Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Αύριο η δίκη του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον προπηλακισμό του Σίμου Δανιηλίδη

Ήταν 13-10-2011, όταν εργαζόμενοι στο χώρο των ΟΤΑ, προπηλάκισαν πολύ άσχημα τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών. Τον έφτυσαν επανειλημμένα και σε μεγάλες ποσότητες, τον γέμισαν ροχάλες, τον έβρισαν σκαιότατα, του πετούσαν αντικείμενα, τον σβέρκωσαν, του πέταξαν πορτοκαλάδες, του πέταξαν...
καφέδες, τον γελοιοποίησαν, εξευτέλισαν την προσωπικότητά του.

Για αύριο, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, επαναπροσδιορίστηκε η δίκη κατά την οποία ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος βρίσκεται κατηγορούμενος ως.... «ηθικός αυτουργός» και «υπαίτιος» των επεισοδίων που έγιναν στην ΚΕΔΕ, την 13η Οκτωβρίου 2011, σε βάρος του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Συμεών Δανιηλίδη.

«Πραγματικός στόχος όμως δεν είναι ο ίδιος ως πρώην επικεφαλής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το «βαθύ σύστημα» που ενοχλείται».

«Η απάντηση πάντως από την πλευρά των εργαζομένων είναι πώς δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Η επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το «βαθύ σύστημα» που ενοχλείται, συνεχίζεται με την εμμονή να παραπεμφθεί σε δίκη ο τέως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος. Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι αυτή του «ηθικού αυτουργού» και «υπαίτιου» των επεισοδίων της 13ης Οκτωβρίου 2011 σε βάρος του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Συμεών Δανιηλίδη.

Αρχικά η δίκη του Θέμη Μπαλασόπουλου είχε ορισθεί για την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Αφού τότε (και μετά από τρία χρόνια) αναβλήθηκε, κρίθηκε πώς δεν πρέπει να… χαθεί η ευκαιρία να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη δίωξη σε βάρος του τέως Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Επαναπροσδιορίστηκε λοιπόν η δίκη και ορίσθηκε ως ημέρα διεξαγωγής της, ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η ΤΡΙΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016. Ο Θέμης Μπαλασόπουλος βρίσκεται κατηγορούμενος γιατί κατά τα επεισόδια στην Κ.Ε.Δ.Ε. την 13η Οκτωβρίου 2011 δεν… εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητας αυτών που ισχυρίζεται ο κ. Δανιηλίδης ότι του επιτέθηκαν.

Αφού λοιπόν δεν εντοπίστηκαν αυτοί που επιτέθηκαν στο Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Συμεών Δανιηλίδη έπρεπε να κατασκευαστεί μία κατηγορία και να στοχοποιηθεί ένα πρόσωπο για παραδειγματισμό. Αυτός είναι ο Θέμης Μπαλασόπουλος που σύρεται σε δίκη ως «ηθικός αυτουργός» και «υπαίτιος». Πραγματικός στόχος όμως δεν είναι ο ίδιος ως πρώην επικεφαλής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πώς το «σύστημα» στο οποίο συμμετέχουν πολιτικοί, αιρετοί και επιχειρηματίες χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη για να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Η απάντηση πάντως από την πλευρά των εργαζομένων είναι πώς δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία.

Η απάντηση του Σίμου Δανιηλίδη

Με αφορμή τη νέα ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με την ποινική δίωξη του πρώην προέδρου της Θέμη Μπαλασόπουλου ως «ηθικού αυτουργού» για τα επεισόδια σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών τον Οκτώβριο του 2011 στα γραφεία της ΚΕΔΕ, και η οποία εκδόθηκε παραμονές της νέας δικασίμου, η δημοτική αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση:

«Δυστυχώς η Εκτελεστική Επιτροπή και το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αγνοώντας τη λαϊκή ρήση ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, συνεχίζουν να διολισθαίνουν σε έναν κατήφορο που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εκτίθενται ανεπανόρθωτα όλο και περισσότερο.
»Στο παρελθόν επιχείρησαν να καταφύγουν σε ψευδείς δηλώσεις και αβάσιμες καταγγελίες περί δήθεν μήνυσης του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη ‘‘χρεώνοντας’’ σε αυτόν την ποινική δίωξη του πρώην προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμη Μπαλασόπουλου ως ηθικού αυτουργού για τα θλιβερά γεγονότα της αποφράδας εκείνης ημέρας του Οκτώβρη του 2011. Και παρά του ότι όλες κατέπεσαν ως χάρτινος πύργος, αφού η δίωξη ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία Αθηνών, επανήλθαν στοχοποιώντας για πολλοστή φορά τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών.
»Ανερυθρίαστα, και χωρίς ίχνος υπευθυνότητας και σοβαρότητας, και ως να μην έχουν διδαχθεί τίποτα από τα πραγματικά γεγονότα, οι εμπνευστές της νέας ανακοίνωσης θέτουν τώρα θέμα επαναπροσδιορισμού της δίκης.
»Τί μπορεί, άραγε, να πει κανείς παρακολουθώντας αυτόν τον ασταμάτητο κατήφορο στις ψευδολογίες όταν όλες αυτές, η μια μετά την άλλη, καταρρίπτονται και διαψεύδονται περίτρανα; Χωρίς ίχνος αιδούς κάνουν λόγο για επαναπροσδιορισμό της δίκης για αύριο, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, όταν είναι γνωστό και καταγεγραμμένο ότι η αυριανή δικάσιμος ορίστηκε και ανακοινώθηκε από την έδρα του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατά την ημέρα της αναβολής της δίκης που είχε ορισθεί για την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014.
»Οι αυθαίρετοι, δε, ισχυρισμοί ότι ασκήθηκε δίωξη κατά του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για ηθική αυτουργία επειδή ‘‘δεν εντοπίστηκαν αυτοί που επιτέθηκαν στον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών’’ και ‘‘έπρεπε να κατασκευαστεί μια κατηγορία’’, μόνο τακτική στρουθοκαμηλισμού συνιστούν και σκόπιμες ακροβασίες αυτοαπενοχοποίησης. Ακόμη και σήμερα, αυτή τη στιγμή να δει κάποιος τα ντοκουμέντα, όπως καταγράφηκαν από τον Τύπο, και να παρακολουθήσει τα σχετικά βίντεο με τους τραμπουκισμούς και τον ξυλοδαρμό που προκάλεσαν τον τραυματισμό του δημάρχου, αλλά και τις ύβρεις σε βάρος του, πολύ εύκολα θα καταλάβει τί είχε γίνει τότε και με ποιους πρωταγωνιστές.
»Όσο, δε, για το ‘‘σύστημα στο οποίο συμμετέχουν πολιτικοί, αιρετοί και επιχειρηματίες’’ που ‘‘χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη για να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων…’’, όπως αναφέρουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης, πρόκειται για μια αναφορά που είναι ανάξια σχολιασμού αφού είναι αυταπόδεικτο πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, παρά μόνο είναι ένα ευφάνταστο κατασκεύασμα, για το οποίο οι ίδιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη.
»Αυτές είναι οι αλήθειες που ενοχλούν και αποκαλύπτουν πολλά. Και έχοντας υπόψη αυτές τις αλήθειες, μετά την υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωσή του το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, δεν προχώρησε αυτή τη φορά σε ανάλογη ανακοίνωση στήριξης του πρώην προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως έκανε την πρώτη φορά πέφτοντας θύμα παραπληροφόρησης και εξαπάτησης από τους εμπνευστές της κατάπτυστης εκείνης ανακοίνωσης του Δεκέμβρη του 2014.
»Όποιος, λοιπόν, καταφεύγει σε ψέματα να είναι σίγουρος ότι δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ούτε στην κοινωνία ούτε και στον ίδιο του τον εαυτό. Θα είναι μονίμως εκτεθειμένος…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου