Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Πούτιν: "Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας κι ελάτε στο εσωτερικό της Ρωσίας, μας πετσοκόβουν οι Ουκρανοί"

Αυτή την απίστευτη ανακοίνωση υποχώρησης έκανε ο Πούτιν, μιλώντας στους κατοίκους μιας τεράστιας περιοχής της Ρωσίας, γύρω από το Ροστόφ! 
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ:


Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μια έκτακτη ανακοίνωση από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που μεταδόθηκε σε πολλούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στις περιοχές της Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία ήταν ένα deepfake που δημιουργήθηκε από χάκερς.

Στην ανακοίνωση ακουγόταν η τεχνητά δημιουργημένη φωνή του Πούτιν, που έλεγε ότι στις ρωσικές περιοχές Μπελγκορόντ, Βορόνεζ και Ροστόφ της Ρωσίας λόγω επιθέσεων από δυνάμεις της Ουκρανίας έχει κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω επιθέσεων των Ουκρανών. Ο ψεύτικος Πούτιν συνέστηνε στους κατοίκους των περιοχών να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο στην ενδοχώρα.
 
Ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Mir, τον οποίο οι χάκερ κατέλαβαν ολοκληρωτικά, ανέφερε ότι το περιστατικό διήρκεσε περίπου 40 λεπτά. Παράλληλα, βίντεο με deepfake του Πούτιν άρχισαν να διαδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κανείς, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων από την Ουκρανία, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το περιστατικό της διαρροής.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Nτίμτρι Πεσκόφ, έκανε δήλωση, μετά τη μετάδοση της ανακοίνωσης, λέγοντας ότι η κήρυξη πολέμου ήταν έργο χάκερ. “Σίγουρα δεν υπήρξε. Πράγματι, υπήρξε χάκερ σε ορισμένες περιοχές. Γνωρίζω ότι υπήρξε χάκερ στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Mir και σε ορισμένα δίκτυα. Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν ήδη αποκατασταθεί, έχουν τεθεί υπό έλεγχο”, δήλωσε ο Πεσκόφ στο ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Tass.

Το Kyiv Post έγραψε ότι το διοικητικό κέντρο των περιοχών Μπελγκορόντ χαρακτήρισε το μήνυμα “deepfake” που είχε ως στόχο να “σπείρει τον πανικό μεταξύ των κατοίκων του Μπελγκορόντ”. Η Χάνα Λιουμπάκοβα, Λευκορωσίδα δημοσιογράφος και ερευνήτρια στο Atlantic Council, κοινοποίησε ένα απόσπασμα από τηλεοπτική μετάδοση που έδειχνε το deepfake. Ο επιστήμονας δεδομένων Αρσένι Χαχαλίν – ο οποίος συχνά γράφει για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) – ανέφερε σε tweet ότι το hacking μπορεί να αποτελέσει όπλο σε έναν πραγματικό πόλεμο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου