Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Είναι η ατιμωρησία ρε μπαγλαμάδες!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Αφού παρακολουθήσαμε, όσοι και όσο αντέξαμε, την προχθεσινή καφενειακή κοκορομαχία στη Βουλή με χαριτωμενιές, ατακούλες και εξυπνακισμούς ένθεν κακείθεν, επανήλθαμε στην τραγική καθημερινή πραγματικότητα του αέναου Μνημονίου.
Η ΝΔ θέλει να εξετάσει τις ποινικές ευθύνες του Βαρουφάκη ως ...
υπεύθυνου για το 3ο Μνημόνιο και τα capital controls. Πλάκα θα έχει, προ πάντων αν ρίξει κανείς μια ματιά σ’ αυτό
http://www.infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/01/blog-post_869.html#more
Η Φώφη θέλει Εξεταστική για ό,τι έγινε στην οικονομία από το 2000 και μετά.
Ο Σαμαράς θα έκανε μία και μόνη Εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο, αλλά δεν του βγήκε, όταν αναγκάσθηκε να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ του Ντέπιουτη [έτσι, λέει, τον διέταξε ο πάνσοφος ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του της 17.06.2012]. Άλλωστε, τί είδους Εξεταστική να έκανε, αφού ο ίδιος μας έβαλε στο 2ο Μνημόνιο; Εγώ, πάντως, δεν ξεχνώ αυτό που είχε εξαγγείλει πριν γίνει πρωθυπουργός: έλεγχο όλων των συμβάσεων για δημόσια έργα και προμήθειες από το 1974 και μετά. Αυτός ο έλεγχος, αν ποτέ διενεργείτο, θα έδειχνε τί φταίει σ’ αυτόν τον τόπο και ποιοί δημιούργησαν το τέρας του δυσθεώρητου εξωτερικού χρέους.
Όμως, έχω τη γνώμη ότι πρέπει επειγόντως να συσταθεί μία Εξεταστική για το πώς άνοιξαν ξαφνικά τα σύνορά μας τον Απρίλιο του 2015 με προπομπό την κατάργηση της Αμυγδαλέζας. Θυμάμαι καλά ότι ο υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς είχε πει πως η Τουρκία άφησε τους πρόσφυγες ελεύθερους να περνάνε τα δυτικά σύνορά της, όταν ο ΟΗΕ έπαψε να της δίνει χρήματα για την εκεί διαμονή τους. Αυτό δεν μπορεί να το ήξερε μόνον ο Κοτζιάς. Κι’ αφού το ήξεραν όλοι, τί έκαναν, για να προλάβουν τη διαγραφόμενη καταστροφή;
Ήδη τα μαντάτα από την Ευρώπη δεν είναι καλά. Το Κωλέγιο των Επιτρόπων χαϊδεύει την Τουρκία και μέμφεται εμάς ότι είμαστε ανίκανοι να φυλάξουμε τα σύνορά μας απειλώντας ότι θα μας πετάξουν έξω από τη συνθήκη Σένγκεν. Επίσης, μας κατηγορεί για ολιγωρία, επειδή δεν έχουμε ετοιμάσει ακόμη τα περίφημα hot spots για 50.000 νοματαίους έκαστο. Άσε που μερικοί ερωτοτροπούν με την ιδέα να στήσουμε στην Αττική στρατόπεδο για 300.000 νοματαίους. [Αλήθεια, γιατί καθυστερούμε; Δεν βρίσκεται εργολάβος προσκείμενος στον κ. Σπίρτζη ή στον κ. Παππά ή στον κυρ-Αλέκο, για να αναλάβει τα έργα;]
Η Εξεταστική αυτή πρέπει να διερευνήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα, ιδία δε της αρμόδιας για τη μεταναστευτική πολιτική κερα-Τασίας. Προ πάντων όταν όλοι οι στρατιωτικοί συμφωνούν σε ένα πράγμα: «Αν η κυβέρνηση δώσει εντολή, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να σφραγίσουν τα θαλάσσια σύνορα, ώστε να μην περνάει ούτε πουλί». Το ερώτημα, στο οποίο θα πρέπει να δώσει απάντηση η Εξεταστική είναι: «γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έδωσε στις Ένοπλες Δυνάμεις την εντολή να σφραγίσουν τα σύνορα;» Ε Πάνο; Προ πάντων, όταν, όπως εσύ είπες, οι «εταίροι» μάς απειλούσαν τον Ιούλιο με αποκλεισμό από την ΕΕ, ώστε να μας μείνουν εδώ 3.000.000 μετανάστες, αν δεν υπογράφαμε τρίτο Μνημόνιο.
Σώτος

Υ.Γ. Και για όσους πιστεύουν ότι δεν προβλέπεται αποκλεισμός από τη ζώνη Σένγκεν, θυμίζω ότι ούτε αποκλεισμός από την ευρωζώνη προβλέπεται, αλλά το Grexit το έχουν στην ημερήσια διάταξη και εμείς το τρέμουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου