Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Πρόεδρος Περιπτεράδων: "Αν πληρωνόμαστε με πιστωτική, θα βάζουμε από την τσέπη μας 10 λεπτά για κάθε πακέτο"!!!

Στο πακέτο που πουλιέται 4 ευρώ, το κέρδος του περιπτερά είναι 1,2% ή 5 λεπτά. Το αγοράζει 3,95. Η προμήθεια της τράπεζας σε κάθε συναλλαγή με πιστωτική είναι 1,5% δηλαδή 6 λεπτά, άρα για κάθε πακέτο που πουλάει ο περιπτεράς, θα εισπράττει από την τράπεζα 3,94 ! Δηλαδή θα βάζει κι απ΄την τσέπη του! Εμ κερατάς, εμ δαρμένος ! 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


Αναφορικά με το ενδεχόμενο συναλλαγών μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, μίλησε στον Alpha 96.5, ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών Μακεδονίας, Κώστας Ιακώβου.

«Εμείς μιλάμε για κερδοφορία μεικτού κέρδους, από 1- 4%», αναφέρει ο κ. Ιακώβου για την επικρατούσα κατάσταση στη φορολογία των περιπτεριούχων. Την ίδια ώρα, ο κ. Ιακώβου καταγγέλλει πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ψεύδεται στον ισχυρισμό πως η τράπεζα παρακρατά 2% στις συναλλαγές μέσω κάρτας. «Επειδή ως σύλλογος κάναμε έρευνα μετά το capital control, έδειξε ότι όλες οι τράπεζες δίνουν από 1,3% έως 1,7%» εκτιμώντας πως ο υπουργός ενδέχεται να παρουσιάσει τα πραγματικά ποσοστά ως επίτευξη μείωσης από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ο κ. Ιακώβου, συν τοις άλλοις, σημειώνει ότι με την παρακράτηση των τραπεζών κατά τις συναλλαγές μέσω καρτών, «αν πουλήσουμε ένα πακέτο τσιγάρα που έχουμε κέρδος 1,2% και πείτε ότι μας κάνουν μια ειδική τιμή ως κλάδο και παίρνουμε 1,3%, άρα θα βάλουμε και 0,10 ευρώ από την τσέπη μας». «Μάλλον θα κλείσουμε χθες», σχολιάζει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ήδη οι πελάτες ζητούν να πληρώνουν με χρεωστική κάρτα, προκειμένου να αγοράσουν ακόμη και τσιγάρα, κάρτες λεωφορείων, κάρτες κινητής τηλεφωνίες ή εφημερίδες, περιγράφει ο κ. Ιακώβου, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί με το μέτρο της κυβέρνηση για καταβολή μισθών και συντάξεων, μόνο του 50% σε μετρητά. Αν το υπουργείο πείσει τις τράπεζες να κατεβάσουν την παρακράτηση σε 0,8%, για τα επαγγέλματα που έχουν μεικτά κέρδη, «υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει καλή ροή σε αυτό το πράγμα που θέλουν να κάνουν», καταλήγει ο ίδιος.