Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Τρομοκρατία και στον Καναδά - 6 νεκροί

Καναδός ρατσιστής και μοναχικός λύκος, πιθανότατα ο δράστης
Αιματηρή επίθεση σε τζαμί στο Κεμπέκ του Καναδά
- Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν και σκότωσαν έξι ανθρώπους - Οκτώ οι τραυματίες - Φέρονται να φώναξαν "Αλλαχού Ακμπάρ"
- Ο ένας από τους δράστες ....
φέρεται να είναι 27χρονος από το Κεμπέκ και ο δεύτερος να ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ
- Πληροφορίες πως έχουν συλληφθεί δυο ύποπτοι
Τρόμος και πανικός επικράτησαν το απόγευμα της Κυριακής (΄29.01.2017, ώρα Καναδά) σε τζαμί στην Πόλη του Κεμπέκ στον Καναδά, όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε τζαμί και άρχισαν να πυροβολούν κατά του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για την απογευματινή προσευχή. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αρχές του Καναδά θεωρούν πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και ήδη έχουν συλλάβει δυο ύποπτοι. Παρά τις αναφορές μαρτύρων πως οι δράστες ήταν τρεις, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία πως οι ένοπλοι ήταν περισσότεροι.

Σύμφωνα με μάρτυρα, ένοπλοι εισέβαλλαν σε τέμενος με περίπου 40 άτομα και άρχισαν να πυροβολούν, γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα). Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες ήταν δυο. Η επίθεση κατά μουσουλμάνων στον Καναδά έρχεται την ώρα που η υφήλιος "βράζει" για το διάταγμα - ντροπή του Ντόναλντ Τραμπ που ουσιαστικά κλείνει τα σύνορα των ΗΠΑ για πολίτες επτά - κυρίως μουσουλμανικών - κρατών και έχει προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια και διαδηλώσεις σε όλη τη ώρα.
Αυτόπτης μάρτυτας, μιλώντας στο Radio Canada, δήλωσε πως τουλάχιστον ένας από τους δράστες φώναξε "Αλλαχού Ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος)". "Ο ένας άρχισε να πυροβολεί. Μόλις άνοιξε πυρ, άρχισε να φωνάζει "Αλλαχού Αλμπάρ". Οι σφαίρες χτύπησαν ανθρώπους που προσεύχονταν. Μια σφαίρα πέρασε πάνω από το κεφάλι μου", είπε σημεινόνοταν πως οι δράστες είχαν "πολύ καλή τοπική προφορά".
Η τοπική εφημερίδα Le Soleil ανέφερε πως σύμφωνα με πληροφορίες της, ο ένας από τους δράστες είναι ένας 27χρονος από το Κεμπέκ και ο δεύτερος ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ.


newsit