Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Και ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ πήγε στα Ίμια

Εύγε. Θα ήταν ιστορική ατιμία, να αφήνουμε τους Τούρκους να νομίζουν ότι φοβόμαστε να πλησιάσουμε.
Φόρο τιμής στους τρεις πεσόντες των Ιμίων απέτισε ο....
υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την πτώση του ελικοπτέρου και την κρίση του Ιανουαρίου του 1996 που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, ο κ. Καμμένος την Πέμπτη το πρωί πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το σημείο της συντριβής του μοιραίου ελικοπτέρου και έριξε στεφάνι στη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού. Οι Τούρκοι πάντως δεν σεβάστηκαν το γεγονός. Αφού απομακρύνθηκε το ελικόπτερο με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, έστειλαν ζεύγος αεροσκαφών F-16 να πετάξει πάνω από τη γειτονική Καλόλιμνο, σε ύψος 26.000 ποδών. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη.

«Κάποιοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Τέτοια σχέδια δεν θα περάσουν. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε σπιθαμή από το ελληνικό έδαφος» τόνισε ο Πάνος Καμμένος μετά την επιμνημόσυνη δέηση.


(Μικρή λεπτομέρεια: Η είδηση είναι περυσινή)