Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Βαγγέλης Μπούτας: "Αντέχουν οι αγρότες και θα μείνουν πολύ καιρό στα μπλόκα"

Η κοινωνία όμως δεν αντέχει σύντροφε. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος, που δεν σας φταίει σε τίποτε. Μην το παρακάνετε !
«Θα αποφασίσουν αυτοί που έχουν τα τρακτέρ πόσο θα μείνουν στα μπλόκα. Αντέχει ο κόσμος, πού να πάει, αφού τον περιμένει ο ...
θάνατος. Οι μεγαλο-αγρότες είναι αυτοί που έχουν συμφέροντα. Το «όλοι μαζί» είναι παραπλανητικό, είναι «παραμύθι». Η κυβέρνηση θα πιεστεί να αναγκαστεί να μας απαντήσει. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαιρέσει και να περάσει την πολιτική της» είπε στον Alpha 989 ο Βαγγέλης Μπούτας.

Υποστήριξε ότι «ανακυκλώνονται τα ίδια πράγματα από την κυβέρνηση. Με τις ίδιες προτάσεις κάποιοι «τσιμπάνε». Μιλούν πάλι για εισφορές αλλά η σύνταξη θα είναι η μισή από αυτή που λένε. Φέρνουν τα ίδια πράγματα και βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι είναι θετικά. Αυτοί είναι οι περισσότερο «πρόθυμοι». Όχι οι αγρότες, είναι οι «πρόθυμοι» από τον Ισθμό μέχρι τη Μακεδονία που τους «έχουν στο χέρι». Δηλαδή, όταν εμείς ήμασταν στην Αθήνα αυτοί ήθελαν να δούμε πώς θα πάμε στον πρωθυπουργό».


«Η κυβέρνηση έχει ως πολιτική να πετάξει αγρότες που δεν κάνουν αυτό ως κύρια δουλειά απ’ έξω. Να απαντήσουν στα αιτήματά μας για κατάργηση των κριτηρίων διαβίωσης, για το φορολογικό, για το αφορολόγητο, για τη μείωση του κόστους παραγωγής, για το ασφαλιστικό. Αν τα συζητήσουν αυτά, θα πάμε κι εμείς να συζητήσουμε. Δεν μπορεί να βγαίνουν και να λένε ότι δεν έχουμε αιτήματα. Εμείς θα κουβεντιάσουμε, εκείνοι δεν κουβεντιάζουν. Η Γεροβασίλη προτείνει τα ίδια πράγματα. Να μας πει τί θα γίνει με το 70% της γης που είναι υποθηκευμένη. Εμείς εκπροσωπούμε τους αγρότες και λέμε ότι δεν πρέπει να γίνουν αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε ο κος Μπούτας.


Ακούστε τη συνέντευξη:
http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=73675