Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Νέα δημοσκόπηση : 25 μοναδες μπροστά η ΝΔ - Τι κάνουν τα μικρά κόμματα

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πλέον στο 41,9% αυξάνοντας την επιρροή της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 17,8% 

 Προβάδισμα 24,1 μονάδων με βάση την πρόθεση ψήφου καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”. 

 Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πλέον στο 41,9% αυξάνοντας την επιρροή της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 17,8%, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων. 

 Η απογοήτευση στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την απουσία ρεαλιστικού στόχου για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, φαίνεται πως λειτουργεί αποσυσπειρωτικά. 

 Αντίστοιχα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 44,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,9, ανεβάζοντας την απόστασή τους στο 25,6%. 

Με βάση αυτό το εύρημα η ΝΔ θα λάμβανε στη νέα Βουλή 164 έδρες έναντι 53 του ΣΥΡΙΖΑ. 

 Η δημοσκόπηση δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αυτή τη στιγμή μάχη οπισθοφυλακής, προσπαθώντας να διατηρήσει τα ποσοστά του Μαΐου και μια απόσταση ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ το οποίο μένει στο 11,7% στην πρόθεση ψήφου. 

 Το ΚΚΕ διατηρεί και αυτό τις δυνάμεις του χωρίς μεταβολές στο 6,5%, ενώ στα μικρότερα κόμμα γίνεται κανονική μάχη. 

 Η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται να πληρώνει την αναταραχή που δημιουργήθηκε με τις αλλαγές υποψηφίων στα ψηφοδέλτιά της, χάνοντας σχεδόν μια μονάδα και ισοβαθμεί με την Ελληνική Λύση στο 3,5%. 

 Η Νίκη είναι λίγο πίσω από τα δύο αυτά κόμματα με ποσοστό 2,9% , ενώ εμφανίζονται για πρώτη φορά το κόμμα Σπαρτιάτες με 2,1% που στηρίζονται από τον Ηλία Κασιδιάρη. 

 Με τη σειρά του, το ΜέΡΑ25 εκμεταλλεύεται την αναταραχή στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και επανακάμπτει στο 2,5%. 

 Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία και κινείται πάνω από τα εκλογικά της ποσοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου