Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί λατρεύουν το "στ' αρχίδια μας" από τους γείτονες;

-"Μ΄αυτά που κάνετε δεν θα σας βάλουμε στην Ε.Ε." 
-"Στ΄αρχίδια μας" -
 "Μήπως δεν καταλάβατε; δεν θα σας βάλουμε στην Ε.Ε." 
- "ε, σου είπα ρε μαλάκα έλληνα: στα αρχίδια μου! πόσο πιο ωμά να στο πώ; τι δεν καταλαβαίνεις; εκατό φορές ....μου εκτόξευσες αυτή την απειλή κι εκατό φορές σου είπα στ΄αρχίδια μου, μαζόχας είσαι; σου αρέσει να στο λέω; σου αρέσει να το ακούς;" 
- "ε....καταλαβαίνω, αλλά δεν ξέρω τι άλλο να πω για να δείξω στους ψηφοφόρους μου ότι δεν είμαι τελείως ξεφτίλας....πρέπει να δείξω στο εσωτερικό μου ότι υπάρχει "ελληνική αντίδραση"
-"Ξανά: στα αρχίδια μου η αντίδρασή σου. Σ΄αρέσει να τ΄ακούς ε;" 



"H ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας εξαρτάται από την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και κυρίως από τη χρήση της συνταγματικής ονομασίας της χώρας", γράφει το καθεστωτικό φιλοκυβερνητικό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. 

Το ίδιο παραμύθι ξανά και ξανά και ξανά: όποτε κάποιος γείτονας, μας ρίχνει φάπα (γεγονός πολύ συνηθισμένο που έχει μπει πια στο DNA μας και είμαστε ο Ν.1 καρπαζοεισπράχτορας λαός του πλανήτη, χωρίς ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας),  η απάντησή μας είναι "δεν θα σε βάλουμε στην Ε.Ε.".
Σε αυτό, οι γείτονές μας, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φορές, μας απάντησαν: "στ΄αρχίδια μας, αν μας βάλετε ή δεν μας βάλετε, δεν είναι κάτι που θα μας ζορίσει αυτό", 

αλλά ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, δεκαετίες τώρα, οι ελληνικές κυβερνήσεις προσπαθούν μέσω των δικών τους ΜΜΕ να μας παρουσιάσουν ως "εθνικά υπερήφανη αντίδραση" την ουρανομήκη παπαριά, περί "εμποδίων στην Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας/Μακεδονίας*/Τουρκίας". Η οποία σαφέστατα δείχνει την αμηχανία, την αδυναμία και τη δουλικότητά μας.

Ενίοτε, οι πολιτικοί μας βαφτίζουν την αδυναμία και τη δουλοπρέπειά τους, ως δήθεν .... στρατηγική!!!
Κλείνουν το μάτι στους ηλίθιους ψηφοφόρους-κομματόσκυλα, πείθοντάς τους ότι τάχαμου έχουν σχέδιο διείσδυσης στα Βαλκάνια!!!

Λένε στα γίδια τους ψηφοφόρους τους "εντάξει, κάνουμε μερικές υποχωρήσεις, για να αρπάξουμε τη Μακεδονία* / Αλβανία, από την αγκαλιά της Τουρκίας και να τους κάνουμε δικούς μας. Τι θέλετε; Να τους χαρίσουμε στην Τουρκία;"

Τελικά, εμείς κάνουμε τις υποχωρήσεις, που οι απατεώνες έλληνες πολιτικοί βαφτίζουν "στρατηγική" και οι γείτονές μας συνεχίζουν να μας γράφουν στ΄αρχίδια τους. Αλλά αυτό φαίνεται πως πλέον μας αρέσει σαν λαό....

Φώτης Μακρίδης


* μην ενοχλείστε, συνηθίστε το....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου