Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Συνεχίζεται ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ - 87 στελέχη υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας

 Η πολυλογία και τα "κείμενα διαμαρτυρίας" είναι καθεστώς στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Κασσελάκης δεν χαμπαριάζει. Θα αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τον πάει πιο δεξιά της αριστερής ΝΔ και θα "μαζέψει όλο το χαρτί" των φιλελεύθερων δεξιών ψηφοφόρων, που χάνει ο Μητσοτάκης. O ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει κυβέρνηση, αυτή τη φορά της δεξιάς και η ΝΔ θα γίνει αριστερό γκρουπούσκουλο με φράξιες.

 Ογδόντα επτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψαν.... κείμενο διαμαρτυρίας για την συμπεριφορά της ηγεσίας του κόμματος, με αφορμή την απόφαση για αναστολή της καθημερινής έκδοσης της “Αυγής” και τις αναφορές για μαύρο χρήμα, σημειώνοντας πως «τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».


Ειδικά για το θέμα της εφημερίδας τόνισαν ότι «Δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο». Τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κάποιο μικρόβιο και όταν μια τάση (φράξια τις περισσότερες φορές) αποχωρεί, μια νέα ξεφυτρώνει!



Και από τους υπογράφοντες το κείμενο, είναι φανερό ότι οι περισσότεροι είναι προσκείμενοι στον τέως πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα που δεν κάνει τίποτα να εμποδίσει την νέα εσωστρέφεια. Και το έδειξε στο πρόσφατο Συνέδριο, όπου πρότεινε να επαναληφθούν οι εκλογές (!) για την ηγεσία του κόμματος, τινάζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου στον αέρα. Μάλιστα σε τηλεοπτική παρέμβασή του ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης είπε πως πρέπει να σταματήσει η σύγκρουση μεταξύ “Κασσελακικών” και “Τσιπρικών”.

Θα μπορούσε κανείς να εκλάβει την συγκεκριμένη παρέμβαση των 87 ως καλοπροαίρετη, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη παράγραφος για την “Αυγή”. Και αυτό διότι η απόφαση για την αναστολή της κυκλοφορίας της εφημερίδας, είχε παρθεί από την προηγούμενη ηγεσία, όταν ακόμη η κρατική επιχορήγηση στο κόμμα ήταν σχεδόν διπλάσια από ότι είναι σήμερα, λόγο μεγάλης μείωσης του ποσοστού των ψήφων. Απλώς καθυστέρησε διότι υπήρχαν σχετικά κοντά εκλογές.



Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την οι ζημιές στην εφημερίδα, που καθημερινά δεν πουλάει πάνω από 500 φύλα, να απορροφούν όλα σχεδόν τα έσοδα του κόμματος! Όταν λοιπόν η επικοινωνία και η ενημέρωση που χρειάζονται οι πολίτες έχει περάσει στην εποχή των υψηλών ταχυτήτων των ηλεκτρονικών μέσων, το χαρτί είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του χρόνου, του ήχου και της ζωντανής εικόνας.

Είναι τόσο εμφανή τα πράγματα που θεωρώ ότι τα πολιτικά πρόσωπα που συνυπέγραψαν, τουλάχιστον τα περισσότερα, είναι αδύνατον να μην αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των καιρών και να θεωρούν αιτία σοβαρής διαφωνίας την αναστολή του καθημερινού φύλου της “Αυγής”, χωρίς μάλιστα να απολυθεί κανείς εργαζόμενος!

(με πληρ. από slpress)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου