Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά Σπίρτζη - Το σκάνδαλο

Αντιμέτωπος με μήνυση για εσχάτη προδοσία και παράβαση καθήκοντος βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.


ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Το 2013 απολύθηκαν 220 συμβασιούχοι σύντροφοι, κυρίως μηχανικοί, από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, επειδή πολύ απλά, έληξε η σύμβασή τους. Προσέφυγαν όπως όλοι στο δικαστήριο, μπας και θεωρηθεί ότι καλύπτουν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες", αλλά έχασαν, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ΔΕΝ κάλυπταν διαρκείς ανάγκες, (αφού δεν χτίζονται κάθε μέρα σχολεία). Στη συνέχεια προσέφυγαν στον Αρειο Πάγο, όπου ξαναέχασαν. Πέρασαν 4 χρόνια και ήρθε ο κ.Σπίρτζης, με μια τροπολογία - ρουσφέτι, να τους ξαναπροσλάβει ΟΛΟΥΣ, δημιουργώντας έτσι τον κομματικό και προσωπικό στρατό του. Διορίζουν, διορίζουν, διορίζουν κι εσύ αριστούχε νεαρέ, που δεν είσαι "του κόμματος" μετανάστευσε στο εξωτερικό.


Αντιμέτωπος με μήνυση για εσχάτη προδοσία και παράβαση καθήκοντος βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Αιτία; Η τροπολογία (του ΥΠΟΜΕΔΙ) που εντάχθηκε ως άρθρο στο Ν.4439/2016 και προβλέπει την πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου στην Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. 220 ατόμων που εργάζονταν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ) και τη Θέμις Κατασκευαστική, που έχουν κλείσει. Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας μέσω δημοσιεύματος της εφημερίδας "Καθημερινή", με το οποίο συνοδεύεται η μήνυση.

Την μήνυση υπέβαλε ο Δορύλαος Κλαπάκης, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου, υποστηρίζοντας ότι η νομοθετική ρύθμιση Σπίρτζη παραβιάζει σειρά θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, που προστατεύουν την ισότητα των Ελλήνων έναντι του νόμου και την ελεύθερη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης.

Επίσης, ο κ. Κλαπάκης βασίζει την μήνυση στο άρθρο 103 του Συντάγματος που προβλέπει ότι τα προσόντα και ο τρόπος του διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων ορίζονται από το νόμο. Όπως και ότι "νόμος ορίζει τους όρους, και τη χρονική διάρκεια των σχέσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φορά, για την κάλυψη είτε οργανικών θέσεων και πέραν των προβλεπομένων στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 είτε πρόσκαιρων είτε απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών κατά το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2".

Ζητά ακόμη την εξέταση της μήνυσης μόνον ως προς την κατεύθυνση του αδικήματος περί εσχάτης Προδοσίας και "εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητες ενδείξεις να παραπεμφθεί ο μηνυμένος υπουργός απευθείας στο ακροατήριο με βάση αυτό το αδίκημα και να μην αποσταλεί στην Βουλή ως απαιτείται για παράνομες ενέργειες Υπουργών που εμπίπτουν σε αλλά αδικήματα του Π.Κ".

Πάντως, ο κ. Κλαπάκης είναι παλαιός γνώριμος των δικαστικών αιθουσών και των… υπουργών. Στο παρελθόν είχε μηνύσει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ως υπουργός Περιβάλλοντος είχε συντάξει το νόμο 4014/11 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων που, εν τέλει, κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Ο κ. Κλαπάκης είχε προσφύγει και κατά του νόμου 4178/13, που αντικατέστησε τον 4014/11, ο οποίος κρίθηκε συνταγματικός.

Σε κάθε περίπτωση, η έκβαση της μήνυσης Κλαπάκη θα έχει ενδιαφέρον επειδή, μεταξύ άλλων, την τροπολογία Σπίρτζη για την ΚΤΥΠ ψήφισαν εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Προσέλαβαν 220 άτομα στις Κτιριακές Υποδομές

Προσλήψεις 220 ατόμων στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. προβλέπει τροπολογία του υπουργού Υποδομών Χρ.Σπίρτζη, που ενσωματώθηκε ως τελευταίο άρθρο στο Νόμο 4439/2016. Η ρύθμιση προβλέπει την πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου 220 υπαλλήλων που εργάζονταν στις τρεις εταιρείες (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ) και Θέμις Κατασκευαστική που συγχωνεύθηκαν στην Κτιριακές Υποδομές) και απολύθηκαν το 2013, καθότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είχαν έληξαν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά οι αιτήσεις επαναπρόσληψής τους απορρίφθηκαν όχι μόνον πρωτόδικα, αλλά και από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Ο Άρειος Πάγος τον Δεκέμβριο του 2015 έκρινε τελεσίδικα ότι οι εν λόγω υπάλληλοι –διοικητικοί στην πλειονότητά τους– δεν πληρούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επομένως ορθώς απολύθηκαν όταν ολοκληρώθηκε το αντικείμενο για το οποίο είχαν προσληφθεί.

Νόμος ν.4439/2016

Νόμος 4439/2016 Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014 για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας και λοιπές διατάξεις

Έτσι, με άσχετη τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ –προφανώς κατόπιν συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ– και εντάχθηκε ως άρθρο στον νόμο 4439/2016 προβλέπεται η επαναπρόσληψή των 220 ατόμων. Σημειωτέον δε ότι, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ, τις προσλήψεις ψήφισαν τόσο η Εν. Κεντρώων όσο και το ΠΑΣΟΚ (!), ενώ οι μόνοι που είπαν "όχι" ήταν η Ν.Δ. και το Ποτάμι (η Χ.Α. ψήφισε "παρών"). Το δε θράσος όσων διατύπωσαν τη συγκεκριμένη τροπολογία είναι πραγματικά απύθμενο. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι "εντάσσονται" λέει το άρθρο, "κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης ή απόφασης (σ.σ.: του Αρείου Πάγου), σε κενές οργανικές θέσεις της εταιρείας "Κτιριακές Υποδομές” ή σε προσωποπαγείς θέσεις που θα συσταθούν στην ως άνω εταιρεία για το σκοπό αυτόν"!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κ. Ιωάννα Κοντούλη, που ηγείται των ΚΤΥΠ, υπήρξε εκπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων στις εκλογές του 2012 πριν "μετακομίσει" στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο σημειωτέον απέτυχε να εκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015. Καθότι, όμως, η κ. Κοντούλη κατόρθωσε, όπως λέγεται, να εξασφαλίσει την εύνοια του κ. Νίκου Παππά, κρίθηκε απολύτως κατάλληλη για τη θέση της προέδρου ενός δημόσιου οργανισμού, κι ας είχε ως μοναδικό της επαγγελματικό εφόδιο το πτυχίο του τοπογράφου-μηχανικού.

σχετικό: 

Τι θα πει "τι απέγινε εκείνη η Οικολόγα;" - Διορίστηκε στο δημόσιο ! Τι άλλο;


Κατόπιν τούτων, τόσο η κ. Κοντούλη όσο κυρίως ο κ. Σπίρτζης καλούνται να απαντήσουν σε ένα μάλλον αυτονόητο ερώτημα. Τι είναι αυτό άραγε –πλην της εξυπηρέτησης του πελατειακού κοινού τους– που τους έκανε να προσλάβουν 220 νέους υπαλλήλους στην υπολειτουργούσα εταιρεία ΚΤΥΠ, εκτινάσσοντας σε περίπου 12 εκατ. ευρώ το ετήσιο μισθολογικό κόστος λειτουργίας της (από 7 εκατ. σήμερα);

Η εταιρεία ΚΤΥΠ, ως ο μοναδικός πλέον κατασκευαστικός οργανισμός του Δημοσίου, στεγάζει σήμερα τους 330 υπαλλήλους της σε δύο κτίρια και όλως παραδόξως το ένα κτίριο δεν είναι δημόσιο, αλλά το νοικιάζει από ιδιώτη! Με την πρόσληψη των νέων 220 αχρείαστων υπαλλήλων η δημόσια κατασκευαστική εταιρεία θα μισθώσει και δεύτερο ιδιωτικό κτίριο, το οποίο θα πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια σημειώνει η Καθημερινή.

Οι απατεώνες πολιτικοί και ο μαλάκας που τους πιστεύει