Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Πήρε το Χ στη Λεωφόρο, με επική ισοφάριση


Επιτέλους έπαιξε χωρίς Σάμπο* και πήρε το Χ ο Δικέφαλος, σημειώνοντας και γκολάρα με τον πολύ καλό Τσίμιροτ.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα, καθώς Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έμειναν στο...
2-2, αποτέλεσμα που σαφώς συνιστά επιτυχία για τον «Δικέφαλο», όχι μόνο επειδή ήρθε στην Αθήνα με πλήρες... απουσιολόγιο αλλά και επειδή γύρισε το παιχνίδι ενώ είχε βρεθεί να χάνει με 0-2.
Οι γηπεδούχοι έχασαν έτσι την ευκαιρία να μειώσουν από την ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς και να παίξουν για την φτάσουν στο μεταξύ τους ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική, ενώ ο ΠΑΟΚ με τον κερδισμένο βαθμό έπιασε στην τέταρτη θέση με τον Πανιώνιο, που παίζει αύριο στη Βέροια.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στα 49΄΄ το σουτ του Μπεργκ κόντραρε και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Βελλίδη, εν είδει... προειδοποιητικής βολής. Τελικά, με το χρονόμετρο να κυλά προς τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι άνοιξαν το σκορ.
Στο σημείο εκείνο ο Βλαχοδήμος «έκλεψε» από τον Χατζηισαΐα και βρήκε ωραία τον Σουηδό σκόρερ των «πράσινων», ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη και με άψογο πλασέ στη δεξιά γωνία έκανε το 1-0, σημειώνοντας το 8ο γκολ στην καριέρα του απέναντι στον «Δικέφαλο».
Ουσιαστικά αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, αφού μετά το γκολ οι γηπεδούχοι μείωσαν την πίεσή τους και επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να ανασάνει, με τους φιλοξενούμενους να «ενοχλούν» τον Στιλ στο 18΄, όταν το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Τζαβέλλα έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, δηλαδή με γκολ του Παναθηναϊκού: στο 51΄ ο Βλαχοδήμος βρήκε στον κενό χώρο τον Καλτσά, ο οποίος με την ταχύτητά του άφησε πίσω την άμυνα του ΠΑΟΚ και με ωραίο πλασέ διπλασίασε για την ομάδα του, επιτυγχάνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ευτύχησε όμως να μειώσει γρήγορα και συγκεκριμένα μόλις πέντε λεπτά μετά το 0-2, με εκπληκτικό σουτ του Τσίμιροτ. Το γκολ ξανάβαλε στο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ καθώς έδωσε στην κατά τα 8/11 ελληνική ενδεκάδα του Ιγκόρ Τούντορ καλή ψυχολογία και πίστη ανατροπής.
Μια ανατροπή που ολοκληρώθηκε στο 67ο λεπτό, όταν ο Πέλκας έβαλε το πόδι όσο χρειάστηκε σε σουτ του Μουστακίδη για να αλλάξει πορεία στην τροχιά της μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα του Στιλ για το 2-2 σημειώνοντας το τρίτο φετινό γκολ του, όλα εκτός έδρας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟ: Στιλ, Κουτρουμπής, Αμπέντ (76' Μαμούτε), Τελάντερ, Λαγός, Λουντ, Καλτσάς (59' Ευανγκελίστα), Μέστο, Πράνιτς, Μπεργκ, Βλαχοδήμος (59' Ευανγκελίστα).

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Χατζηισαΐας, Λέοβατς (79' Κοροβέσης), Τσίμιροτ, Πέλκας *(93' Σάμπο), Χαρίσης, Κίτσιου, Μυστακίδης (84' Άντονις), Μακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου