Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

H ΔΗΕ που σαμποτάρει το έργο της και ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα ξεχνάει...

Μπορεί οι της ΔΗΕ να επιτελούν έργο όσον αφορά αυτοκτονίες, παιδεραστία κλπ, αλλά στα άλλα είναι τόσο αστείοι , όσο και οι κυβερνήσεις.
Τουλάχιστον αυτοί που βγάζουν τέτοιες ανακοινώσεις...Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 32χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου
Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου ημεδαπού για τα ίδια αδικήματα
Οι δράστες, όπως προέκυψε, ήταν διαχειριστές ιστοσελίδας, μέσω της οποίας δινόταν η δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είχε περίπου 930.000 προβολές ανά ημέρα και υπολογίζεται ότι η λειτουργία του προκάλεσε συνολική ζημία των δικαιούχων ύψους 465.000.000 ευρώ και ζημία του Δημοσίου περίπου 230.000.000 ευρώ
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός σε νησί των Δωδεκανήσων, για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός ακόμη 28χρονου ημεδαπού, για τα ίδια αδικήματα.
Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έδινε την δυνατότητα στους χρήστες της, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τελευταίας κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση (video streaming), μέσω ανακατεύθυνσης σε υπηρεσίες φιλοξενίας περιεχομένου (Hosting Sites), παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι δράστες μάλιστα άλλαζαν συχνά το όνομα χώρου για να αποκρύπτεται η ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του, που υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου στις 930.000 προβολές, ανά ημέρα.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, μέσω της συγκεκριμένης παράνομης δραστηριότητας οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ για όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας της, η συνολική ζημία των δικαιούχων ανέρχεται στα 465.000.000 ευρώ, ενώ η ζημιά του Δημοσίου από διαφυγόντα έσοδα από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και Φόρο Εισοδήματος υπολογίζεται περίπου στα 230.000.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, προς διακρίβωση των διαχειριστών του υπό έρευνα ιστοτόπου.
Από την μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και αξιοποιώντας τραπεζικά δεδομένα και στοιχεία που προέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν οι προαναφερόμενοι ως διαχειριστές του ιστοτόπου.
Κατόπιν των ανωτέρω, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν νομότυπη έρευνα, την 18-10-2015, στην οικία του 32χρονου, όπου διαπιστώθηκε ψηφιακά και προανακριτικά ότι αυτός έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα διαχείρισης στην επίμαχη ιστοσελίδα.
...
...
Γιατί μόνο σαν αστείους μπορείς να χαρακτηρίσεις κάποιους που σε μια επίσημη ανακοίνωση υιοθετούν τα αυθαίρετα ποσά που ο καταγγέλλων παρουσιάζει.
Εκτός κι αν βρίσκουν κάποιοι γαλονάδες ευκαιρία για να εντυπωσιάσουν -με το μυαλό τους- τα πλήθη !!!

450 εκ λέει απώλειες εσόδων για τις εταιρείες από ένα site που διαμοίραζε ταινίες μέσω streaming !!
Όταν, ούτε 5 άτομα στα 1000 δεν θα πλήρωναν για μια ταινία αν δεν μπορούσαν να την δουν δωρεάν ! Από που προκύπτει λοιπόν το μισό δις ευρώ;;;

Η απάντηση; Από πουθενά!!!

230 εκ λέει απώλειες εσόδων του κράτους από διαφυγόντα έσοδα (ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος) και αυτούς που είχαν το site!
Δηλαδή οι διαχειριστές, σύμφωνα με τα ποσά αυτά παίζει να έβγαλαν δισεκατομμύρια ευρώ !!!
Να το κάνουμε όλοι τότε από κάνα 6μηνο να ζήσουν και τα δισέγγονα μας !!
Κλείστε και 2-3 ακόμη να ξεχρεώσουμε και σαν κράτος !!
Ποια λίστα Λαγκάρντ και βλακείες....

Και με κάτι τέτοια φανταστικά ποσά κάνουν τον κόσμο να ασχολείται, να εντυπωσιάζεται, να αποπροσανατολίζεται και να νομίζει πως οι κυβερνήσεις επιτελούν έργο όσον αφορά τα οικονομικά και την πάταξη της φοροδιαφυγής.
(Γιατί παρόμοιες ανακοινώσεις έχουν βγει ουκ ολίγες και παλιά)

Κι επειδή τα ποσά που παρουσιάζονται είναι τόσο μεγάλα θα ξοδευτούν στα χαμένα αμέτρητες εργατοώρες και από τις εισαγγελικές αρχές που θα ψάξουν για κακουργήματα, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ...

Όταν λοιπόν σε όλο αυτό δέχεται να εμπλακεί η υποτίθεται πιο σοβαρή/σύγχρονη/αξιόλογη υπηρεσία της αστυνομίας, είναι απλά τραγικό!

Υ.Γ
Κι έχεις και κάτι βλίτα σαν τον Βερύκιο που βρήκαν σε αυτά τα ανύπαρκτα ποσά τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία !!!!!!!!!!
Κι άντε ο Βερύκιος πάει κι έρχεται...
Τον σιγοντάρισε κι ο Σρόϊτερ !!!!!!!!!!!

Υ.Γ. 2
Παλιά για παρόμοια υπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει ανακοίνωση.
Τώρα που είναι κυβέρνηση μάλλον την ξέχασε...
Να τους την θυμίσω λοιπόν!
Χάρης Τζιβανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου