Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Αμάν πχια μ’ αυτόν τον Νατσιό!! Νο 4

 


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο σύζυγος της Μαρέβας μάς απείλησε με τρίτες κάλπες τον Αύγουστο του 2023, αν δεν του κάνουμε την τιμή να του δώσουμε αυτοδυναμία την 25.06.23, ώστε να προχωρήσει στις αλλαγές που υποσχέθηκε [ποιές άραγε;]. Λέγεται πως στο στόχαστρο έχει βάλει το κόμμα ΝΙΚΗ που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα μπει στη Βουλή και θα κόψει έδρες του Κούλη. Τεράστια η ανησυχία, εξ ου και...

ελέγχονται διάφορα εμβάσματα προς Μονές του Αγίου Όρους [και εκείθεν στη ΝΙΚΗ;] από Ρώσσους ολιγάρχες που κοσμούν τον μαυροπίνακα που έχει καταρτίσει ο ελεύθερος [;] κόσμος.

  https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/392772_agies-ereynes-paramones-eklogon-kai-sto-bathos-niki

    Για την ανάμιξη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στις εκλογές υπέρ των μουσουλμάνων υποψηφίων τού ΣΥΡΙΖΑ ουδεμία έρευνα διεξάγεται. 

      Και όλ’ αυτά την ώρα που συμπατριώτισσα ετών 63 άφηνε την τελευταία της πνοή καθώς μεταφερόταν στο νοσοκομείο με καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου. Ελλείψει προσωπικού που θα χειριζόταν το ασθενοφόρο. Αχ, αυτή η έλλειψη προσωπικού.

      Λοιπόν, ας μην κιοτέψουμε. Κούλη δαγκωτό την 25.06.2023, επειδή μόνον αυτός  μπορεί να αλλάξει όλα εκείνα, για τα οποία ανέκαθεν εγώ μεν μεμψιμοιρώ, αλλά εκείνος υπηρετεί.  Ας ξεχάσουμε τα € 500.000 της Siemens, τα € 400 εκ. που οφείλει το κώμα του στις τράπεζες, ας ξεχάσουμε τα Τέμπη, τις υποκλοπές κ.λπ. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Διότι είναι πλέον ή βέβαιον, ότι αυτός και μόνον ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ και ΘΑ αλλάξει όλα τα κακώς κείμενα, για τα οποία έγραφα, συνεπικουρούμενος ο σύζυγος της Μαρέβας από πωλητικά υποκείμενα.

       Προ πάντων, όμως, δεν θα αλλάξει τον ν. 4939/2022 που ο ίδιος εν τη παντοδυναμία του εψήφισε:

 

Άρθρο 30 Ιατρική περίθαλψη

1. Οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη με τους όρους που ισχύουν για τους Έλληνες πολίτες.

……………………

Άρθρο 32 Ελεύθερη κυκλοφορία

Επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία των δικαιούχων καθεστώτος διεθνούς προστασίας με τους ίδιους όρους και περιορισμούς που ισχύουν για τους πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα. 

……………………

Άρθρο 49 Διαμονή και ελευθερία κυκλοφορίας

1. Οι αιτούντες μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια ή στην περιοχή που τους ορίζεται με κανονιστικού χαρακτήρα απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο περιορισμός της ελευθερίας κυκλοφορίας εντός συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής δεν θίγει την αναπαλλοτρίωτη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής και δεν εμποδίζει την άσκηση των δικαιωμάτων που προβλέπονται στον παρόντα Κώδικα

………………………….

Άρθρο 50 Κράτηση των αιτούντων

1. Πολίτης τρίτης χώρας ή ανιθαγενής που αιτείται διεθνή προστασία, δεν κρατείται για τον λόγο μόνο ότι έχει υποβάλει αίτηση διεθνούς προστασίας, καθώς και ότι εισήλθε παράτυπα ή/και παραμένει στη χώρα χωρίς νόμιμο τίτλο διαμονής

  

      

Αχ, αυτή η έλλειψη προσωπικού και οι ΔΕΘενιές.

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 09 Σεπτέμβριος 2019 08:37 | Γράφτηκε από τον/την Super User

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

Είχα την, πεπλανημένη φευ, εντύπωση ότι η ΔΕΘ αποτελεί εμπορική έκθεση, δηλαδή χώρο συγκέντρωσης διαφόρων επιχειρήσεων από την Ελλάδα και άλλες χώρες για την προβολή των προϊόντων τους. Θεωρούσα αυτονόητο, προφανές, αυταπόδεικτο, δεδομένο, αδιαμφισβήτητο, αναντίρρητο, αναντίλεκτο ότι με την παρουσίαση εκεί των προϊόντων ελληνικών επιχειρήσεων, γίνονται αυτά γνωστά, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή τους, εξαγωγή τους κ.λπ. προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

[ΣΗΜ: με παρέσυρε, ως φαίνεται, ο ιδρυτικός νόμος 5184/1926, αλλά και ο ισχύων 735/1977: «1. Σκοπός της ΔΕΘ Α.Ε., λειτουργούσης χάριν του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνας της ιδιωτικής οικονομίας είναι:  

α) Η οργάνωσις και τέλεσις τόσον γενικών, όσον και ειδικών εκθέσεων επί διεθνούς επιπέδου.

β) Η προβολή της ελληνικής εν γένει παραγωγής.   
γ) Η γνωριμία παραγωγών και καταναλωτών εις το εσωτερικόν και μετά του εξωτερικού.

δ) Η υποβοήθησις των Ελλήνων παραγωγών, βιοτεχνών και βιομηχάνων εις την προσπάθειαν αυτών την αποβλέπουσαν τόσον εις βελτίωσιν των όρων παραγωγής, προβολής ή διακινήσεως των προϊόντων των, όσον και εις την αύξησιν των πωλήσεων εν γένει και των εξαγωγών.  
ε) Η ανάπτυξις και σύσφιξις των οικονομικών σχέσεων και φιλικών δεσμών μεταξύ των λαών.

στ) Η προβολή της τέχνης του κινηματογράφου και της βιομηχανίας αυτού.
ζ) Η ενίσχυσις και προβολή εκπολιτιστικών προσπαθειών της Χώρας.    
η) Η προβολή του ελληνικού τουρισμού.  
θ) Η προβολή των εκάστοτε επιτεύξεων της κρατικής δραστηριότητος.
ι) Πάσα ετέρα εκδήλωσις, ενέργεια ή προσπάθεια συναφής προς τους σκοπούς τούτους ή αναγκαία διά την επίτευξιν αυτών»].

Τελικά διαπίστωσα ότι εδώ και πάάάάάάρα πολλά χρόνια όλοι περιμένουμε να μιλήσει εκεί ο πρωθυπουργός εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα ή απαριθμώντας τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του και να ακολουθήσει ο Αρχηγός τής αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να κατακεραυνώσει τον πρωθυπουργό. Ας θυμηθούμε το εμβληματικό [που λένε οι μορφωμένοι] «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του Αλαίκσοις και ό,τι επακολούθησε.

Από την Παρασκευή  μάς είχαν ζαλίσει τα ΜΜΕ με το τί θα έλεγε ο Κούλης, την Κυριακή με το τί είπε ο Κούλης κ.λπ. Θα θα θα θα και στο τέλος «Του χρόνου ελάτε να μου πείτε τί δεν έκανα» μας είπε ο Κούλης. Το αυτονόητο δηλαδή. [ΣΗΜ: ερωτώμενος στη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός, αν θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για τον Γιάνη και τα διαδραματισθέντα το  πρώτο εξάμηνο του 2015, όπως είχε δηλώσει προεκλογικώς, απήντησε ότι αυτό είναι  θέμα της Βουλής και της Δικαιοσύνης. Δηλαδή η κυβέρνησή του είναι … άσχετη με τη Βουλή, στην οποίαν αυτός διαθέτει την πλειοψηφία (και γαμώ τη διάκριση των εξουσιών), ενώ η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη (και ξανά γαμώ τη διάκριση των εξουσιών) και έχει δεμένα τα χέρια της ελέω άρθρου 86 του Συντάγματος. Και μετά πέταξε τη μπάλλα στον Αλαίκσοις λέγοντας, ότι, αν εκείνος θέλει να συσταθεί η Επιτροπή, αφού τίποτε δεν τον φοβίζει, δεν έχει παρά να τη ζητήσει ο ίδιος ο Αλαίκσοις. Μεγαλεία δικέ μου!].  

Στα πλαίσια της ΔΕΘ εμφανίσθηκε στους δρόμους και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος απεκάλυψε ότι το 2014 σχολικοί φύλακες, 500 και πλέον τον αριθμό [στον αριθμό που λένε οι μορφωμένοι],  μεταφέρθηκαν στα νοσοκομείο ως τραυματιοφορείς στα πλαίσια της διαθεσιμότητας, κινητικότητας κ.λπ. Αυτοί οι 500 τόσοι επανήλθαν στα σχολεία δύο μήνες πριν από τις εκλογές της 07.07.2019, με αποτέλεσμα να παρατηρείται έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία.  

Αυτή η «έλλειψη προσωπικού» ρε παιδάκι μου διαχρονική απ-αξία. Σ’ όποια δημόσια υπηρεσία και αν πας, διαπιστώνεις έλλειψη προσωπικού, εξ ου και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο πολίτης.  Και ερωτώ για νιοστή φορά: γιατί ρε φιλάρες δεν εφαρμόζετε το πόνημα του φίλου μου του Διονύση Ρηγόπουλου για το ψηφιακό Δημόσιο; Να πατάτε ένα κουμπί και να βλέπετε πού υπάρχει έλλειψη, αλλά και πού είναι τοποθετημένοι υπεράριθμοι, ώστε να πράττετε τα δέοντα;  Σιγά μην το δεχθείτε εσείς που συγκροτείτε την ψηφιακή, επιτελική και δεν συμμαζεύεται κυβέρνηση.

https://www.ribandsea.com/articles/4123-programma-eniaias-psifiakis-katagrafis-tis-domis-kai-stelexosis-tou-dimosiou-apo-ton-dionysi-rigopoulo.html

Άλλο παράδειγμα: αν μία εταιρεία οφείλει ΕΝΦΙΑ, αλλά έχει λαμβάνειν επιστροφή φόρου, γίνεται αυτομάτως συμψηφισμός. Αν το ίδιο συμβαίνει με ένα φυσικό πρόσωπο, πρέπει αυτό να υποβάλλει αίτηση συμψηφισμού. Και τούτο, διότι θα πρέπει να ελεγχθεί, αν πράγματι διαθέτει τόσες αποδείξεις για αγορά αγαθών όσες δήλωσε, ώστε να μην φορολογηθεί επί πλέον για τα δηλωθέντα εισοδήματα.  Θα υποβάλει, λοιπόν, αίτηση, θα τον καλέσουν, θα καταθέσει τις αποδείξεις, θα τις ελέγξει ένας υπάλληλος, αν είναι διαθέσιμος, και θα εκδοθεί μία πράξη θετική ή αρνητική. Πού να βρεθούν τόσοι υπάλληλοι όμως;

Αλλά τί να πεις για μια χώρα, όπου τα τελευταία 40 χρόνια έχουν γίνει μόνον 3 τομές στο Δημόσιο;

Η πρώτη: ο Τσοβόλας καθιέρωσε την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ώστε στις μεταβιβάσεις να γνωρίζει εκ των προτέρων ο αποκτών τί φόρο θα πληρώσει, ανεξαρτήτως του τιμήματος που καταβάλλει. Αντικειμενική € 100, τίμημα αναγραφόμενο στο συμβόλαιο € 150. Φόρος μεταβίβασης επί των € 100. Έτσι, έληξε η συναλλαγή με τον Έφορο [ή έληξε τη συναλλαγή που λένε οι μορφωμένοι], ο οποίος είχε στο συρτάρι του πέντε συμβόλαια παραπλήσιων ακινήτων με τίμημα 90 και ένα με τίμημα 200, οπότε σου έτριβε στη μούρη εκείνο των 200 και εσύ αναγκαζόσουν να του δώσεις το κάτι τίς, ώστε να ορίσει  ως αξία τα € 160.  Ήλθε, βέβαια, ο πανέξυπνος Παλαιοκρασσάς το 1992 και όρισε, ότι ο αν το αναγραφόμενο στο συμβόλαιο τίμημα είναι μεγαλύτερο της αντικειμενικής αξίας, τότε ο αποκτών πληρώνει φόρο επί του πραγματικού τιμήματος. Έκτοτε, όλοι αναγράφουν στο συμβόλαιο την αντικειμενική αξία και το υπερβάλλον τίμημα καταβάλλεται  μαύρο και άραχνο. Η παραοικονομία που λέγαμε. Άσε που με τη μεγαλοφυά ιδέα  τού Παλαιοκρασσά έπαψε το ΥπΟικ να διαθέτει στοιχεία των αγοραίων αξιών των ακινήτων, ώστε να αναπροσαρμόζει τις αντικειμενικές.

Η δεύτερη: ΚΕΠ. Ο υπουργός Μπένος, καλή του ώρα, καθιέρωσε τα ΚΕΠ που πραγματικά έκαναν τη ζωή των πολιτών ευκολότερη. Είσαι στην Αλεξανδρούπολη και θέλεις πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως από τα Χανιά; Πας στο ΚΕΠ και σε μερικές ημέρες το έχεις. Ευτυχώς αυτή την τομή ουδείς Παλαιοκρασσάς αλλοίωσε.

Η τρίτη: ΑΣΕΠ. Δημιούργημα του Πεπονή. Διορισμοί με αδιάβλητο τρόπο. Κάτι έγινε με αυτό, αλλά δεν ήταν δυνατόν να αφεθούν στο ΑΣΕΠ όλοι οι διορισμοί. Έτσι, με διάφορες διατάξεις εξαιρούνταν ορισμένοι διορισμοί από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα οι διορισμοί γίνονται με συνέντευξη, όπου και το μεγάλο πανηγύρι.
        
Εντάξει ρε Κούλη, του χρόνου θα σε ρωτήσουμε τί θα έχεις κάνει. Τότε που θα ξαναστηθούν  στη ΔΕΘ περίπτερα δημόσιων οργανισμών, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Ιατρικού Συλλόγου κ.λπ. Ρε συ, και η υπό χρεωκοπία ΔΕΗ έχει περίπτερο στη ΔΕΘ. Αν μάθω ότι έχει και  ο Δικηγορικός Σύλλογος και ο Συμβολαιογραφικός, θα πεθάνω.          

Θυμήθηκα αυτό που είχε πει ο μακαρίτης εξάδελφος Ιωάννης: αν θέλεις να ξεφτιλίσεις κάτι, φέρ’ το στην Ελλάδα. Μέχρι και τις εμπορικές εκθέσεις ξεφτιλίσαμε.
 
Υ.Γ. Δείγμα γραφειοκρατικής τρέλλας, έστω και παλιό.
https://www.youtube.com/watch?v=S9xVIEIzArU

Προσελθών εις το εκλογικό τμήμα ενημερώνεται ο ψηφοφόρος ότι δεν είναι εγγεγραμμένος εις τους εκλογικούς καταλόγους, εξ ου και δεν μπορεί να ψηφίσει. Σπεύδει στον Δήμο, για να λάβει σχετική βεβαίωση και να επανέλθει στο εκλογικό τμήμα, όπου τον ενημερώνουν, ότι αυτό είναι αδύνατον, αφού ο ψηφοφόρος που ζητεί τη βεβαίωση έχει αποβιώσει. Συνέρχεται ο ψηφοφόρος από το σοκ και, καθ’ υπόδειξη του Δήμου, επισκέπτεται την Εισαγγελία, η οποία του συνιστά να προσφύγει στα δικαστήρια. Προσφεύγει και η αίτησή του απορρίπτεται. Δεν ξέρω τί έγραφε στην αίτηση και τους λόγους απόρριψης, αλλά εγώ σκέφτηκα με το φτωχό μου το μυαλό που υπολείπεται παρασάγγας εκείνου των δημοτικών υπαλλήλων και των εισαγγελέων: έχουμε ταύτιση επωνύμου, ονόματος, πατρώνυμου και μητρώνυμου του ζώντος πολίτη με του νεκρού. Αν πήγαινε ο πολίτης στην ΕΛ.ΑΣ. με την ταυτότητά του και τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του συνονόματου και ζητούσε το ΑΔΤ του θανόντος, το οποίο σίγουρα έχει κατατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ. για να δοθεί άδεια ταφής;  Με μία βεβαίωση της ΕΛ.ΑΣ. που θα ταυτοποιούσε  τη ληξιαρχική πράξη θανάτου με το ΑΔΤ του θανόντος, το οποίο είναι διαφορετικό από το ΑΔΤ του φερομένου ως θανόντος, δεν θα λυνόταν το πρόβλημα; Λέω εγώ τώρα.  

 

Δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2019 07:32 | Γράφτηκε από τον/την Super User

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

Παρακολουθούσα ξανά και ξανά την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου  του Ηνωμένου Βασιλείου να απαγγέλλει την απόφαση, με την οποία κρίθηκε μη νόμιμη η ενέργεια του Βρεταννού πρωθυπουργού να εισηγηθεί στη Βασίλισσα την αναστολή λειτουργίας τού Κοινοβουλίου.  Όχι την απόφαση της Βασίλισσας να αναστείλει τη λειτουργία. Την ομόφωνη απόφαση των ένδεκα δικαστών που συγκροτούν το Ανώτατο δικαστήριο.  Και κάθε φορά μελαγχολούσα όλο και περισσότερο.

Τη μία σκέφτηκα ότι εμείς έχουμε τρία ανώτατα πολυμελή δικαστήρια. Ο Άρειος Πάγος αριθμεί 70 μέλη. Μετά ένοιωθα συγκλονισμένος από την απλότητα, με την οποία η Πρόεδρος διάβαζε την απόφαση. Καταρρακωμένος καθώς άκουγα να παραπέμπει σε απόφαση του ιδίου δικαστηρίου του 1611. Ανατρίχιαζα νοιώθοντας  το κύρος που ανέδυε η εικόνα της απλότητας και των μετρημένων λέξεων.

