Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Άνετα ο ΠΑΟΚ 3-1 τον Παναθηναϊκό


Ένας εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και για συνολικά 65 λεπτά ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-1 στον τελευταίο αγώνα της 8ης ημέρας και πλησίασε τον αντίπαλό του στους τέσσερις βαθμούς, ενώ επέτρεψε στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να φτάσει τη διαφορά στο +6 από τους δεύτερους ...
"πράσινους".
Ο "Δικέφαλος" τιμώρησε την αδυναμία του αντιπάλου του στο πρώτο μισό του αγώνα, διάστημα στο οποίο η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν δημιούργησε ούτε υποψία ευκαιρίας.
Σκοράροντας όλα τα γκολ του σε εκείνο το διάστημα, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ένα σκορ ασφαλείας, το οποίο απλά διαχειρίστηκε στην επανάληψη, όταν η κούραση ήταν εμφανής στους παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ, που την Πέμπτη είχαν παίξει ένα δύσκολο παιχνίδι στο Γιουρόπα Λιγκ με την Κράσνονταρ.
Τα πρώτα 25 λεπτά κύλησαν χωρίς τίποτα το αξιοσημείωτο, αν εξαιρεθεί ένα άστοχο και όχι ιδιαίτερα επικίνδυνο σουτ του Ζάιρο στο 16΄. Δέκα λεπτά αργότερα ο διαιτητής Αρετόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Ροντρίγκες, που έγινε όμως οριακά εκτός περιοχής και ο Μπερμπάτοφ έκανε το 1-0 από τα 11 μέτρα στο 27ο λεπτό.
Ο Βούλγαρος άσος έγινε αλλαγή αμέσως ύστερα με τράβηγμα στον προσαγωγό, αλλά οι φιλοξενούμενοι αποσυντονίστηκαν και το πλήρωσαν με άλλα δύα γκολ στο επόμενο τέταρτο, εξέλιξη που ουσιαστικά έκρινε το ντέρμπι.
Στο 31΄ οι Πέλκας, Ζάιρο και Ροντρίγκες συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήριο σούταρε, ο Στιλ απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Ροντρίγκες πρόλαβε τον Ταυλαρίδη, που έχει πολύ μεγάλη ευθύνη αφού ήταν πιο κοντά στην μπάλα από τον αντίπαλό του.
Το αποτέλεσμα "κλείδωσε" στο 42΄, όταν ο Μιγκέλ Βίτορ νίκησε τον Τελάντερ σε εκτέλεση κόρνερ και "ξετίναξε" με καρφωτή κεφαλιά τα δίχτυα του Στιλ, σκοράροντας το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα, ενώ στο 56΄ ο Ροντρίγκες έβγαλε δύσκολη σέντρα και ο Μακ με κεφαλιά ανάγκασε τον Στιλ σε ωραία απόκρουση.
Από εκείνο το σημείο και ύστερα η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ άρχισε να φθίνει λόγω της κόπωσης, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε γίνει πιο επιθετικός με την είσοδο του (φορ) Κλωναρίδη στη θέση του (αμυντικού μέσου) Κουτρουμπή. Ακόμη κι έτσι, όμως, το "τριφύλλι" δεν κατόρθωσε παρά να μειώσει με πέναλτι, που καταλογίστηκε σε μαρκάρισμα του Λέοβατς στον Μαρινάκη και εκτέλεσε εύστοχα ο Καρέλης στο 74΄.

Σαββίδης: «Σύντομα η Ελλάδα θα δει ποιος είναι ο ΠΑΟΚ» (vid)
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως σύντομα η Ελλάδα θα δει ποιος είναι ο «δικέφαλος του βορρά».

Με τον ΠΑΟΚ να έχει κερδίσει με 3-1 τον Παναθηναϊκό, ήταν λογικό ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης να ήταν χαρούμενος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος του ντέρμπι. Αναλυτικά ο ισχυρός άνδρας των «ασπρόμαυρων» ανέφερε: «Είμαστε ευτυχισμένοι όχι γιατί πήραμε τους τρεις βαθμούς, αλλά γιατί υπήρχε η αίσθηση πως όλοι μαζί, ομάδα και κόσμος, ήμασταν ένα ενιαίο σύνολο στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ σήμερα με την εμφάνιση αυτή έδειξε το σωστό του πρόσωπο και σύντομα όλη η Ελλάδα θα δει ποιος είναι ο ΠΑΟΚ.

Πέρσι οι αντίπαλοί μας, μας πλήγωσαν, αλλά φέτος ήμασταν ανώτεροι. Ευχαριστώ τον κόσμο για την παρουσία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου