Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Κρίμα που δεν είχα 250 οικίσκους ετοιμοπαράδοτους

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Την 01.02.2016 το υπουργείο Σπίρτζη …. απεφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό με αντικείμενο την προμήθεια 1150 οικίσκων για τη στέγαση «προσφύγων» σε hot spots. Μετά τις μαλακίες της κερα-Τασίας και των συντρόφων της η χώρα υποχρεώθηκε να κατασκευάσει ορισμένα hot spots μέχρι τέλους του 2015. Η κυβέρνηση, όμως, δεν προλάβαινε, διότι ησχολείτο με διορισμούς ημετέρων, αποκατάσταση «αδικιών», επαναπρόσληψη απολυθέντων και...
διάφορες «δουλίτσες», εξ ου και  ο διαγωνισμός «απεφασίσθη» την 01.02.2016. Οι προσφορές έπρεπε να υποβληθούν εντός  της 02.02.2016 από 08:00 έως και 17:00, δηλαδή την επομένη. Ο νικητής του διαγωνισμού όφειλε να παραδώσει τους 250 πρώτους οικίσκους εντός μίας ημέρας από την ανάδειξή του ως αναδόχου, τους δε υπόλοιπους εντός 30 ημερών.
Αυτό θα πει διαφάνεια και ταχύτητα ρε!  Όλα στο φώς. Ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ώστε να είναι έτοιμος ο προσφέρων να κατασκευάσει και παραδώσει 250 οικίσκους εντός 24ώρου. Βέβαια, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θα έχουν έτοιμη  τη δικαιολογία: «δεν είναι καλλίτερα ρε αυτό από την απ’ ευθείας ανάθεση;». Είναι μανούλες σ’ αυτά. Όταν πρόκειται για € 14 εκ., ήτοι κάτι παραπάνω από € 12.000 ανά οικίσκο, βαφτίζουμε διαγωνισμό και την απ’ ευθείας ανάθεση, η οποία έχει γίνει προ καιρού στο μιλητό και στη συνέχεια γίνεται και στο γραπτό.
Εγώ, όμως, είχα φευ πεισθεί ότι όλους αυτούς που συρρέουν στην ελληνική επικράτεια θα τους φιλοξενούσε το κτήριο του υπουργείου της κερα-Τασίας, όπως μας έλεγε αυτό το κνώδαλο, το οποίο ουδείς καλεί σε τηλεοπτική εκπομπή, να μας εξηγήσει γιατί εγκαινίασε την πολιτική των ανοικτών συνόρων για κάθε καρυδιάς καρύδι;  Ποιος της έδωσε την εντολή, πόσα πήρε για τη δουλειά κ.λπ. Ούτε τον κ. Πανούση ερωτά κανείς γιατί έκανε δημόσια δηλώσεις περί κολάσεως στην Αμυγδαλέζα, όταν την επισκέφθηκε, εν συνεχεία δε αμόλησε όλους τους εκεί σιτιζόμενους να ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα και δη πέριξ της πλατείας Ομονοίας; Η σύμβαση της Γενεύης θα σου πουν. Είναι μανούλες στις δικαιολογίες, έστω και ηλίθιες.
Προ ημερών μου έλεγε καρδιολόγος ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, διότι δεν αντέχει να βλέπει να του πεθαίνουν ασθενείς ελλείψει κλινών ΜΕΘ και προσωπικού για τη λειτουργία ιατρικών μηχανημάτων. Αυτή η ρημάδα  η  σύμβαση της Γενεύης δεν λέει τίποτε για τους αυτόχθονες ρε γαμώ το;
Αλλά μάλλον ζητάω πολλά από κάποιους πολιτικούς που έχουν χάσει την έννοια του μέτρου, όπως  ο πολύς κ. Βερναρδάκης, ο οποίος είπε το αμίμητο:  «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα brand name που επηρεάζει τον πλανήτη από την εκλογή αρχηγού του εργατικού κόμματος στην Αγγλία μέχρι τις προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα των ΗΠΑ». Σιγά ρε παλληκάρια. Είπαμε να αλλάξετε την Ευρώπη, όχι να διαλύσετε τον πλανήτη.  Κάποιος εισαγγελέας ακούει ή είσθε όλοι απασχολημένοι με το καλαμπούρι που λέγεται «λίστες»; Ξέρετε, ο νόμος κάτι λέει και για ακούσια νοσηλεία χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ υπουργών και μη.
Και καπάκι μαθαίνω ότι στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών,  άλλος αστήρ ονόματι Κατρούγκαλος  είπε ότι «η απώλεια αστυνομικών που δολοφονούνται από κακοποιά στοιχεία την ώρα του καθήκοντος είναι εργατικό ατύχημα».  Κάποιος να του θυμίσει ότι ο νόμος για ακούσια νοσηλεία πιάνει και τους καθηγητές. 
Θεέ μου, τί άλλο μου επιφυλάσσεις;  
 Σώτος – ακραίο στοιχείο, καθότι αρνούμαι να δεχθώ ως φυσιολογική και τη δήλωση περί «brand name ΣΥΡΙΖΑ»

  

Διενεργεια Διαγωνισμού 14.000.000 Για 1.150 Κοντέινερ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου