Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Γ. Μπουτάρης: Το Ολοκαύτωμα είναι ένα

Σωστός ο Μπουτάρης. Άλλωστε,οι Πόντιοι δεν διεκδικούν το όρο "Ολοκαύτωμα", αλλά "Γενοκτονία". Ορθότατα επίσης είπε ότι "γίνεται εκ του πονηρού" η χρήση άλλων λέξεων. Αλλά κυρ Γιάννη, το ίδιο έπρεπε να...
πεις στον Φίλη: ότι ο όρος "εθνοκτονία" γίνεται εκ του πονηρού, για να μειώσει τη "Γενοκτονία". Ε, πες τα! Μην τα λες μόνο όταν αφορούν εβραίους τα σωστά. Πες τα και για τους πόντιους. Αφού το ξέρεις το σωστό, γιατί δεν το λες και για τη Γενοκτονία; Αφού καταλαβαίνεις γιατί οι φασίστες χρησιμοποιούν άλλους όρους. Χέστηκαν για το "επιστημονικώς ορθόν". Το κάνουν επειδή είναι φασίστες και θέλουν να μειώσουν τη δύναμη της λέξης "Γενοκτονία", αφού αυτή καθιερώθηκε. Αν είχε καθιερωθεί από τους πόντιους ο όρος "εθνοκτονία" οι φασίστες θα έλεγαν ότι ο σωστός όρος είναι "γενοκτονία" ! Έλα κυρ Γιάννη, εσύ είσαι γάτα και το καταλαβαίνεις πολύ καλά.
Πράγματι, ένα είναι το Ολοκαύτωμα και μία είναι η Γενοκτονία και δεν μπορεί να ονομάζονται αλλιώς. 
Δεν τα ΄πες όμως στον Φίλη (και σε άλλους φασίστες αρνητές της Γενοκτονίας) !


Την άποψη ότι ο όρος Ολοκαύτωμα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στον πληθυντικό αριθμό, καθώς το Ολοκαύτωμα είναι ένα και αφορά τους ΕΒραίους που θανατώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος (Διαβάστε κι ΕΔΩ).

Στην τελετή που είναι σε εξέλιξη στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλ. Ελευθερίας, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε χαρακτηριστικά: "Δεν υπάρχουν Ολοκαυτώματα. Και κακώς η ελληνική πολιτεία χρησιμοποιεί τον όρο στον πληθυντικό για τα όσα φριχτά υπέστησαν τα μαρτυρικά χωριά. Τιμούμε τη μνήμη των αδικοχαμένων και σεβόμαστε το πένθος τους. Δεν χρειάζεται όμως κάθε σφαγή, κάθε γενοκτονία να ονομάζεται Ολοκαύτωμα. Γίνεται εκ του πονηρού και επιχειρεί να μειώσει τη σημασία του Ολοκαυτώματος που είναι μοναδική κι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται" σημείωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: "Ελπίζουμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει κατεύθυνση ώστε οι εκπαιδευτικοί να δίνουν περισσότερες από δύο ώρες για να συζητείται το Ολοκαύτωμα στα σχολεία".
thestivαl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου