Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Οι πραγματικές αιτίες της οικονομικής μας καταστροφής...

Άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου*




Όλοι οι Έλληνες μιλούν για κακά Μνημόνια τα οποία έχουν καταστρέψει την ελληνική οικονομία. Καθημερινά γίνονται άπειρες συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελς για τη διαπραγμάτευση, την ανεργία και τις μειώσεις των μισθών.

Σε ελάχιστες όμως από αυτές ακούγονται οι πραγματικές αιτίες της οικονομικής μας καταστροφής. Με μόνη εξαίρεση όλους εμάς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ελάχιστοι εντοπίζουν την ουσία του προβλήματος που είναι η έλλειψη παραγωγής, ακόμα και σε βασικά είδη.

Κατά συνέπεια μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως την περίοδο των Μνημονίων ξοδέψαμε σε εισαγωγές 240 δις, ποσό που αντιστοιχεί στα 2/3 του ελληνικού χρέους. Για να καταλάβει κανείς παραθέτουμε μερικές ενδεικτικές εισαγωγές. Τα ποσά που θα δείτε είναι σε ετήσια βάση και αφορούν καθημερινά προϊόντα.

■ 33.000.000 ευρώ για ιταλικό χαρτί υγείας ■ 16.500.000 ευρώ για γαλλικές προτηγανισμένες πατάτες ■ 122.000.000 ευρώ για ισπανικά ρούχα και παπούτσια ■ 80.000.000 ευρώ για κινεζικά παιχνίδια ■ 142.000.000 ευρώ για γάλα από Γερμανία και Ολλανδία ■ 54.500.000 ευρώ για ζάχαρη από Γαλλία ■ 1 δισ. για μοσχαρίσιο κρέας ■ 300.000.000 € για χοιρινό από Ισπανία, Γερμανία

Τα ποσά ζαλίζουν αλλά προκαλούν και οργή διότι μιλάμε για προϊόντα που, ως επί το πλείστον, η Ελλάδα τα παράγει. Ποιος φταίει για όλα αυτά; σίγουρα το ελληνικό πολιτικό σκηνικό με μία ανικανότητα άνευ προηγουμένου (ας μην επεκταθούμε στο ενδεχόμενο δόλου), η Κεντρική Αγροτική Πολιτική της Ευρώπης που έβαλε φραγμό στην ελληνική παραγωγή, η αστυφιλία που οδήγησε πολλά παιδιά αγροτών στο να εγκαταλείψουν τη γη για ένα γραφείο και φυσικά η οικονομική εξόντωση των παραγωγών μέσω φορολογίας, εισφορών και ακριβής ενέργειας (πετρέλαιο πχ).

Πρέπει να γίνει σαφές πως χωρίς παραγωγή η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει. Οι μοναδικές λύσεις που προτείνουμε ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι πολλές και καταγεγραμμένες. Θα αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένες άμεσα εφαρμόσιμες.

Προτείνουμε την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών – διατροφικών προϊόντων κυρίως μέσω της τυποποίησης και της πιστοποίησης, αλλά και της διαφοροποίησης προς νέα και καινοτόμα αγροτικά προϊόντα, που απαιτούν οι καταναλωτές στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Ο λόγος αφενός μεν για μονάδες βιομηχανικής μεταποίησης προϊόντων με αποτέλεσμα την αύξηση πώλησης του παραχθέντος προϊόντος. Αφετέρου δε στοχεύουμε και στην παραγωγή πατεντών. Ενδεικτικό παράδειγμα ο φακός που λειτουργεί με νερό, μία ελληνική πατέντα που μπορεί να γίνει και εξαγώγιμο προϊόν. Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχουμε συγκεντρώσει 300 ελληνικές πατέντες που μπορούν να εξαχθούν άμεσα και να δώσουν ζωή στην ελληνική οικονομία.

Το μόνο που χρειάζεται είναι βούληση, οργάνωση και πίστη στις δυνάμεις μας. Η λύση είναι μία, η παραγωγή πλούτου. Ας γίνει σαφές.


*Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε εκτάκτως την Παρασκευή 24/3