Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Κατά 587 δις μειώθηκε η περιουσία των Ελλήνων τα χρόνια της κρίσης

Το πολλάκις εξ αμαρτείν ουκ κυβερνήσεως σοφής…
Έπειτα από την ομολογία λάθους του ΔΝΤ στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, την παραδοχή της κας Βελκουλέσκου ότι ...
αφενός τα Προγράμματα Δημοσιονομικής Προσαρμογής απέτυχαν ως προς το σκέλος της μείωσης τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες, και αφετέρου είναι ταξικά ετεροβαρή, την πρόβλεψη-σοκ του κ. Τόμσεν για την επιστροφή της ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα μετά από 21 χρόνια, τις εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταδικάζουν το έργο της Τρόικας, πλήθος αναλύσεων και μελετών σε ευρωπαϊκό, εθνικό και κλαδικό επίπεδο με αντίστοιχο πρόσημο, μια ακόμη αξιόπιστη Έρευνα, αυτή του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ πιστοποιεί και επιβεβαιώνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις θέσεις μας τα τελευταία επτά χρόνια.

Η ταυτόχρονη εφαρμογή πολιτικών ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης στο πλαίσιο των Μνημονίων Δανεισμού δεν παράγει κανένα ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα, δεν δημιουργεί καμία ελπιδοφόρα προοπτική οικονομικού μετασχηματισμού, παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής ανακούφισης. Αντιθέτως οδηγεί την πραγματική οικονομία σε πλήρη παράλυση και τον κοινωνικό ιστό σε οριστική διάλυση.

Το 3ο Μνημόνιο, σωρευτικά επαχθέστερο –“αποκύημα” δημιουργικής ασάφειας, ιδεοληψιών, επαναστατικής γυμναστικής και διαπραγματευτικής ανικανότητας– εξελίσσεται σε καταστροφικό εκκολαπτήριο λαθών που καταδυναστεύει την κοινωνική οικονομία της αγοράς, καθώς και κάθε υγιή δημιουργική και παραγωγική δύναμη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Μελετών της Ελβετικής Τράπεζας Credit Suisse, η περιουσία των Ελλήνων πολιτών απομειώθηκε κατά 587 δισ. €, την ίδια ώρα η Κυβέρνηση εξαπολύει νέες φοροεπιδρομές και επεξεργάζεται τη μείωση του αφορολογήτου ορίου διαβεβαιώνοντάς μας ότι δεν θα παρθεί κανένα νέο μέτρο, ο κόφτης δεν θα ενεργοποιηθεί και όλα πάνε καλά…



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.