Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Το ερώτημα Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν είναι αν θα ψηφίσεις τα μέτρα, αλλά αν θα τα εφαρμόσεις

Θα στα πω ωμά επόμενε Πρωθυπουργέ:
Σε λίγες μέρες ο Τσίπρας θα φέρει κι άλλα δυσάρεστα μέτρα, για να συνεχίζουν ....
να του επιτρέπουν να γλείφει κανένα κοκαλάκι από αυτά που δίνουν οι δανειστές και να μείνει λίγο ακόμη στην εξουσία, που τόσο του άρεσε (κι ακόμη περισσότερο στους συντρόφους του, που λίγδωσε το αντεράκι τους, χτύπησαν καινούρια γκομενάκια και βολεύθηκαν σε θεσούλες για να τα ξύνουν, όπως ονειρεύονταν όλη τη ζωη τους).

Επιμένεις ότι δεν θα ψηφίσεις τίποτε.

Μάλιστα.

Εμείς όμως, ψηφίσεις, δεν ψηφίσεις, το παλούκι θα το φάμε. Τι 153 τι 233 "ναι";

Αυτό δεν μας νοιάζει εμάς.

Εμάς μας νοιάζει, αν αυτά που θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑς και ΔΕΝ θα ψηφίσεις εσύ, θα τα εφαρμόσεις ή όχι ! Τότε μόνο έχει αξία το ΟΧΙ σου.

Να στο κάνω πολύ λιανά:

Ας πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑς ψηφίζει μείωση του αφορολόγητου στις 5.000. Αυτο σημαίνει ότι και οι πιο φτωχοι Έλληνες, θα δώσουν άλλα 300-500 ευρώ στην εφορία. Αγγούρι δηλαδή.
Το θέμα μας λοιπόν, δεν είναι αν θα ψηφίσεις ή όχι σε αυτή τη φάση, το αφορολόγητο στα 5.000 (έτσι κι αλλιώς θα περάσει με τις ψήφους των συριζαιων), αλλά τι θα κάνεις όταν βγεις !
Γιατι, το να το παίζεις ήρωας τώρα, σαν το ΚΚΕ με τα "δεν ψηφίζω", αλλά μόλις γίνεις Πρωθυπουργός να κρατήσεις αυτό που δεν ψήφισες, είναι λιγάκι ....υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

Αυτά, καθαρά και ξάστερα, γιατί, πολύ μας κούρασαν τα παπατζηλίκια.

Δεν είναι ανδρός έντιμου πολιτική, να λέει ΟΧΙ σε μέτρα που έρχονται προς ψήφιση, αλλά μετά να τα εφαρμόζει ο ίδιος, όταν τα βρει ψηφισμένα !

Να τελειώνουμε με τα παπατζηλίκια. Πείτε καθαρές κουβεντες στον κουρασμένο λαο: "Δεν ψηφίζω τη μείωση του αφορολόγητου επειδή διαφωνώ, άρα όταν βγω, θα την ακυρώσω". Αυτό δεν είναι λογικό; Αν δεν την ακυρώσεις, γιατι δεν την ψηφίζεις;

Αλλιώς, θα υποθέσω ότι παίζετε μπαλάκι τον κόσμο, μια ο ένας να ψηφίζει δυσάρεστα μέτρα προς τη λήξη της θητείας του για να τα εφαρμόσει ο άλλος και μετά να κάνει το ίδιο και ο αντίπαλος.
Κουράσατε πάααααααααρα πολύ με το είπα-ξείπα, όλοι !

Φώτης Μακρίδης