Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Καλός ο ΠΑΟΚ, αλλά ...καταραμένος

«Χρυσό» βαθμό στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στη Super League απέσπασε στην Τούμπα ο Ατρόμητος από τον ΠΑΟΚ (1-1), στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής.
Με βάση την εικόνα του αγώνα το τελικό αποτέλεσμα αφήνει...
«πικρή γεύση» στους γηπεδούχους, που ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ, ωστόσο, δεν πήραν το «τρίποντο» που τόσο πολύ ήθελαν (τρίτο ματς χωρίς νίκη οι «ασπρόμαυροι») και ο στόχος της 2ης θέσης θέσης στην κανονική περίοδο μάλλον δεν είναι, πλέον, εφικτός. Εάν νικήσει αύριο η ΑΕΚ τη Βέροια η απόσταση που θα χωρίζει τις δύο ομάδες θα είναι 8 βαθμοί, κάτι που σημαίνει ότι ο «δικέφαλος» του Βορρά θα παλέψει για την 3η θέση.
Βαθμός «χρυσάφι» μπορεί να χαρακτηριστεί ο αποψινός για τον Ατρόμητο, που έφτασε τις 3 ισοπαλίες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Η Βέροια που έχει 19 βαθμούς, όσους και η αθηναϊκή ομάδα μετά το 1-1 της Τούμπας, παίζει αύριο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και στον Ατρόμητο περιμένουν ήττα της «βασίλισσας» προκειμένου να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία το αποτέλεσμα που απέσπασαν απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος του Ατρόμητου στα πρώτα 45 λεπτά, έχασε πολλές ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ (λάθος του βοηθού που δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Μακ) και γενικά με την εμφάνισή του δικαιούτο να προηγείται στο σκορ.
Με «σφιχτή» άμυνα και αντεπιθέσεις οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους, στάθηκαν τυχεροί δύο φορές στο πρώτο μέρος στις ευκαιρίες που είχαν οι γηπεδούχοι με τον Ροντρίγκες και τον Μακ, ενώ σε ολόκληρη τη διάρκεια του ημιχρόνου δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Βελλίδη.
Η φάση που «σημάδεψε» το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο έγινε στο 31΄. Από πάσα του Πέλκα στον Μακ, ο Σλοβάκος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα, ωστόσο, ο σκόρερ του «δικεφάλου» του Βορρά ήταν σε θέση οφσάιντ που κακώς δεν υποδείχθηκε.
Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με το τετ-α-τετ του Ναπολεόνι με τον Βελλίδη (πλασέ άουτ). Ο ΠΑΟΚ ανέβασε... στροφές και στο 57΄ απείλησε με τον Πέλκα (σουτ άουτ) και πήρε ξανά τα ηνία του ματς, χωρίς να είναι τόσο απειλητικός όσο στο πρώτο 45λεπτο.
Κι όσο περνούσε η ώρα και οι παίκτες του Τούντορ δεν «καθάριζαν» το ματς, οι φιλοξενούμενοι ήλπιζαν περισσότερο ότι θα έφταναν στην ισοφάριση. Το πέτυχαν τελικά από στημένη φάση, στο 81΄, με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Λαζαρίδη μετά το φάουλ του Ούμπιντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου