Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Μεγάλη προσοχή! Προειδοποίηση της Αστυνομίας για το Facebook

Οι Αρχές ασφαλείας προτρέπουν τους πολίτες τους να μην δημοσιοποιούν τα πέντε πιο κάτω στοιχεία – πληροφορίες.


Μέσω διαδικτύου είναι πολύ πιθανόν, αν δεν γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες, να πέσουμε θύματα επιτήδειων.

Γι αυτό το λόγο οι Αρχές προειδοποιούν και κατηγοριοποιούν ποια πέντε στοιχεία δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Facebook:

1.Ημερομηνία Γέννησης
Είναι προφανές ότι ο κάθε ένας χαίρεται όταν βλέπει τον «τοίχο» του στο Facebook να γεμίζει από ευχές γενεθλίων.

Αλλά την ίδια χαρά αισθάνονται και διάφοροι επιτήδειοι. Γιατί; Διότι η Ημερομηνία Γέννησής σας μαζί με το Ονοματεπώνυμό σας και μαζί με μια Φωτογραφία σας στο προφίλ, είναι αρκετά για να γίνει πλαστογράφηση Δελτίου Ταυτότητας, Άδειας Οδηγού και ακόμη Διαβατηρίου. Συνεπώς… Happy Birthday; Ή μήπως όχι.

2.Οικογενειακή Κατάσταση
Η λέξη «Single» από μόνη της λειτουργεί ως «πόλος έλξης» για τους εγκληματίες. Όταν μάλιστα αλλάζετε την «Οικογενειακή σας Κατάσταση» από «Παντρεμένος/η» σε «Ελεύθερο/η», αυτομάτως όσοι παρακολουθούν το προφίλ σας έχοντας άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι είστε σε «ευάλωτη θέση» και κυρίως ότι πλέον «είστε μόνη στο σπίτι».

3.«Που βρίσκομαι»
Το να δημοσιοποιείτε την κάθε σας κίνηση, και το που βρίσκεστε ή με το να «ανεβάζετε» φωτογραφίες από τις διακοπές όπου βρίσκεστε δίδοντας παράλληλα πληροφορίες για τον χρόνο επιστροφή σας είναι ό,τι καλύτερο για τους εγκληματίες. Εσείς μαζεύετε like και αυτοί χρήσιμες πληροφορίες.
«Μόνος/η στο σπίτι»

4.Το να «ποστάρετε» στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «είστε μόνος/η στο σπίτι»,είναι από τα χειρότερα λάθη. Συνήθως αυτό συμβαίνει με τις νεαρότερες ηλικίες αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει και για τους ενήλικες.

5.Φωτογραφίες των παιδιών σας
Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να πράξει κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Διαβάστε τους 3 κινδύνους, οι οποίοι βάσει στοιχείων είναι οι πιθανότεροι να συμβούν:

Αρχικώς η συλλογή πληροφοριών για τα παιδιά σας. Εταιρείες εξειδικεύονται στο «φακέλωμα», όπου δηλαδή συλλέγουν την κάθε πληροφορία που ανεβαίνει στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα, όσο και εάν σας φαίνεται παράξενο, στο μέλλον, για το παιδί σας να διατηρούν ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο από την ημέρα γέννησης του με φωτογραφίες, στοιχεία και άλλο υλικό.

Επιπλέον, κάθε φωτογραφία παιδιού στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο είναι υποψήφια για εκμετάλλευση από κυκλώματα παιδεραστίας.Παράλληλα, κάθε φωτογραφία παιδιού που ανεβαίνει είναι υποψήφια να υποστεί τεχνική επεξεργασία με ειδικά προγράμματα ώστε το παιδί να εμφανίζεται γυμνό σε παράνομες ιστοσελίδες παιδεραστίας.

Πηγή: techit

Μια επισήμανση από το makpress:
Το άρθρο αυτό , που μας έστειλε το techit που είναι έγκυρο site, δυστυχώς είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, παραπλανητικό και κάκιστης ποιότητας. Το δημοσιεύσαμε βιαστικά, χωρις να το "χτενισουμε", επειδή ακριβώς προέρχεται από εξειδικευμένο τεχνικό site.
Όμως, μια μικρή έρευνα μετά από παρατηρήσεις σχολιαστών, μας οδήγησε στην αλήθεια, που είναι ότι: Φυσικά και ΔΕΝ εξεδωσε η αστυνομία καμία τέτοια ανακοίνωση ! (Πώς θα μπορούσε άλλωστε η αστυνομια να γράφει όλα αυτά τα βλακώδη του άρθρου για την πλαστογράφηση ταυτότητας π.χ.;)
Συντάκτης του άρθρου ειναι ένας απόστρατος, πρωτοδημοσιεύθηκε το 2015  και  μιλά αορίστως για "αρχές ασφαλείας". Στη συνέχεια, άρχισαν οι αναδημοσιεύσεις και για να γίνει "πιασάρικο", πρόσθεσαν στον τίτλο ότι "προέρχεται από την αστυνομία"  κι έτσι έπαιξε σε δεκάδες χιλιάδες sites !

Απολογούμεθα για το τόσο κακής ποιότητας -στα όρια του γελοίου- άρθρο που αναδημοσιεύσαμε. Θα είμαστε πιο προσεκτικοί πλέον με το techit που μας απογοήτευσε.....