Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Ο καρπαζοεισπράκτορας των Βαλκανίων

 Γράφει  ο Ναπολέων Λιναρδάτος

Η «ισχυρή Ελλάδα» του κ. Μητσοτάκη είναι ο καρπαζοεισπράκτορας των Βαλκανίων. Και με το πριγκιπάτο του Μονακό να συνορεύαμε, πάλι καρπαζιά θα τρώγαμε. 

Δεν μας φοβάται και.... δεν μας υπολογίζει κανείς, όσο μικρός και αδύναμος και αν είναι. Η Ελλάδα πλέον είναι το πεδίο των εύκολων νικών για τον κάθε βλαχομπαρόκ κλεφτοκοτά που το παίζει αρχηγός κράτους στα Βαλκάνια.

Ως έθνος έχουμε συνηθίσει την παρακμή. Η παρακμή είναι η κανονικότητα, μια κανονικότητα που η πολιτική τάξη και τα ΜΜΕ μας λένε ότι πρέπει να συνηθίσουμε. Αλλά ακόμα και για τα πολύ, μα πολύ χαμηλά δεδομένα αυτής της εποχής, είναι δύσκολο να βρούμε μια τόσο καταθλιπτική εβδομάδα όσο αυτή που πέρασε. Καλά, η Τουρκία νομίζει ότι μπορεί να μας κάνει ό,τι θέλει, αλλά και η Αλβανία και τα Σκόπια;

Στα Σκόπια δώσαμε μια απίστευτα ευνοϊκή συμφωνία. Μια συμφωνία τόσο μονόπλευρη ως προς τα οφέλη της, που σε άλλες εποχές, οι Έλληνες θα την είχαν αποδεχθεί μόνο αν είχαν ολοκληρωτικά ηττηθεί σε πόλεμο. Κι’ όμως, ακόμα και τις ελάχιστες διακοσμητικές δεσμεύσεις που υπαγορεύει η συνθήκη στα Σκόπια, τα Σκόπια αρνούνται να εφαρμόσουν. Όχι μόνο τώρα, με τη νέα πρόεδρο σούργελο, αλλά συστηματικά και αδιάκοπα από το 2019. Και τα Σκόπια έχουν αυτή τη συμπεριφορά γιατί ξέρουν ότι δεν πρόκειται να υποστούν καμία συνέπεια για αυτή τη συμπεριφορά. Ξέρουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία διάθεση να υπερασπιστεί την ιστορία, τα δίκαια και τα συμφέροντα της Ελλάδος. Τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη θεωρούν ένα τέτοιο ρόλο μια πολύ απαρχαιωμένη προσέγγιση που δεν ταιριάζει στην πολυπολιτισμική Ελλάδα.



Η αλβανική κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στην ελληνική μειονότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα πέντε χρόνια τώρα. Και αφού οι Αλβανοί δεν είδαν καμία αντίδραση σε όλα αυτά που κάνουν, ανέβασαν τον πήχη, και φυλάκισαν τον Έλληνα εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρας. Και ανέβασαν τον πήχη ακόμα παραπάνω με την επίδειξη ισχύος στο Γαλάτσι. Μια χώρα με μια τόση οικονομική εξάρτηση από την Ελλάδα, που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα νόμιζε κάποιος πως θα ήθελε να τα έχει καλά με την Ελλάδα. Αν μη τι άλλο, θα τηρούσε κάποια στοιχειώδη προσχήματα. Αλλά μας έχουν εντελώς γραμμένους.


«Η Ελλάδα ανήκει στους Αλβανούς όσο ανήκει και στους Έλληνες» είπε στο Γαλάτσι ο Ράμα. Το ίδιο πιστεύει και ο Ερντογάν για το Αιγαίο και τη μισή ηπειρωτική Ελλάδα. Όταν ο Ερντογάν αποφάσισε να μετατρέψει μια ακόμη ορθόδοξη εκκλησία σε τζαμί λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη, θα σκεφτόταν πόσα ακόμα θα μπορούσε να καταπιεί ο κομματάρχης του Ελλαδιστάν. Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στην Άγκυρα με πλατύ χαμόγελο. Με νέες βίζες για τούρκους «επενδυτές», υπερηφάνεια για βουλευτές εν Ελλάδι που αυτοαποκαλούνται Τούρκοι και συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας με το κράτος που αμφισβητεί εδάφη, αμαυρώνει την πολιτιστική μας κληρονομιά και ακόμα διατηρεί υπό κατοχή τη μισή Κύπρο. Αλλά τουλάχιστον, τον Ερντογάν, αντίθετα με Αλβανούς και Σκοπιανούς τον έχουμε ανάγκη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη του έχει αναθέσει τη λύση του δημογραφικού μας προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου