Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Νέες τρίχες από τον Κώστα Ζουράρι

Δεν θα ψηφίσω τα μέτρα, αν....


Το όριο του αφορολόγητου έθεσε ως καίριο θέμα για την ψήφιση των μέτρων ο Κώστας Ζουράρις.

«Θα δω ποια θα είναι τα μέτρα σε συνδυασμό με τα αντίμετρα και μετά θα αποφασίσω εάν θα τα ψηφίσω. Η μείωση του αφορολογήτου, αν είναι για τα υψηλά κλιμάκια μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αν περιλαμβάνει και τα χαμηλά θα είναι απαράδεκτη», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στον Flash 96.

«Αυτομάτως δεν μπορώ να σας πω τώρα, και μάλιστα όταν δεν το γνωρίζω», είπε και πρόσθεσε: «Έχω την εντύπωση ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχω μια γενική εικόνα και θα αποφασίσω κι εγώ προσωπικά, εκφράζοντας και τη δική μου άποψη. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το θέμα του αφορολογήτου είναι πολύ σημαντικό, εάν δεν συνοδευτεί με αντιστάθμιση για τους ανθρώπους οι οποίοι θα υποστούν αυτό. Εάν είναι για τα υψηλά φορολογικά κλιμάκια, ενδεχομένως θα μπορεί να γίνει δεκτό. Εάν συμπεριλαμβάνει και τα πολύ χαμηλά κλιμάκια, θα είναι απαράδεκτο. (σ.σ.: μα τι λέει ο ποιητής; βγάζετε νόημα;)

Αν πραγματικά, αυτό που είπατε τώρα, ότι είναι βουβή η κοινωνία, δεν εκδηλώνεται μια παλλαϊκή -παλλαϊκή όμως- η εκτίμηση είναι τέτοιου τύπου ώστε δε θα μπορούμε να δώσουμε την απάλυνση η οποία είναι η μόνη πια σε τέτοια περίπτωση, που είναι ουσιαστικά σύγκρουση ανοιχτή και άρνηση των προτάσεων που μας έκαναν.»

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.