Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Υπολειτουργεί η ιστοσελίδα asep.gr και εξοργίζει χιλιάδες υποψήφους της προκήρυξης 7Κ/2016 για την Υγεία

Ε, λογικό είναι. ΟΛΟΙ οι Έλληνες θέλουν να διοριστούν στο δημόσιο, κι όποτε σκαει προκήρυξη, γίνεται χαμός. Πέφτουν οι ....
ιστοσελίδες απ΄τη ζήτηση.  Πού να αντέξουν τέτοια πίεση των Ελλήνων, να βολευτούν στο δημόσιο; Εκνευρίζονται και τα microchips με την τοση λύσσα των Ελλήνων, να διοριστούν στο καταχρεωμένο δημόσιο. Αν δεν γίνουμε μια κανονική χώρα, όπου "δουλειά" θα νοείται και αυτή στον ιδιωτικό τομέα, αυτά θα γίνονται. Αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας τα τελευταία 60 χρόνια: οι δουλειές στο δημόσιο ειναι 1.000.000 φορές πιο ζηλευτές απ΄τον ψόφιο - ανύπαρκτο ιδιωτικό τομέα, τον οποίο έχουν διαλύσει οι πολιτικοί, για να είναι αναγκασμένοι οι πελάτες τους να τους παρακαλάνε να τους βολέψουν στο δημόσιο. Ο φαύλος κύκλος της εξάρτησης....

ΝΕΩΤΕΡΟ: Αμεσως μετά τη δημοσιοποίηση της ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ, το ΑΣΕΠ, μας απέστειλε το εξής δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ 7Κ/2016
Γνωστοποιείται ότι εργασίες ενίσχυσης της υποδομής του πληροφοριακού συστήματος του ΑΣΕΠ, προκειμένου να ανταποκριθεί στον εξαιρετικά υψηλό φόρτο ηλεκτρονικών αιτήσεων, βρίσκονται σε εξέλιξη.
Για το λόγο αυτό, το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής και αποστολής δικαιολογητικών στην Προκήρυξη του ΑΣΕΠ 7Κ/2016 θα παραταθεί.
Με νεότερο Δελτίο Τύπου θα ορισθούν οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής και αποστολής δικαιολογητικών για τη συγκεκριμένη Προκήρυξη.
Υπενθυμίζεται ότι για τις Προκηρύξεις 5Κ/2016 και 6Κ/2016 παρατάθηκε εκ νέου η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής και αποστολής δικαιολογητικών.




Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών

Κοινοβουλευτική Ομάδα KKE
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

Θέμα: Προβλήματα λειτουργίας στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ
Ενόψει του διαγωνισμού 7Κ/2016 του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση των χώρων της Υγείας, Χιλιάδες υποψήφιοι κινδυνεύουν να στερηθούν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων.
Αυτό συμβαίνει διότι, σύμφωνα με την προκήρυξη, οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν απαραιτήτως ηλεκτρονικά στον ισότοπο του οργανισμού. Όμως ο εν λόγω ιστότοπος παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα λειτουργικότητας με αποτέλεσμα η είσοδος σε αυτόν και στη συνέχεια η κατάθεση της αίτησης να μην είναι συνήθως εφικτή. Κατά συνέπεια η εμπρόθεσμη κατάθεση της αίτησης παρεμποδίζεται ουσιαστικά.
Σύμφωνα με καταγγελίες υποψηφίων, υποχρεώνονται να χάνουν ώρες προκειμένου να καταφέρουν να εισέλθουν στον ιστότοπο.
Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των υποψήφιων, ο ιστότοπος του ΑΣΕΠ υπολειτουργούσε ακόμα και το διάστημα πριν την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων, πράγμα που δείχνει ότι η δυσλειτουργία του δεν οφείλεται αποκλειστικά στην υπερφόρτωση λόγω υπεράριθμων χρηστών, αλλά στην ακαταλληλότητα του για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,
• Ποιες ενέργειες θα γίνουν για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα λειτουργίας της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ
• Πως θα εξασφαλιστεί ότι δεν θα χάσουν οι υποψήφιοι, εξ αιτίας των προβλημάτων που διαπιστώνονται στην λειτουργία της σελίδας, την διορία για τον διαγωνισμό που λήγει την 31 Ιανουαρίου 2017

Οι Βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης
Σάκης Βαρδαλής
Γιώργος Λαμπρούλης
Νίκος Καραθανασόπουλος