Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Ντόρα Μπακογιάννη: Να φέρουμε τα μνημόνια συνεργασίας με τη Μακεδονία* για ψήφιση

 Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών, που έρχεται σε συνέχεια των πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό της γείτονος, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, εμφανίστηκε σε πιο σκληρή γραμμή έναντι των Σκοπίων. "Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι.... αυτή η Συμφωνία είναι μία κακή συμφωνία** και την καταψηφίσαμε. Επίσης είχαμε πει ότι αυτή Συμφωνία, άπαξ και ψηφισθεί, δεσμεύει. Δεν την κυρώνουμε γιατί έχουμε προβλέψει την εξέλιξη αυτή…Αυτή η Συμφωνία έχει ελαττώματα στην κατασκευή της", ανέφερε ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΪ".

Εξαπολύοντας ευθείες βολές εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε: "Την ώρα που αμφισβητείται η Συμφωνία, έρχονται οι άνθρωποι αυτοί και μας λένε να φέρουμε την κύρωση. Το μοναδικό μοχλό πίεσης-συμμόρφωσης να το απεμπολήσουμε. Και αυτό. Μετά το πρώτο σφάλμα, τώρα να το επιτείνουν…Όχι, δεν πρόκειται να έλθουν προς κύρωση αυτές οι συμφωνίες. Μέχρι να υπάρξει αποτελεσματικός μηχανισμός, ο οποίος θα διασφαλίζει ότι δε θα έχουμε αυτά τα οποία βλέπουμε στη χώρα αυτή σήμερα".

 

Τη δική της οπτική έφερε στο προσκήνιο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη (φωτο), σημειώνοντας ότι τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία θα μπορούσαν να είχαν τεθεί προς ψήφιση από την ελληνική πλευρά νωρίτερα. "Τα μνημόνια συνεργασίας πρέπει να τα ψηφίσουμε. Μπορούσαμε να το είχαμε κάνει νωρίτερα. Να δεχτώ αυτή την κριτική", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της, στον ΣΚΑΪ, προχωρώντας, ταυτόχρονα, σε μία διαπίστωση που γίνεται και κοινώς αποδεκτή.

"Όταν γίνει η κυβέρνηση στα Σκόπια, η πραγματικότητα θα πέσει πάνω στο κεφάλι τους και θα καταλάβουν ότι όλα αυτά που λέγανε προεκλογικά είναι αέρας φρέσκος. Άρα δύο πράγματα μπορεί να συμβούν: Το ένα είναι να επιμείνουν και, αν το κάνουν, τότε ευρωπαϊκή προοπτική…γιοκ. Οι αντιδράσεις θα είναι κολοσσιαίες. Αυτό δεν το αντέχει η χώρα. Το άλλο είναι να συνετιστούν, θα ακολουθήσουν την πεπατημένη και θα…φάνε όσα είχαν πει προεκλογικά", επεσήμανε.




* ε αφού οι νεοδημοκράτες, αφήνουν να λέγεται Μακεδονία,  τι να κάνουμε εμείς; να τη λέμε Βόρεια Μακεδονία, όταν οι Μακεδόνες έφτυσαν το "Σεβέρνα" και τη λένε νέτα σκέτα Μακεδονία; θα αλλάξει γνώμη η Ντόρα αν το κάνουμε ; λέτε να ενδιαφέρεται για την άποψή μας ; για τα συμφέροντα των αμερικανών μόνο νοιάζεται, από κει έρχεται η δόξα, η δύναμη κι ο πλούτος κι όχι απ΄την αγάπη του λαού...

** ε αφού είναι μια κακή συμφωνία ρε παπατζή Βορίδη, κατάργησέ την! 400 παραβιάσεις κάνανε οι Σκοπιανοί, είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να την καταργήσεις σε μια μέρα. Εκείνη τη "ρηματική διακοίνωση" ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Σιλιάνοφσκα τη στείλατε; όχι ε; Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε βρε τραχανάδες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου