Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ο Γ.Σούρλας για τη φοροδιαφυγή των 15 δις ευρώ

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, που ανέρχεται σε 15 δισ. ευρώ τον χρόνο, ο Γ. Σούρλας δήλωσε:


Πέρασαν 2 και πλέον χρόνια από τότε που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο ερώτημα που ετίθετοπροεκλογικά,πού θα βρεθούν τα χρήματα για την εφαρμογή του προγράμματος κοινωνικών και άλλων παροχών, απαντούσαν από τα 15 δισ. ευρώ που αναφέρει εμπεριστατωμένα ο Γ. Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας στην απολογιστική του έκθεση πεπραγμένων 2012 - 2014: "...εκτιμάται ότι το μέγεθος της οικονομικής επιβάρυνσης στην εθνική οικονομία προκαλούν ορισμένοι τομείς ... με τη φοροδιαφυγή που συνιστά την βασική αιτία του μεγάλου χρέους και υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε περισσότερο από 15 δισ. ευρώ τον χρόνο".

Δυστυχώς, αντί οι κυβερνώντες να πατάξουν το λαθρεμπόριο και τα κυκλώματα, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πασίγνωστα, όπως αυτά της λαθρεμπορίας και της νοθείας των καυσίμων, καταφεύγουν στις εύκολες λύσεις των περικοπών μισθών και συντάξεων, σε μια εποχή μάλιστα που χειμάζεται ο ελληνικός λαός και πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.