Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Τζιτζικώστας, Μπουτάρη, Τόσκας : ποιός είπε τη μεγαλύτερη μπούρδα;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ κάνει CRAH TEST των τριών:




ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΑΝΤΟΥ !!!!!

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την επιθυμία του να δημιουργηθούν και περισσότερα κέντρα μεταναστών!


Συγκεκριμένα πρότεινε να γίνουν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και από την Αθήνα μέχρι τα βόρεια σύνορα και κατά μήκος της Εθνικής Οδού.


Αναλυτικά η δήλωση του:

«Σήμερα μπορεί πράγματι η κυβέρνηση να σχεδιάζει με τη λογική των 500 ή 1000 θέσεων όμως εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας μας, αμέσως το πρόβλημα θα γίνει εκρηκτικό και θέλουμε να ξέρουμε ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης σε όλες τις περιπτώσεις. Πολύ φοβάμαι ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο το πρόβλημα όταν κλείσουν τα σύνορα. Δεν θα φτάσουν ένα ή δύο σημεία. Και γι αυτό και από τώρα, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προτείναμε τη δημιουργία τέτοιων κέντρων μετεγκατάστασης σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από την Αθήνα μέχρι τα βόρεια σύνορα κατά μήκος της Εθνικής Οδού για να είμαστε έτοιμοι, ώστε όταν κλείσουν, εάν έρθει εκείνη η κακή ώρα και κλείσουν τα βόρεια σύνορά μας, να μπορέσουν να απορροφηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε πολλά μικρότερα μέρη και όχι σε λίγα και περισσότερα που θα δημιουργήσουν προβλήματα και στους ίδιους αλλά και στις τοπικές κοινωνίες. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση και μετά τη συνάντηση που είχα και με τον ΓΓ Μετανάστευσης να μας παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το που θέλει να πάει αυτή την υπόθεση».

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ (κι ενώ στην Πατρίδα μας εχουμε εκατομμύρια ανέργους Έλληνες)

ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΙΜΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ
Τα οφέλη, όμως, μπορούν να είναι και πιο μακροπρόθεσμα. Θυμίζω ότι ακόμη και σήμερα, με διμερείς συμφωνίες η χώρα μας και ειδικότερα η κεντρική Μακεδονία εισάγει εποχικό αγροτικό δυναμικό από γειτονικά κράτη. Θα μπορούσαμε τις ανάγκες αυτές ή άλλες αντίστοιχες να τις καλύψουμε με τους προσωρινούς πληθυσμούς των προσφύγων. Έτσι, «νέο αίμα» θα έρθει να εμπλουτίσει το ντόπιο δυναμικό. Με το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας και με την ισόρροπη διασπορά των θέσεων φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή ανοίγουν προοπτικές ακόμη και για την ενσωμάτωση όσων αποφασίσουν να παραμείνουν εδώ. Μην αρχίσω να ακούω πάλι τα γνωστά φοβικά για αλλοίωση τάχα της εθνικής υπόστασης ή για την υποτιθέμενη εγκληματικότητα των ξένων. Τα ίδια ακούγονταν και τη δεκαετία του ’90 για τους Αλβανούς που κατέφθαναν μαζικά στη χώρα. Παρά τις υστερικές καταστροφολογίες, οι Αλβανοί μετανάστες ενσωματώθηκαν πλήρως στην ελληνική κοινωνία και συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία.

ΤΟΣΚΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ
: ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απορρίπτοντας την πρόταση για δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων...
στη Θέρμη με την αιτιολογία ότι είναι η πιο ακριβή περιοχή της Θεσσαλονίκης!
«Το προσφυγικό είναι τεράστιο πρόβλημα, δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και φιλολογικές προτάσεις, όπως του δημάρχου της Κω που μάς έκανε πρόταση για παραχώρηση 5 στρεμμάτων, ή των δημάρχων της Θεσσαλονίκης που έλεγαν ‘να πάτε το hotspot στη Θέρμη' στην πιο ακριβή περιοχή. Αυτά δεν είναι προτάσεις, δεν μπορούμε να τους πετάξουμε αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Με τέτοιες τραγικές τοποθετήσεις από τα πλέον επίσημα χείλη, ποιος μπορεί στα αλήθεια να αδικήσει τους κατοίκους στα Διαβατά, ίσως της πλέον επιβαρυμένης περιοχής της Θεσσαλονίκης, που διαμαρτύρονται και αγανακτούν για την απόφαση της κυβέρνησης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου