Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πάμε φεγγάρι! Διότι είμαστε Έλληνες…

Πριν από μερικά χρόνια, τότε που όλα τα έσκιαζε η φοβέρα, επί σαμαροβενιζέλων δηλαδή, μέσα στην γενική κατήφεια που μας είχε τυλίξει, και όπου κανείς μας δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι αφού οι σφαλιάρες....
έπεφταν σωρηδόν, μια μικρή αχτίδα φωτός έκανε την εμφάνισή της μέσα στον γενικό ζόφο.

Πάνος Καμένος: Η μπαναγιά μαζί σας!

Η ρηξικέλευθη πρόταση του οραματιστή βουλευτή (τότε) των Αν.Ελ, Βασίλη Καπερνάρου, για την δημιουργία Παγκόσμιου Κέντρου Διαστημικού Τουρισμού στην Καλαμάτα, ή στους Γαργαλιάνους, με κατασκευή βάσης εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο διάστημα για τουριστικούς λόγους…

Τότε, τα παπαγαλάκια των σαμαροβενιζέλων, τα τσουτσέκια της Μέρκελ και του σακάτη δηλαδή, λοιδόρησαν την ανατρεπτική αυτή πρόταση, που εκτός από όλα τα άλλα υπόσχονταν ανάπτυξη και απασχόληση, βάζοντας τον αρμόδιο υπουργό Χρυσοχοίδη να ψελλίσει κάτι σαχλαμάρες στη βουλή για το πώς κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Αποφεύγοντας βέβαια να μας πουν, ότι η δοσίλογη εκείνη κυβέρνηση είχε σχέδιο υποταγής και δεν ήθελε η χώρα να βγάλει φτερά, δεν ήθελε να πάμε μπροστά, και γι αυτό, αντί να αγκαλιάσει την πρόταση Καπερνάρου, αντί δηλαδή να μας εκτοξεύσει ως έθνος, την έχωσε σε κάποιο συρτάρι του Μαξίμου, και το θέμα ξεχάστηκε. Με τον απογοητευμένο Καπερνάρο να αποσύρεται από την πολιτική, και να ιδιωτεύει, πικραμένος και αυτός όπως δεκάδες άλλοι πρωτοπόροι του παρελθόντος, που κατάλαβαν έστω αργά ότι δυστυχώς η Ελλάδα πάντα τρώει τα παιδιά της.
Μέχρι που στο Μαξίμου εγκαταστάθηκε η ΕΛΠΙΔΑ. Και ψάχνοντας στα συρτάρια (για να βρει καμιά ξεχασμένη πίπα μου λένε) ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού της κυβέρνησης, ο θρυλικός Καρανίκας, βρήκε σκονισμένη και αραχνιασμένη την εισήγηση του Καπερνάρου, και αμέσως … πήρε φωτιά! Τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία, που κάποτε θα διδάσκεται στα ελληνόπουλα…

Αυτό είναι εν ολίγοις το κρυφό παρασκήνιο της χθεσινής συγκλονιστικής είδησης που τάραξε τα θολά νερά της μουχλιασμένης καθημερινότητάς μας. Ένα παρασκήνιο που κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε, για μια είδηση που υπόσχεται να απογειώσει την χώρα, και γιατί όχι την Ευρώπη ολάκερη. Κι ας την υπονομεύουν τα μίσθαρνα τσιράκια των σαμαράδων.
Πρόκειται για την είδηση που χθες βράδυ έκανε τον γύρο του κόσμου, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους απανταχού νηφάλιους πολίτες, και ζήλεια στους διαχρονικούς υπονομευτές του ελληνισμού. Ποια είναι αυτή η είδηση; Αντιγράφω από τα ΜΜΕ: Τη δημιουργία Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με νομοσχέδιο που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καταθέτει άμεσα στη Βουλή.
«Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα», τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, με δήλωσή του σημειώνει ότι «πράττουμε το αυτονόητο, γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία».
Αδιανόητο δεν θα πει τίποτα. Μέσα όμως στην παραπάνω είδηση, κρύβεται ακόμη μία, που πολλοί αγνοούσαν. Ότι δηλαδή η χώρα μας διαθέτει πλήρως στελεχωμένο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής! Που καθημερινά σχεδιάζει το ψηφιακό και όχι μόνο μέλλον μας. Αλλά τέτοιοι είμαστε. Ο Σύριζας δεν διαφημίζει το έργο του, και οι υπόλοιποι είμαστε απλά κουτοπόνηροι, ασχολούμενοι με τρίχες, την ώρα που κάποιοι αφιερώνουν το είναι τους στην προσπάθεια η χώρα να ατενίσει το μέλλον.
Όπως λοιπόν λέει ο σύγχρονος Κοπέρνικος κ. Παππάς: «πράττουμε το αυτονόητο, γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία… Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, “απεμπολήσαμε“, ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα»… και πόσο δίκιο έχει!


Και όμως, αντί αυτό το όραμα να το αγκαλιάσει σύσσωμος ο λαός και σύσσωμη η αντιπολίτευση, αφού αποτελεί μια μακρόπνοη ανάσα ανάπτυξης, τι κάνουν κάποιοι σαμποτέρ; Αρχίζουν την γκρίνια του στυλ «βρακί δεν έχει ο κώλος μας… διαστημόπλοια θέλουμε», ή «ευκαιρία να διορίσουν κι άλλους αφισοκολλητές… ως αστροναύτες», και άλλα παρόμοια. Κάποιοι μάλιστα είδαν και ενδοκυβερνητικά μαχαιρώματα, αφού αντί, λένε, να προωθήσει το εν λόγω σχέδιο ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών (εκείνος με το κάδρο του Βελουχιώτη στο γραφείο του), ή έστω ο κομάντο υπουργός Άμυνας, το προωθεί ο Παππάς, για να συμπληρώσει το καρέ της νίκης του εναντίον της διαπλοκής και των ΜΜΕ, και να προβάλλει έτσι ως ο επόμενος ηγέτης τη ελληνικής αριστεράς, παραγκωνίζοντας τον Αλέξη που είναι απασχολημένος με την οικονομική μας σωτηρία.
Και σαν να μην έφταναν αυτά τα θλιβερά παραπολιτικά, κάποιοι άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν χολή, λέγοντας παπαριές του στυλ ότι «οι Σοβιετικοί έστειλαν στο διάστημα μια σκύλα, εμείς θα στείλουμε το κουνάβι», ότι «είναι ευκαιρία να ξεφορτωθούμε τις θρυλικές μπουτούδες, στέλνοντάς τες να χορέψουν στη σελήνη», ότι «ο Φλαμπουράρης θα πίνει τώρα φραπέδες σε μηδενική βαρύτητα», ή ότι «το όλο εγχείρημα δεν θα πετύχει, αφού μάλλον οι αγρότες θα στήσουν μπλόκα με τα τρακτέρ τους στη ζώνη Βαν Αλεν»… και άλλα τέτοια φαιδρά. Μέχρι και για πιθανές απεργίες των εργαζόμενων στο διάστημα μίλησαν κάποιοι, προκειμένου να βάλουν φρένο στο όραμα!
Μιλάμε για κακοήθειες ατόμων κολλημένων στη μιζέρια, που δεν μπορούν να δουν πέρα από τον «ορίζοντα των γεγονότων». Εμείς όμως εδώ στον ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ, που μεγαλώσαμε με Μαρξ, Πάνο Τζαβέλα, Τζον Τίκη, και Έρικ Φον Ντένικεν, δεν πέφτουμε σε τέτοιες λούμπες. Βάζουμε στην άκρη τις όποιες κακίες, κάνουμε πέρα την μικροπολιτική, και ατενίζουμε το μέλλον με καθαρό βλέμμα, συμπαραστεκόμενοι στον οραματιστή Παππά, ελπίζοντας πως θα τα καταφέρει, και πως επιτέλους η χώρα μας θα ενταχθεί κι αυτή στο κλαμπ των διαστημικών δυνάμεων, και γιατί όχι και στο αντίστοιχο πυρηνικό. Τόσους επιστήμονες (απ’ τα ΙΕΚ και τα ΤΕΙ) διαθέτουμε…
Κι αν στην πορεία χρειαστεί να κάνουμε κάποιες θυσίες, να πληρώσουμε κάποιους παραπάνω φόρους δηλαδή, να διορίσουμε κάποια παραπάνω νέα παιδιά με γνώσεις και όραμα, τότε χαλάλι. Για να μπορούν οι απόγονοί μας να κυριαρχούν στο σύμπαν, και για να ζήσουμε κι εμείς να δούμε την ελληνική σημαία (και αυτήν του Σύριζα) καρφωμένη στις βουνοπλαγιές του Άρη, και γιατί όχι σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.
Διότι είμαστε Έλληνες…

Strange Attractor
http://orthografos.blogspot.gr/2017/01/blog-post_681.html


ΥΓ- Φήμες ότι οι σχεδιαζόμενες διαστημικές αποστολές θα ονομάζονται Space Mission PSOLARIS, διαψεύδονται αρμοδίως, όπως διαψεύσθηκε και η πληροφορία ότι αντέδρασαν έντονα οι μετέχοντες στην συνιστώσα των 53, επιμένοντας πως αν είναι να φτιάξουμε διαστημικούς σταθμούς, αυτοί θα πρέπει να είναι δημόσιοι και δωρεάν! Από την πλευρά του Μαξίμου, κύκλοι προσκείμενοι στον πρωθυπουργό μιλάνε και για το ενδεχόμενο σύστασης σταθμών διοδίων στο διάστημα.

ΥΓ 2- Μόλις λάβαμε ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Αστρολόγων(!) δια της οποίας χαιρετίζει την νέα διαστημική πρωτοβουλία του Σύριζα, που, όπως λέει, υπόσχεται απασχόληση για τον κλάδο…