Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

«Φοβάμαι το παιδί μου»

Η μητέρα ενός 45χρονου χρήστη ουσιών στον Βόλο ζει τριάντα χρόνια στη «σκιά» της ηρωίνης που ορίζει ....την ζωή του παιδιού της και κατ΄επέκταση και την δική της. Την περασμένη Κυριακή, ο 45χρονος τα «έσπασε» στο σπίτι του και η δίκη του είχε αναβληθεί για χθες, ώστε να εμφανιστεί στο δικαστήριο ως μάρτυρας η μητέρα του. 

 «Προκάλεσε ζημιές 600 ευρώ μέσα στο σπίτι από την στέρησή του. 

Τον φοβάμαι, είναι απρόβλεπτος, αλλά δεν μπορώ να τον εγκαταλείψω . Πρέπει να παίρνει την φαρμακευτική αγωγή του , είναι άρρωστος», είπε η ηλικιωμένη γυναίκα απευθυνόμενη στην έδρα και εξιστόρησε τα γεγονότα. Της ζήτησε χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά και εκείνη αρνήθηκε να του ανοίξει την πόρτα του σπιτιού. 

Τότε, ο 45χρονος, εκτός εαυτού, με ένα σίδερο έσπασε τα τζάμια και τα παραθυρόφυλλα του σπιτιού της, βρίζοντας και απειλώντας την μητέρα του. Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο δεν επανέλαβε όσα δήλωσε στην αστυνομία, δηλαδή ότι ο 45χρονος την απειλούσε, και ζήτησε από το δικαστήριο να βοηθηθεί το παιδί της ώστε να γράφονται τα φάρμακα που έχει ανάγκη από το Νοσοκομείο του Βόλου καθώς, εκτός από την χρήση, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

 Ο 45χρονος κατέθεσε πως η μητέρα του δεν του έδινε 70 ευρώ ώστε να επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό για να συνταγογραφήσει τα φάρμακά του και υποστήριξε πως έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και δεν κάνει χρήση ηρωϊνης εδώ και ένα χρόνο. 

 Καταδικάστηκε σε 8 μήνες για ενδοοικογενειακή απειλή, εξύβριση και πρόκληση φθορών στο σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας του, με υποχρέωση να εκτίσει τους δύο και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε θα κριθεί στην εφετειακή απόφαση, εάν θα οδηγηθεί στην φυλακή.


Mια ακόμη θλιβερή καθημερινή ιστορία από τον άρρωστο κόσμο των πρεζονιών, από το 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου