Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ποιά κόμματα ψήφισαν ΥΠΕΡ της κρατικοποίησης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και ποιά ΚΑΤΑ

Σε διαγωνισμό για το ποιός θα πρωτογλείψει τους αφανείς ιδιοκτήτες του Μεγάρου και θα μεταφέρει τα χρέη μιας κάστας εκλεκτών, στις πλάτες του ελληνικού λαού, επιδόθηκαν τα κόμματα.
Αναλυτικά:


Μία νέα σελίδα ανοίγει σήμερα για την ιστορία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) μετά την ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας που κατέθεσαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.
Με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών περιέρχεται εξ ολοκλήρου στην ευθύνη του δημοσίου, διευρύνοντας τις δυνατότητες αξιοποίησης του χώρου για πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, υψηλής πάντοτε ποιότητας, αλλά και συνεργειών καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών. 
Οι εργαζόμενοι του ΟΜΜΑ εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο και ελήφθη μέριμνα ώστε η μισθολογική προσαρμογή τους να είναι όσο το δυνατόν ηπιότερη. Τέλος, οι αποδοχές των διευθυντικών στελεχών θα έχουν πλέον ως πλαφόν τις αμοιβές των γενικών διευθυντών υπουργείων και μόνο κατ’ εξαίρεση τις αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου.

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε η κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής και η ανάληψη των τεράστιων χρεών του από το Δημόσιο

Στην τροπολογία με την οποία κρατικοποιείται το Μέγαρο Μουσικής ψήφισαν:

ΥΠΕΡ:   
ΣΥΡΙΖΑ (πλην της Άννας Βαγενά που διαφώνησε), η 
Ν.Δ. και 
ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΑ:
Χρυσή Αυγή και 
Ανεξάρτητοι Έλληνες, 

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ("ΠΑΡΩΝ":
ΚΚΕ, το 
Ποτάμι και η 
Ένωση Κεντρώων.

Άδωνις Γεωργιάδης : "δυστυχώς μας πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι εμείς θέλαμε να μεταφέρουμε τα χρέη στον ελληνικό λαό, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πιο μάστορας"

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης, στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ανέφερε:

Θα ήθελα να θυμίσω στους συναδέλφους τους παλαιότερους αλλά και να γνωρίσω στους νεότερους την τελευταία σχεδόν σκηνή της κοινοβουλευτικής ιστορίας της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου. Έχει έρθει στην Ολομέλεια ο τότε υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τασούλας. Κατεβάζει κ. Υπουργοί, ακριβώς αυτή την τροπολογία που φέρατε σήμερα, μα ακριβώς την ίδια. Η μόνη διαφορά είναι η υπογραφή του Υπουργού. Την ώρα που κατατίθεται η τροπολογία του κ. Τασούλα και προσπαθεί να μας εξηγήσει γιατί είναι σημαντικό να περάσει και γιατί είναι επ' ωφελεία του δημοσίου, όλη η πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, σχεδόν χοροπηδούσαν πάνω στα έδρανα για το νέο δώρο που κάναμε στη διαπλοκή, για να θυμίσω και τη χθεσινή συζήτηση. Για το νέο δώρο που κάναμε στον Ψυχάρη. Για το νέο δώρο που κάναμε στα μεγάλα συμφέροντα. Και τότε ο κ. Τασούλας, ευγενής άνθρωπος, εγώ δεν θα το είχα κάνει στη θέση του, αποφάσισε να την αποσύρει. Όπως απεδείχθη κ. Τασούλα, κακώς την αποσύρατε. Διότι τώρα έρχονται και την φέρνουν. Φυσικά κανείς από αυτούς δεν θα απαντήσει γιατί φωνάζανε τότε, θα κάνουν ότι δεν ακούν τώρα, θα κοιτούν δεξιά αριστερά και θα προσπαθούν να μας πείσουν γιατί τώρα αυτό που ήταν προ ενός έτους δώρο στη διαπλοκή, τώρα είναι μια καλώς καμωμένη συμφωνία επ’ ωφελεία του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου