Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Στροφή 180 μοιρών από τον Πριγκόζιν - "Θα πολεμήσω υπέρ της Ρωσίας"

Πήρε εγγυήσεις ότι οι Ρώσοι δεν θα του πάρουν το κεφάλι (με μεσολάβηση του Προέδρου της Λευκορωσίας Λουκασένκο) και δήλωσε ότι επιστρέφει στο πεδίο της μάχης, στο πλευρό της Ρωσίας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, να σταματήσει την προέλαση των μαχητών της ομάδας του σε ολόκληρη τη Ρωσία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA. (https://ria.ru/20230624/prigozhin-1880247119.html)


«Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει τις κινήσεις των ενόπλων ανδρών της εταιρίας Βάγκνερ και μέτρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων», μετέδωσε το κανάλι Telegram της λευκορωσικής προεδρίας, Poul Pervogo.

Η διαμεσολάβηση έγινε σε συνεννόηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και διήρκεσε όλη την ημέρα. Ο πρόεδρος Λουκασένκο ενεργώντας με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πούτιν, μίλησε στον αρχηγό της Βάγκνερ, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

«Αυτό που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι είναι απολύτως (…) αποδεκτό για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές του Βάγκνερ», πρόσθεσε το Telegram.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου