Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Πω πω τί πάθαμε!!!

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Όλα λειτουργούν άψογα στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστόν τοις πάσι. Το ΕΣΥ όσο ποτέ άλλοτε, το ίδιο και η Παιδεία. Οι δημόσιοι λειτουργοί αγκομαχάνε καθημερινά στα πόστα τους εξυπηρετώντας σε χρόνο dt τον πολίτη, εξ ου και παρέλκει κάθε είδους αξιολόγηση. Οι συντάξεις απονέμονται εντός 24ώρου. Δεν υπάρχει ακρίβεια, αισχροκέρδεια, φοροδιαφυγή, ρουσφέτι, λάδωμα κ.λπ. Το εξωτερικό χρέος μηδενισμένο. Το ίδιο και τα ....

δάνεια των κωμάτων. Η εγκληματικότητα ανύπαρκτη, προ πάντων δε η διαφθορά δημοσίων λειτουργών. Η Δικαιοσύνη αμερόληπτη, αντικειμενική, αδέκαστη, αψεγάδιαστη εφαρμόζει τον νόμο χωρίς χρονοτριβή και ακριβοδίκαια προς πάσα κατεύθυνση. Ούτε ένα έγκλημα δεν παραγράφεται. Καμμία δικογραφία δεν τίθεται στο αρχείο προς εξυπηρέτηση άνομων μικρών και μεγάλων συμφερόντων. Η γραφειοκρατία αποτελεί πλέον μακρυνό παρελθόν για τον Έλληνα.

Και ενώ όλα ήταν όμορφα και ωραία με 180.000 Ρώσσους στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες στα ουκρανικά πεδία των μαχών και την Ουκρανία να θρηνεί 100.000 νεκρούς και τραυματίες πλέον 30.000 άμαχων νεκρών και εκατομμυρίων προσφύγων, άμα δε και εκατοντάδων πόλεων ισοπεδωμένων, σκάει το τραγικό ναυάγιο έξω από την Πύλο με την απώλεια εκατοντάδων ανθρώπων. Αυτών που είχαν πληρώσει ένα σκασμό λεφτά στους λαθροδιακινητές,  για να βρεθούν στην Ευρώπη, τη γη της επαγγελίας. Όλοι προερχόμενοι από χώρες που έχουν νιώσει στο πετσί τους την ανάγκη υποχρεωτικού εκδημοκρατισμού δια των δημοκρατικών δυτικών όπλων. 

Κηρύχθηκε εθνικό πένθος. Πανανθρώπινο πένθος ναι, αλλά γιατί εθνικό; Όλα σίγησαν εκτός από κάτι συναυλίες που ήταν ….. ανθρωπίνως  αδύνατο  να αναβληθούν και από τον αγώνα μπάσκετ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ με νικητή στα χαρτιά τον πειραιώτικο σύλλογο. Ξεχύθηκαν οι οπαδοί του στους δρόμους πενθώντας εθνικά με ουρανομήκεις ζητωκραυγές και ουρλιαχτά για τη νίκη.    

Ακολούθως άρχισαν οι πωλητικές κόντρες. Ανταποκρίθηκε το Λιμενικό στο καθήκον διάσωσης στην Πύλο; Άλλοι λένε ναι, άλλοι λένε όχι. Άλλοι λένε και ναι και όχι.  Ως γνωστόν οι απόψεις είναι όπως οι κώλοι: όλοι έχουμε. Οι πάντες ψάχνουν να βρουν ποιός  φταίει. Σε μερικά τέρμινα, τρία χρόνια το τέρμινο, θα ξέρουμε.  Όπως και για τα Τέμπη. Και για το Μάτι. Και για τη Μάνδρα.  Καθότι και αυτής της τραγωδίας έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

Ίσως και να φταίει το γεγονός, ότι οι δουλέμποροι αναγκάζονται να παρακάμπτουν την Ελλάδα, επειδή η χώρα μας φυλάσσει καλά τα σύνορά της [εις πείσμα των Φίληδων, των Παπαδημούληδων και των Ιασοναποστολόπουλων]. Αυτό μετέδωσε ανταποκριτής ξένου πρακτορείου. Φταίμε που αναγκάζουμε τους δουλέμπορους να διαλέγουν άλλα δρομολόγια με τα σαπιοκάραβά τους. Πιο επικίνδυνα.

Τί σου είναι αυτή η γκαντεμιά. Να στιγματίζεται μία ολόκληρη χώρα από μία κακοτυχία, ενώ όλα λειτουργούσαν άψογα σε σημείο που ο ψηφοφόρος να μην ξέρει ποιόν να πρωτοψηφίσει στις εκλογές τής 25.06.2023. Καθότι όλοι είναι ισάξιοι και αντάξιοι της ψήφου μας. Όλοι  έκαναν τα πάντα στην εντέλεια, είτε κυβερνούσαν είτε αντιπολιτεύονταν.  Κυρίως, όμως, η Ζωή με την Πλεύση Ελευθερίας, η οποία έχει δύο φοβερά προσόντα: α] τον γκόμενο, μπαρδόν τον σύντροφο ήθελα να γράψω, που θέτει βουλευτική υποψηφιότητα τοποθετηθείς πάνω-πάνω στη λίστα, επειδή έχει ξεσκιστεί για την πρόοδο  του κώματος, και β] το προνόμιό της ως πρώην Προέδρου της Βουλής να παίρνει τον λόγο ανά πάσα στιγμή, και μάλιστα επί 12΄,   κατά τις συζητήσεις στη Βουλή, ώστε να κατακεραυνώνει τους αντιπάλους.

Τελειώνοντας οφείλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στον πατέρα  που έσπασε στο ξύλο το 63χρονο γομάρι που ήθελε ραντεβού για να συνευρεθεί με τη 14χρονη κόρη τού γρονθοκοπήσαντος. Όλοι εχάρησαν χαράν μεγάλην, αν και δήλωσαν, ότι αυτή η πράξη του δεν μπορεί να επιδοκιμασθεί. Επειδή, λέει, παρεβίασε ο ξυλοφορτώσας τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί την αυτοδικία. Δεν πρέπει να παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας. Τον νόμο εφαρμόζει η Δικαιοσύνη και η ΕΛ.ΑΣ. Άψογα, όπως προανέφερα, σε ένα κράτος απαράμιλλου δικαίου. Αλλά εγώ φρονώ πως ο εν λόγω πατήρ δεν αυτοδίκησε. Επιτέλεσε το χρέος του ως γονιός. Διότι απαγορεύει μεν ο Ποινικός Κώδικας την αυτοδικία, αλλά ο Αστικός  Κώδικας ορίζει, ότι «Γονείς και τέκνα οφείλουν αμοιβαία μεταξύ τους βοήθεια, στοργή και σεβασμό» και «η  μέριμνα για το ανήλικο τέκνο είναι καθήκον και δικαίωμα των  γονέων». Τολμώ δε να πω, ότι η πράξη του πατέρα που ξυλοφόρτωσε τον πορνόγερο είναι ατιμώρητη με βάση τον ίδιο τον Ποινικό Κώδικα που ορίζει, ότι «η πράξη δεν καταλογίζεται σε εκείνον που την τελεί για να αποτρέψει παρόντα και αναπότρεπτο με άλλα μέσα κίνδυνο, ο οποίος απειλεί χωρίς δική του υπαιτιότητα το πρόσωπο ή την περιουσία του ίδιου ή οικείου του, αν η προσβολή που προκλήθηκε στον άλλο από την πράξη είναι κατά το είδος και τη σπουδαιότητα ανάλογη με την προσβολή που απειλήθηκε». Χίλια μπράβο του!!!!  Παράδειγμα προς μίμηση! Τον φόβο του να έχουν όλοι οι ανώμαλοι.

Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου