Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Πάμε Άγκιστρο για ...Action

Το Άγκιστρο Σερρών είναι γνωστό –εντός και εκτός συνόρων- για τα ιαματικά νερά του και για το πέτρινο βυζαντινό λουτρό-χαμάμ, που θεωρείται το παλαιότερο στην Ελλάδα. Αν μέχρι σήμερα –ειδικά εμείς οι βορειοελλαδίτες- επιλέγαμε να ανηφορίσουμε στο ...
Άγκιστρο για χαλάρωση και ευεξία, τώρα υπάρχει ακόμη ένας βασικός λόγος να πάμε εκεί και ακούει στο όνομα … Agistro Action.
Πρόκειται για ένα οργανωμένο Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού, που πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του με πρωτοβουλία της νεοσύστατης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) Άγκιστρο Δράση, την οποία ίδρυσε μια ομάδα νέων της περιοχής, με στόχο να προωθήσουν τον φυσιολατρικό και ιστορικό τουρισμό, στο Β.Α. τμήμα των Σερρών, που χαρακτηρίζεται από την έντονη φύση (ορεινοί όγκοι Αγκίστρου, Ορβήλου, Στενά Στρυμόνα, Κοιλάδα Κρουσοβίτη κ.α) και την πλούσια ιστορία (Οχυρά Ρούπελ, Τρεις Βρύσες, Κάλη, Οχυρό Κονδύλη (Α΄Π.Π.) κλπ).



Έτσι το Αgkistro Action υπόσχεται να μας προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες στην πλούσια φύση και υπαίθριες δραστηριότητες που θα κάνουν την διάθεσή μας, να χτυπήσει… κόκκινο. Mountain bike και πεζοπορία (σε επιλεγμένες διαδρομές με σήμανση), κανό-καγιάκ στον ποτ. Στρυμόνα, rappel σε φυσικά και τεχνητά πεδία, flying, fox, τοξοβολία κ.α. είναι μερικές από τις outdoor δραστηριότητες που μόνο πρωτόγνωρα αισθήματα δημιουργικής έντασης προσφέρουν..
Στην ιστοσελίδα www.agkistroaction.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ποικίλες δραστηριότητες που προσφέρει στους επισκέπτες του Αγκίστρου –και όχι μόνο- το εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό του Αgkistro Action, καθώς και για τα «πακέτα» και τις προσφορές (ρίξτε μια ματιά και στο φυλλάδιο) Επίσης σε συνεργασία με ξενοδοχεία και ξενώνες του Αγκίστρου, μπορείτε να βρείτε δωμάτια σε καλύτερες τιμές.
Συνδυάστε τη διαμονή και το μπάνιο σας στο πέτρινο λουτρό του Αγκίστρου, με τις δραστηριότητες του Agistro Action σε τοπία με χρώματα που χάρισε απλόχερα η φύση και σε τόπους που η ιστορία εξακολουθεί να συγκινεί.

Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση
Ιδρύθηκε στο πλαίσιο του Ν.4019/2011 για την Κοινωνική Οικονομία, με στόχο την προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πρόκειται για έναν αστικό συνεταιρισμό κοινωνικού σκοπού, που διοικείται ισότιμα από τα μέλη του, διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα και τα κέρδη που προκύπτουν από τις δράσεις που υλοποιεί, διατίθεται ως εξής :
• 60% (τουλάχιστον) για τις δραστηριότητες της επιχείρησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
• Έως 35% διανέμεται στους εργαζόμενους ως κίνητρο παραγωγικότητας.
• 5% για σχηματισμό αποθεματικού.

Για το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συλλογικούς φορείς της περιοχής, η Άγκιστρο Δράση Κοιν.Σ.Επ. δρομολογεί τη δημιουργία ενός οργανωμένου δικτύου περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών γύρω από το χωριό, είτε προς τους ορεινούς όγκους Αγκίστρου και Ορβήλου, είτε προς την ελληνοβουλγαρική μεθόριο και την πάλαι ποτέ «Απαγορευμένη Ζώνη».
Όπως σημειώνουν με νόημα τα μέλη της Άγκιστρο Δράση Κοιν.Σ.Επ : «Στην Ελλάδα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης αναδείχθηκε –όσο ποτέ- η ανάγκη της αλληλεγγύης, της συλλογικής δράσης και της συνεταιριστικής δραστηριοποίησης. Η εμπειρία μας δείχνει ότι η Κοινωνική Οικονομία μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης, να δώσει σημαντικές θέσεις εργασίας και να συμβάλλει στο ΑΕΠ της χώρας. Αυτό όπως που επιβάλλεται παράλληλα, είναι η Πολιτεία να δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον και οι εμπλεκόμενοι να έχουν καθαρό σχέδιο επαγγελματική ευθύνη και πίστη στο στόχο τους».

Άγκιστρο Δράση Κοιν.Σ.Επ
Άγκιστρο - 62 300 Σιδηρόκαστρο
Τ: +30 2323043033
S: www.agkistroaction.gr
Μ: info@agkistroaction.gr
F: facebook.com/agkistroaction
Πληρ. Άνθιμος Γεωργιάδης (Τηλ. 6980138846)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου