Τρίτη 3 Μαΐου 2016

(χατζη) Γεροβασίλη: "Μας δικαιώνει η Κομισιόν" - Αντιπολίτευση: "Δεν ξέρετε τι σας γίνεται"


Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή τις εκτιμήσεις της ΕΕ για την ελληνική οικονομία.

διαβάστε ολόκληρη την έκθεση της Ε.Ε. εδώ 

Η ανακοίνωση μάλιστα της Όλγας Γεροβασίλη, ότι δικαιώνεται η πολιτική της κυβέρνησης, αποτέλεσε και τη θρυαλλίδα έντονων απαντήσεων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει σε δήλωσή της ότι «οι προβλέψεις της Κομισιόν επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά, ότι η ελληνική οικονομία όχι μόνο άντεξε στην κρίση, αλλά βρίσκεται πλέον στο κατώφλι της ανάκαμψης». Η κ. Γεροβασίλη επισημαίνει ότι δικαιώνεται η πολιτική της κυβέρνησης με την επιμονή στη σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από την στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Τέλος αναφέρει πως αυτοί που έσπευσαν να προεξοφλήσουν αδιέξοδα και αποτυχίες προσδοκώντας πολιτικά οφέλη, θα απογοητεύονται, ημέρα με την ημέρα, ολοένα και περισσότερο. «Τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και ταχεία προσγείωση στην πραγματικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΔ σε Μαξίμου: "Σταματήστε να θριαμβολογείτε για τις αποτυχίες που πληρώνουν οι Έλληνες"

Να σταματήσει να θριαμβολογεί «για τις αποτυχίες της που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες» καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στις δηλώσεις Γεροβασίλη με αφορμή τις εκτιμήσεις τις Κομισιόν επισημαίνει πως «μετά την αναγκαστική ολιγοήμερη σιωπή, λόγω των εορτών του Πάσχα, το θράσος και η προπαγάνδα της κυβέρνησης επέστρεψαν».

«Επιχειρούν και πάλι εξαπάτηση» συμπληρώνει και παραθέτει τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν από ένα χρόνο, βάσει των οποίων προβλέπονταν:

«Ανάπτυξη 2,9%, ενώ σήμερα προβλέπεται ύφεση 0,3%, μείωση της ανεργίας στο 23,2%, ενώ σήμερα την προβλέπεται στο 24,7% και μείωση του δημοσίου χρέους στο 173,5% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα προβλέπεται αύξησή του στο 182,8% του ΑΕΠ».
Και καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος πως «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας χειροτερεύουν δραματικά».

ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση: «Μαθητευόμενοι και ανίκανοι μάγοι που ό,τι αγγίζουν γίνεται κάρβουνο»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μετέτρεψε σε ύφεση, τις προσδοκίες για ουσιαστική ανάπτυξη (6% αθροιστικά για την διετία 2015/2016), αποτρέποντας και την αναμενόμενη μείωση της ανεργίας, οδήγησε σε μεγάλη αύξηση του χρέους και σε μείωση των επενδύσεων , σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τις νέες εκτιμήσεις της ΕΕ για την ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, εφέτος καθυστέρησε την αξιολόγηση εντείνοντας την αβεβαιότητα και τώρα στέλνει νέους δυσβάστακτους λογαριασμούς (συνολικά 12,5 δις. ) στους πολίτες.

«Τουλάχιστον λίγη ντροπή. Ας μη πανηγυρίζουν οι της κυβέρνησης, γιατί δεν επήλθε η απόλυτη καταστροφή» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ «γιατί τα θεμέλια που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια στην οικονομία, την βοήθησαν τουλάχιστον να αντέξει στοιχειωδώς».

«Τι άλλο πρέπει να γίνει για να συνειδητοποιήσουν το ποσό πολύ βλάπτουν την Ελλάδα και τον λαό μας; Μαθητευόμενοι και ανίκανοι μάγοι που ό,τι αγγίζουν γίνεται κάρβουνο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου