρες των οποίων έπεφτε αιμόφυρτος ο 47χρονος.

Ο Παραολυμπιονίκης τότε έκλεισε τα φώτα, κατέβασε ρολά και έφυγε με κατεύθυνση το σπίτι του. Οι γείτονες που είχαν ακούσει τον πυροβολισμό ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγω για ένοπλη ληστεία. Αλλά φθάνοντας στο σημείο και βλέποντας το πρακτορείο κλειστό, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη. Μέχρι να τον εντοπίσουν στο σπίτι τους είχαν δει πως μέσα στο κλειστό μαγαζί βρίσκονταν ένας άνδρας γεμάτος αίματα στο κεφάλι. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που ήρθε και μετέφερε τον 47χρονο διαπίστωσε το θάνατό του μεταφέροντάς τον στο Τζάνειο.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.