Και σκεφτόμουν ότι το ΗΒ δεν έχει γραπτό Σύνταγμα. Ότι δεν βγήκε κάποιο νούμερο να πει ότι με την απόφαση αυτή μερικές χιλιάδες παιδάκια δεν θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς, όπως έκανε η κ. Όλγα, όταν το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.  Ότι κανένας δεν βγήκε να πει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση, αφού δεν επιλέγεται από τον λαό. Μετά θυμήθηκα ότι κάποιος είχε καταμηνύσει τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, επειδή έκλεισε τη Βουλή τον Μάιο του 2007, για να σώσει τον πολύ κ. Παυλίδη και ο αρμόδιος Αντεισαγγελέας τού Αρείου Πάγου  απέρριψε τη μήνυση ως απαράδεκτη, επειδή δεν συνοδευόταν από …. παράβολο € 100.  

Κατεθλίβην δε, όταν πληροφορήθηκα ότι παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα η Πρόεδρος Πρωτοδικών που χειριζόταν την υπόθεση του Noor 1. Αλήθεια, τί απέγινε με την Πρόεδρο κ. Ηλία που έχει καταφύγει εις το ΗΒ; Δεν θα εκδοθεί ποτέ;

Μετά μου ήλθε κατακέφαλα για μία ακόμη φορά η Ρασπουτινιάδα. Σκευωρίες, παραπομπές με ή χωρίς στοιχεία, αρμόδια ή αναρμόδια η Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο, πίεσε ή δεν πίεσε την Ράικου, ποίος ο ρόλος του Αγγελή, ποίος της Τουλουπάκη κ.λπ.

Ευτυχώς που εμείς έχουμε γραπτό Σύνταγμα, ώστε να το ξεσκίζουμε. Όπως π.χ. έκανε η κυρα-Βασίλω που τόλμησε να εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό την παράταση της θητείας της παρά το Σύνταγμα.  

Και μετά άκουσα τον Βρεταννό πρωθυπουργό να δηλώνει, ότι δεν του αρέσει η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αλλά δεν έχει παρά να τη σεβασθεί.

Μπορεί να μη συμπαθούμε τους Άγγλους για όσα δεινά επεσώρευσαν στον Ελληνισμό και σε τόσους άλλους λαούς που καταδυνάστευσαν, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχουν θεσμούς που λειτουργούν άψογα.

Ωχ, έρχεται απόσυρση.

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2019 07:27 | Γράφτηκε από τον/την Super User

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Χαράς Ευαγγέλια. Για ποιους; Θα δείξει.

Έρχεται, λέει, απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων και ανταλλαγή των με καινουργή νέας τεχνολογίας. Για να δούμε πώς θα οργανωθεί ο «θεσμός» τούτη τη φορά. Έχει γίνει μάθημα το πάθημα [;] της περιόδου 1991-1993;

Θυμίζω από το μακρυνό 1991: η κυβέρνηση αποφασίζει να απαλλάξει από δασμούς κ.λπ. τις αγορές νέων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Για χάρη του περιβάλλοντος. Διότι τα καταλυτικά αυτοκίνητα εκπέμπουν λιγότερους ρύπους. Πλακώνουν οι εισαγωγείς τις παραγγελίες και γεμίζουν απαστράπτοντα αυτοκίνητα όλοι οι τελωνειακοί χώροι απανταχού της επικρατείας. Παρατηρείται, όμως, αδυναμία απορρόφησης αυτών καθώς δεν είναι άπειροι οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων που έχουν το χρήμα να τα αντικαταστήσουν με καινουργή. Και τότε ο υπουργός Συντονισμού Μάνος επιτρέπει τη μεταβίβαση σε τρίτον του δικαιώματος απόσυρσης. Διότι το περιβάλλον είναι πάνω απ’ όλα.

Παράδειγμα: εγώ ο Μήτσος έχω μία σακαράκα, την οποία θέλω να αποσύρω, αλλά  δεν έχω χρήμα να πληρώσω το καινουργές, έστω χωρίς δασμούς τέλη κ.λπ. Τί μπορώ να κάνω; Να τηρήσω τη διαδικασία απόσυρσης και στη συνέχεια να πουλήσω το δικαίωμά μου για αντικατάσταση του παλαιού στον Μπάμπη. Έτσι, δημιουργείται ένα νέο προϊόν προς διάθεση:  τα δικαιολογητικά απόσυρσης. Απαλλάσσομαι από τη σακαράκα και παίρνω και το κάτι τίς μου από τον Μπάμπη που δεν διαθέτει όχημα προς απόσυρση, αλλά διαθέτει χρήμα για την απόκτηση καινουργούς αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Επειδή και ο Μπάμπης, όπως και εγώ, πονάμε πάνω απ’ όλα το περιβάλλον μαζί με την κυβέρνηση.

Στα πλαίσια του «θεσμού» αναδύεται και το νέο επάγγελμα: «διεκπεραιωτής αυτοκινήτων». Αυτός που παίρνει τη σακαράκα μου, κινεί τη διαδικασία απόσυρσης και παραδίδει σε μένα τον Μήτσο τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την απόσυρση της σακαράκας. Ο διεκπεραιωτής ασφαλώς και αμείβεται για την εργασία του αυτή. Όπως π.χ., όταν φροντίζει έναντι του αναλογούντος αντιτίμου να μου παραδώσει την ανανέωση της άδειας οδήγησης, μολονότι έχω αποτύχει στις εξετάσεις.    

Ξάφνου, όμως, το σύστημα φρακάρει. Τα απαστράπτοντα οχήματα λιάζονται αδιάθετα στους τελωνειακούς χώρους, οπότε η κυβέρνηση επιτρέπει, ως προελέχθη, τη μεταβίβαση των δικαιολογητικών απόσυρσης. Για χάρη του περιβάλλοντος πάντοτε. Και τότε αρχίζει το μεγάλο πάρτι. Αδειάζουν οι τελωνειακοί χώροι, αλλά μετ’ ου πολύ οι Τελωνειακές Αρχές ανακαλύπτουν χιλιάδες πλαστών δικαιολογητικών απόσυρσης. Ο κάθε μάγκας έφτιαχνε και μερικά δικαιολογητικά απόσυρσης, τα πούλαγε και κονόμαγε, ενώ ο μη διαθέτων παλαιό όχημα αποκτούσε καινουργές με τα πλεονεκτήματα της απόσυρσης άνευ δασμών κ.λπ., χωρίς να έχει αποσυρθεί παλαιό όχημα.

Ακολούθησε η βιομηχανία των διώξεων για λαθρεμπορία, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και απάτη παραλλήλως με την επιβολή πολλαπλών τελών, προστίμων κ.λπ. Στέναξαν τα εισαγγελικά γραφεία και τα δικαστήρια, αστικά, ποινικά και διοικητικά.

Παιδιά ΠΡΟΣΟΧΗ! Το έχουμε παρακάνει με τις αρπαχτές. Είπαμε ότι δεν μας άρεσε η πρώτη φορά αριστερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μας αρέσει η για πολλοστή φορά δεξιά no matter what που λένε οι μορφωμένοι!

Ελλαδάρα αθάνατη. ΄Ολα τα υπομένεις, όλα τα κάνεις, εκτός από απόσυρση πωλητικών!

 

Εγώ θα πάω μέγαρο, να είμαι με τον παίδαρο.

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος 2019 07:42 | Γράφτηκε από τον/την Super User

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

[Είμαστε όλοι φιλόμουσοι (=μας αρέσουν τα μούσια)].

Ούτω παρέφρασα τον τίτλον λαϊκού άσματος αδομένου υπό λαϊκής τινος αοιδού, ήστινος δεν ενθυμούμαι το ονοματεπώνυμον λόγω συγχύσεως προκληθείσης άμα τω ακούσματι του διορισμού του John Pretender εις τον θώκον του Προέδρου του Μεγάρου Μουσικής. Του ανθρώπου που έχει γίνει celebrity από δύο περιστατικά: το ένα είναι η ρίψη φιάλης του τερψιλαρυγγίου Coka cola κατά του διαιτητού αγώνος καλαθοσφαίρισης, ο οποίος είχε σφυρίξει αντιθέτως προς τας επιθυμίας του εν λόγω. Το άλλο είναι η ρήσις «Δημοψηφίσματα προκηρύσσουμε, όταν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα».

Και έτσι, μου θύμισε το αιποιταιληκώ κράτως, ότι είναι η ΝΔ που πρώτη αγκάλιασε με τον νόμο 1198/1981 το δημιούργημα του φιλόμουσου Χρήστου Λαμπράκη, ο οποίος ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις με το μη μουσικό συγκρότημά του. Δημιούργημα που φορτώθηκε στο κράτος, ώστε όλοι μας, δηλαδή οι πολλοί, να πληρώνουμε για την υψηλή διασκέδαση των ελάχιστων.

Ακόμη και επί Μνημονίων οι κυβερνήσεις δεν ξεχνούσαν να επιτελέσουν το καθήκον τους προς τον δημιουργόν τού Μεγάρου, έστω και αποδημήσαντα εις Κύριον. Και η τρόικα, με το μπαρδόν οι θεσμοί, το επέτρεπαν. Για να δούμε τί έκανε και ο προστάτης των πολλών Αλαίκσοις:
 
Άρθρο Τέταρτο ν. 4366/2016

«ΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΩΘΕΙΣΑΣ  ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 10 ΤΟΥ Ν. 1198/1981 (Α` 238) ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ  ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ  ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Στην Αθήνα, σήμερα, στις είκοσι έξι (26) του μηνός Ιανουαρίου του έτους δύο χιλιάδες δέκα έξι (2016), ημέρα Τρίτη…., εμφανίστηκαν οι μη εξαιρούμενοι από το νόμο: αφενός: 1) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, του Στέφανου και της Μαρίας ο οποίος γεννήθηκε.. που παρίσταται υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, και 2) ο Αριστείδης-Νικόλαος- Δημήτριος Μπαλτάς, του Αλεξάνδρου και της Άννας, ο οποίος γεννήθηκε .. που παρίσταται υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφ’ ετέρου………… και εκ τρίτου: ο Ευθύμιος Χριστοδούλου του Νικολάου και της Ηλέκτρας οικονομολόγος, ο οποίος γεννήθηκε ……. οποίος παρίσταται εν προκειμένω ως Πρόεδρος της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του εδρεύοντος στον Δήμο Αθηναίων (οδός Σταδίου αριθ. 19) Ιδρύματος με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΔΕΚΟΖΗ ΒΟΥΡΟΥ»……..

Με τις διατάξεις της παραγράφου 11 του άρθρου 45 του ν. 3943/2011 (Α` 66), το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που ορίζονται στη διάταξη αυτή……..

Σύμφωνα δε με τις προαναφερθείσες διατάξεις, με την τροποποιητική σύμβαση θα τροποποιηθεί το άρθρο 3 της υπ’ αριθ. 7431/1981 Συμβάσεως, κατά τρόπον ώστε η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, να διορίζεται απευθείας από τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών.

Αρθρο 2 - Εξυπηρέτηση δανείου της ΕΤΕ προς τον ΟΜΜΑ

Η υποχρέωση καταβολής της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής συμβάσεως, που ανέλαβε το Ελληνικό Δημόσιο για την εξυπηρέτηση του δανείου που έχει χορηγηθεί στον ΟΜΜΑ από την Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου β) της παραγράφου 11 του άρθρου 45 του ν.3943/2011 (Α` 66), ανατρέχει στην 1 Ιανουάριου 2014. Από τις υποχρεώσεις του προηγουμένου εδαφίου δεν αναλαμβάνονται όσες έχουν συμψηφισθεί ή καθ` οιονδήποτε τρόπο εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι του ΟΜΜΑ μέχρι την ισχύ του παρόντος. Ο ΟΜΜΑ απαλλάσσεται, για σχετικές προς τα διαλαμβανόμενα στο παρόν άρθρο πράξεις, από κάθε φύσεως φόρους συμπεριλαμβανομένων του φόρου εισοδήματος και του φόρου δωρεάς κάθε δημόσιο, δημοτικό, δικαστικό ή διοικητικό τέλος ή τέλος χαρτοσήμου, εισφορά, δικαίωμα ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων. Για τη διαγραφή των χρεών που αναφέρονται στο παρόν άρθρο και τα οποία έχουν βεβαιωθεί στη Φορολογική Διοίκηση εξ αυτού του λόγου, η βεβαιούσα εν ευρεία έννοια αρχή συντάσσει, για την εναπομένουσα ανείσπρακτη οφειλή, ατομικό φύλλο έκπτωσης (Α.Φ.ΕΚ.), σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 98 και επομ. του π.δ. 16/1989 και το αποστέλλει στην αρμόδια υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης.

Αρθρο 4 - Ανάληψη δανειακών υποχρεώσεων του ΟΜΜΑ προς την Ευρωπαϊκή  Τράπεζα Επενδύσεων από το Ελληνικό Δημόσιο.    

Για την εξυπηρέτηση του δανείου που έχει χορηγηθεί στον ΟΜΜΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δυνάμει …το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει απευθείας και εμπροθέσμως στη δανείστρια Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής συμβάσεως, χωρίς δικαίωμα αναγωγής ή και συμψηφισμού κατά του ΟΜΜΑ, και χωρίς εν γένει να διατηρεί αξίωση κατά του ΟΜΜΑ για την αναζήτηση οιουδήποτε ποσού καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο εξ αυτής της αιτίας. Η υποχρέωση αυτή ανατρέχει στην 1 Ιανουάριου 2014. ……

Άρθρο 5 - Μεταβίβαση του ακινήτου μετά του κτηριακού συγκροτήματος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο Ελληνικό Δημόσιο.

1. Το ακίνητο μετά του συνόλου των υπέργειων και υπογείων κτισμάτων, χώρων, εγκαταστάσεων, και λοιπών κατασκευών, καθώς και χώρων πρασίνου, που βρίσκεται επί του οικοδομικού τετραγώνου 33 του Δήμου Αθηναίων, περικλείεται από την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, την οδό Π. Κόκκαλη, την πρώην οδό Σουηδίας και ήδη πεζόδρομο και το πάρκο Ελευθερίας και περιγράφεται ειδικότερα στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις………., περιέρχεται, τηρουμένων και των λοιπών ρυθμίσεων της ως άνω υπ` αριθ. 558/6.02.2004 αποφάσεως, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο Ελληνικό Δημόσιο, έναντι των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο με τον παρόντα νόμο. ……………………………………………….    

3. Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», διατηρεί, σύμφωνα τις διατάξεις του άρθρου 14 της υπ` αριθ. 7431/1981 Συμβάσεως Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς, που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 1198/1981 (238 Α`)/· καθώς και με τις διατάξεις του άρθρου πέμπτου της συμβάσεως που κυρώνεται με το άρθρο 1 του νόμου αυτού, την ακώλυτη δωρεάν χρήση των χώρων της Μουσικής Βιβλιοθήκης που περιλαμβάνονται στα Κτήρια Α` και Β`,…

4. Το κατά τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου αυτού μεταβιβαζόμενο ακίνητο, αποτελούμενο κατά τα άνω από το Κτήριο Α` και το Κτήριο Β1, παραχωρείται κατά χρήση, από της ενάρξεως ισχύος του νόμου αυτού, δωρεάν από το Ελληνικό Δημόσιο στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών επί τριακονταετία, για την επιδίωξη του σκοπού του και την εκπλήρωση της πολιτιστικής του αποστολής….  Η παραχώρηση κατά χρήση του ακινήτου στον ΟΜΜΑ σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο καθώς και η παραχώρηση κατά χρήση των χώρων της Μουσικής Βιβλιοθήκης σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου αυτού απαλλάσσονται από κάθε φόρο, δικαίωμα ή τέλος, περιλαμβανομένου του τέλους χαρτοσήμου, υπέρ του Δημοσίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, Ν.Π.Δ.Δ. και υπέρ οιουδήποτε εν γένει τρίτου.

6. Εντός μηνός από της ενάρξεως ισχύος του παρόντος νόμου, υπογράφεται μεταξύ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μνημόνιο Κατανόησης με βάση το οποίο ο ΟΜΜΑ, επιχορηγείται εκτάκτως και κατ` εξαίρεση από το τακτικό αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2016, αποκλειστικά και μόνον για την πλήρη εξόφληση των λειτουργικών ληξιπροθέσμων υποχρεώσεών του κατά την 31η Δεκεμβρίου 2015, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 14.387.000 Ευρώ. ……….

7. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από γνώμη των φορέων προέλευσης, και υποδοχής, μπορεί-να αποσπάται, προσωπικό·εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής τους, προς τον ΟΜΜΑ ή προσωπικό του ΟΜΜΑ προς εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για κάλυψη λειτουργικών αναγκών και για χρόνο που ορίζεται, με την απόφαση απόσπασης. Η διάρκεια των ανωτέρω αποσπάσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο (2) έτη συνολικά, με δυνατότητα παράτασης για ένα (1) ακόμη έτος. Η δαπάνη μισθοδοσίας του αποσπασμένου προσωπικού βαρύνει σε όλες τις περιπτώσεις το φορέα προέλευσης του, εργαζομένου.    

«Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ή του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, μπορεί να αποσπάται στον ΟΜΜΑ προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών ή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αντίστοιχα για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του ΟΜΜΑ και για χρόνο που ορίζεται με την απόφαση της απόσπασης. Η διάρκεια της απόσπασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο (2) έτη συνολικά, με δυνατότητα παράτασης για ένα (1) ακόμη έτος. Η δαπάνη μισθοδοσίας του αποσπασμένου προσωπικού βαρύνει, σε όλες τις περιπτώσεις, τον φορέα προέλευσης του αποσπώμενου.».

Τα εντός «  »  εδάφια  προστέθηκαν  με το άρθρο 76 Ν.4481/2017»

Κλασική περίπτωση ανάδειξης των χαρακτηριστικών λειτουργίας του Πρυτανείου. Και επί δεξιάς και επί αριστεράς και επί κεντροαριστεράς και επί κεντροδεξιάς κ.λπ. Εν μέσω Μνημονίων και υπόσχεσης του Κούλη να μειώσει την φορολογία της μεσαίας τάξης. Αν είχε τέτοια πρόθεση δεν είχε παρά να επαναφέρει την επί 190 έτη ισχύουσα αρχή ότι οι ασφαλιστικές εισφορές εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. Τόσο απλά. Ακόμη ψάχνω να βρω ποιός εγκέφαλος επινόησε προ διετίας τη φορολόγηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου